علیرضا جوادی: یکی از نکات مشهود لیگ برتر بیستم کاهش میانگین سنی مربیان و ورود مربیان جدید به چرخه مربیگری لیگ برتر است. مربیان لیگ برتر در سالهای اخیر تنها از نیمکت یک تیم به نیمکت تیم دیگر میرفتند و سالها بود که مربی جدیدی به فوتبال ایران مربی معرفی نشده بود، اما با شروع لیگ برتر بیستم این انتظار میرود که مربیهای جدیدی به فوتبال ایران معرفی شوند.
جوان شدن بیشتر نیمکت تمام تیمها
میانگین سنی لیگ برتر در فصلی که گذشت حدود ۵۱ سال بود، اما در این فصل از رقابتها این عدد به نزدیک ۴۵ سال رسیده است. بین شانزده تیمی که در لیگ برتر حضور دارند، تمام تیمها به جز استقلال مربیان جوانتری را بهعنوان سرمربی انتخاب کردند. در میان تمام تیمهای لیگ برتری، نیمکت تراکتور بیش از بقیه تیمها جوان شده است. البته آنها نه به واسطه جوان بودن علیرضا منصوریان، بلکه بهدلیل مسن بودن سرمربی فصل گذشتهشان یعنی مصطفی دنیزلی این عنوان را تصاحب میکنند.
جوانترین سرمربی لیگ برتر نیز باشگاه دیگر تبریز میآید. وحید بیاتلو که با تنها سیوسه سال سن، توانسته فرصت حضور در لیگ برتر را پیدا کند، احتمالاً از بسیاری بازیکنان لیگ برتری جوانتر خواهد بود. باتوجه به جدایی ستارهها و تغییر مالکیت ماشینسازی، بیاتلو کار سختی برای شروع در ماشینسازی خواهد داشت.
مربیان جوان یا باتجربه؟
یحیی گلمحمدی و علیرضا منصوریان تا دو، سه سال گذشته بهعنوان مربیان جوانی شناخته میشدند که قرار است قسمتی از نسل جدید مربیان ایرانی باشند، اما آنها در این فصل در دسته مربیان مسن و باتجربه لیگ برتر قرار میگیرند که باتوجه به تیمهایشان در حال سپری کردن دوران طلایی مربیگری خود هستند. آنها این فرصت را دارند تا پیش از رسیدن به نیمه دهه ششم عمرشان افتخارات زیادی را کسب کنند.
از طرفی عبدالله ویسی و سیروس پورموسوی نیز نسبت به میانگین سنی لیگ برتر پیرتر هستند و شاید این فرصت آخرین فرصتشان برای اثبات دوبارهشان به فوتبال ایران باشد. در این بین مجتبی حسینی نیز سومین تجربه حرفهای خود را در لیگ برتر سپری خواهد کرد، او که دوران موفقی را در ذوبآهن سپری کرده است تلاش خواهد کرد که نفت مسجد سلیمان را به یک تیم جذاب در لیگ برتر تبدیل کند.
بیشتر بخوانید:
پیروانی: با هدف صعود به فینال پیش میرویم
کی روش: آرزو دارم به زندگی عادی برگردیم
چشم اسکوچیچ ستاره استقلال را گرفت
پروژههای بزرگ برای مربیان جوان
محمد ربیعی دیگر مربی جوان لیگ برتر خواهد بود؛ او که موفق شد به مس رفسنجان را به لیگ برتر برساند و خود را بهعنوان یک مربی خوب در سطح لیگ یک مطرح کند، حالا به دنبال چالشی تازه در لیگ برتر است و ادامهدهنده راهی باشد که خودش آن را ساخته است. جواد نکونام نیز که در فصل اول حضور در فولاد موفق شد این تیم را بعد مدتها آسیایی کند، باید تیمش را برای شرکت در سه رقابت سنگین و فرسایشی آماده کند، تیمی شاکله آن در فصل نقلوانتقالات حفظ شده است و مدیران آن در تلاش هستند تا تیم را با چند خرید تقویت کنند.
از طرفی دو تیم سپاهان و شهرخودرو قرار است با مربیانی بیتجربه در عرصه مربیگری فصل را آغاز کنند. محرم نویدکیا که جایگزین امیر قلعهنویی شده است، قصد دارد به حسرت ششساله هواداران سپاهان خاتمه دهد و احتمالاً کار سختی برای فصل آتی خواهد داشت. شهرخودرو نیز که در دوران مالکیت جدیدش تغییر و تحولهای زیادی را تجربه کرده است، این بار به مهدی رحمتی فرصت داده است تا هدایت این تیم را برعهده بگیرد. رحمتی بعد از یحیی گلمحمدی، مجتبی سرآسیایی و سهراب بختیاریزاده، چهارمین سرمربی شهرخودرو در دوران مالکیت حمیداوی محسوب میَشود.
۲۵۵ ۲۵۱