دنیای‌اقتصاد نوشت : در چهارمین روز هفته، افزایش قیمت دلار و سکه ادامه نیافت. روز سه‌شنبه، دلار از مرز۲۵ هزار تومانی عقب‌نشینی کرد و سکه به زیر سطح ۱۰میلیون و ۵۰۰ هزار تومانی برگشت. این اتقاق در حالی رخ داد که مرزشکنی سکه و دلار در روز دوشنبه بسیاری از نوسان‌گیران را به ادامه روند صعودی امیدوار کرده بود.

برخی فعالان‌ باور داشتند هراس از عرضه بازارساز موجب شد که قیمت دلار و سکه در روز چهارم هفته در روند نزولی قرار بگیرد. روز سه‌شنبه‌ دلار ۲۰۰ تومان از ارزش خود را از دست داد و به بهای ۲۴هزار و ۸۰۰ تومان رسید. در بازار سکه، فلز گرانبهای داخلی ۸۰ هزار تومان افت قیمت را به ثبت رساند و به بهای ۱۰ میلیون و ۵۴۰ هزار تومان رسید.

به باور فعالان، دیروز صرافی‌های بانکی از نزدیکی مرز ۲۴ هزار تومانی اقدام به فروش دلار کردند و همین موضوع موجب شد که سفته‌بازان و نوسان‌گیران دلار تا حدی از بازار عقب‌نشینی کنند. ساعت ۴ بعدازظهر دیروز نرخ فروش دلار در صرافی‌های بانکی ۲۴ هزار و ۶۰ تومان بود که کاهش ۲۴۰ تومانی را نسبت به روز دوشنبه نشان می‌داد. سفته‌بازان زمانی که مشاهده کردند بازارساز اصرار به کاهش قیمت دارد، ریسک زیادی برای افزایش خریدهای خود نکردند. در کنار این، روز گذشته تقاضاهای حواله‌ای نیز افت کرد. روز سه‌شنبه، نرخ حواله درهم از محدوده ۶‌هزار و ۹۰۰ تومانی عقب‌نشینی کرد و تا حوالی ۶ هزار و ۸۴۰ تومان پایین رفت. افت نرخ حواله درهم علامت انتظاری کاهشی دیگری به معامله‌گران بازار داخلی بود و موجب شد که میزان خریدها در سبزه‌میدان و خیابان فردوسی کاهش پیدا کند. به باور تحلیلگران فنی تا زمانی‌که درهم زیر خط ۷ هزار تومانی قرار دارد، روند صعودی جدی شکل نخواهد گرفت و دلار برای افت معنادارتر نیاز به درهم زیر ۶هزار و ۷۰۰ تومان دارد.

بی محلی دلار به تحریم‌های اروپایی

اتحادیه اروپا عصر روز دوشنبه ۶ فرمانده ارشد نظامی، دو مقام امنیتی و سه زندان ایران را به فهرست تحریم‌های خود اضافه کرد. برخی معامله‌گران در واکنش به این اتفاق انتظار داشتند که قیمت دلار رفتار هیجانی را در پیش بگیرد و در روز سه‌شنبه سیر صعودی پیدا کند. با این حال‌ چنین اتفاقی رخ نداد و اسکناس آمریکایی از مرز ۲۵ هزار تومانی به زیر کشیده شد. برخی از معامله‌گران اعتقاد داشتند در شرایط کنونی برای بازار تحریم‌های اتحادیه اروپا اهمیت چندانی نداشت و این تحریم‌ها را بیشتر نمادین در نظر گرفتند که در مسایل اقتصادی تاثیری ندارند.

 از نگاه آنها بازار به مذاکرات هسته‌ای دقت دارد و بازیگران ارزی با توجه به ادامه مذاکرات ترجیح می‌دهند که با احتیاط بیشتری رفتار کنند. آخرین اخبار حکایت از آن داشت که هیات ایرانی به ریاست عراقچی و با حضور نمایندگانی از وزارت نفت و بانک مرکزی برای شرکت در دور جدید گفت‌وگوها با گروه ۱+۴ و نماینده اتحادیه اروپا در چارچوب کمیسیون مشترک برجام در روز چهارشنبه، وارد وین شده است. شاید همین یک خبر برای برخی معامله‌گران کافی بود که خریدهای خود را به تعویق بیندازند. در کنار این، سایت اقتصادنیوز گزارش داده است که در سه روز ابتدایی هفته عرضه دلار در بازار متشکل بالا رفته است. آمارها نشان می‌دهد در این سه روز حدود ۱۲ میلیون دلار عرضه شده است. با توجه به سقف زمانی سه روزه برای فروش ارز تهیه‌شده از بازار متشکل انتظار می‌رفت که در روزهای سه‌شنبه و چهارشنبه، عرضه خرده‌فروشی اسکناس بالا برود. می‌توان گفت در روزهای اخیر بازار ارز صحنه رقابت سفته‌بازان و بازارساز بوده و نتیجه این تقابل تا الان به سود هیچ‌کدام به پایان نرسیده است. دلار مدت‌هاست که در دامنه ۲۴ هزار و۵۰۰ تا ۲۵ هزار و ۲۰۰  تومان زندانی شده است.

223224

منبع: دنیای‌اقتصاد