رئیس دانشگاه علوم پزشکی، خدمات بهداشتی و درمانی چهارمحال و بختیاری گفت: انتشار شایعات از ویروس کرونا پیشی گرفته و پیش از اپیدمی کرونا با اپیدمی هراس و اضطراب در جامعه مواجه هستیم.

به گزارش  خبرگزاری خبرآنلاین استان چهارمحال وبختیاری به نقل از  وب دا ، دکتر مجید شیرانی صبح سومین روز از اسفندماه ۹۸ در جمع معاونین بهداشتی، درمان و غذا و دارو و جمعی از روسا و مدیران بیمارستان ها و متخصصین مربوطه با ابراز نگرانی از شیوع برخی اخبار و اطلاعات غلط در خصوص کرونا ویروس و ایجاد هراس و اضطراب در جامعه بر ضرورت اطلاع رسانی و آموزش صحیح در تمامی سطوح تاکید نمود.
وی با بیان اینکه توجه به اخبار غیر رسمی و بعضاً کذب موجب بی اعتمادی به مراجع رسمی اطلاعاتی و بسیار مخرب و آسیب زا است بر نقش موثر رسانه های جمعی برای انعکاس اخبار درست و به موقع و کاهش نگرانی مردم اشاره داشت.
وی، ایجاد تقاضای کاذب برای تهیه ماسک و کمبود در برخی داروخانه ها و مراکز عرضه را از دیگر مشکلات ایجاد شده در خصوص این موضوع عنوان کرد و افزود: در درجه اول مردم باید بدانند که چه کسانی نیازمند استفاده از ماسک هستند و استفاده غیر صحیح و دفع نامناسب ماسک های آلوده چه خطراتی می تواند به دنبال داشته باشد.
رئیس مرکز بهداشت استان نیز در این نشست با اشاره به اقدامات و هماهنگی های درون و برون بخشی انجام شده، به تشریح کمیته های ۹ گانه در سطح وزارت خانه پرداخت.
به گفته سید راشد جزایری، در استان نیز ۹ کمیته شامل: درمان، مراقبت و پیشگیری، آزمایشگاه، آموزش، روابط عمومی، IT و ثبت داده ها ، تدارکات و پشتیبانی ، دارو و تجهیزات و انتظامی تشکیل و روسای آن معرفی گردید.
سرپرست معاونت درمان دانشگاه نیز در این نشست، مشکل اصلی در مواجه با ویروس کرونا را عدم آگاهی برشمرد.
دکتر فریدون رحمانی ، رعب و ترس ایجاد شده در بین مردم را ناشی از بی اطلاعی آنان نسبت به بیماری، میزان مرگ و میر ناشی از آن و انتشار اخبار نادرست عنوان کرد و افزود: مردم باید بدانند علی رغم قدرت سرایت بالای ویروس، میزان کشندگی آن بسیار پایین تر از بسیاری از بیماری های ویروسی است و مهمتر از همه امکان پیشگیری از آن با روش های ساده و کاملاً ابتدایی مانند شست و شوی منظم و صحیح دست ها و خودداری از تماس نزدیک با افراد با علائم حاد تنفسی و شبه آنفولانزا می باشد.
وی همچنین با اشاره به افزایش بار مراجعات غیر ضروری افراد با علائم سرماخوردگی به مراکز درمانی در این خصوص اظهار داشت: پرهیز از حضور در مراکز تجمعی، استراحت کافی، داشتن تغذیه مناسب، خوردن میوه و مایعات ضمن کمک به پیشگیری از شیوع ویروس در بهبود حال بیمار در مدت زمان کوتاه تر موثر است


46