واشنگتن پیشتر یک حامی و همپیمان علی عبدالله صالح، رئیس جمهور یمن بود که از سال 1987 در این کشور در قدرت بوده است.
پیش از این دولت باراک اوباما، رئیس جمهور آمریکا از انتقاد علنی از رئیس جمهور یمن و دولتش امتناع میکرد اما اخیرا مقامات آمریکایی به همپیمانان خود گفتهاند، آنها معتقد هستند جایگاه علی عبدالله صالح در حال حاضر به دلیل انجام تظاهرات گسترده غیرقابل دفاع است و او باید از قدرت کنار برود.
به گزارش خبرگزاری فرانسه، روزنامه نیویورک تایمز در ادامه گزارش داد که مذاکرات در مورد خروج علی عبدالله صالح از قدرت بیش از یک هفته است که آغاز شده و این مذاکرات بر پیشنهاد به علی عبدالله صالح برای واگذاری قدرت به یک دولت موقت تحت ریاست معاون رئیس جمهور تا زمان برگزاری انتخابات جدید متمرکز بوده است.
نیویورک تایمز همچنین در گزارش خود عنوان کرد: هدف واشنگتن این است که ناآرامیهای اخیر یمن بر عملیاتهای ضد تروریستی آمریکا در این کشور تاثیری نداشته باشد.
یک مقام ناشناس آمریکایی در گفتوگو با نیویورک تایمز گفت: درگیریهای فعلی میان عبدالله صالح و معترضان بر شرایط امنیتی سراسر این کشور تاثیر گذاشته است.
نیروهای مختلف از جمله شبه نظامیان، حوثیها، و جدایی طلبان در حال سوء استفاده از شرایط ناآرامی سیاسی در یمن هستند.
این مقام آمریکایی افزود که شرایط امنیتی فعلی در یمن ممکن است وخیم تر از گذشته شود.
عدم تمایل دولت آمریکا برای حمایت از رئیس جمهور یمن در حالی فاش شده است که پلیس یمن در تظاهرات جدید این کشور یک معترض را کشت و طی این تظاهرات چندین تن دیگر نیز زخمی شدند.
براساس اعلام دیده بان حقوق بشر تاکنون حدود 100 تن در ناآرامیهای کشور یمن کشته شدند.16146