از روزی که تیزر برنامه «شوکران» که اختصاص به گفتوگو با اندیشمندان علم و فرهنگ دارد، در شبکه چهار و فضای مجازی پخش شد، همه مخاطبان منتظر پخش دو قسمت مهم این مجموعه برنامه بودند؛ گفتوگوی پیام فضلینژاد با حسین نصر و شیرین هانتر.
طبق اعلام شبکه چهار، قرار بود دوم دیماه، گفتوگویی ویژه پخش شود: گفتوگوی پیام فضلینژاد با شیرین هانتر، عضو شورای روابط خارجی آمریکا، اما علیرغم همه تیزرها و تکذیبیهها، ساعت ۲۱ دوشنبه شب، خبری از فضلینژاد و برنامهاش نبود و بدون هرگونه توضیح، چشمان بهتزده مخاطبان، شاهد پخش مستندی درباره مرتضی سرهنگی شدند.
ماجرا از آنجا شروع شد که دو روز قبل از فرارسیدن زمان پخش، کیهان در مطلبی نوشت: «دیپلمات سابق ایران در دوران طاغوت و از دلالان رابطه ایران با آمریکا و اسرائیل، مهمان یک برنامه تلویزیونی شد! شیرین هانتر، از اعضای سازمان موسوم به «شورای ملی ایرانیان آمریکا» (سازمان نایاک) است که با راهبرد تغییر تدریجی و استحاله سیاسی و عقیدتی، علیه نظام جمهوری اسلامی ایران فعالیت میکند. وی از شرکتکنندگان در کنفرانس «گفتوگوهای هستهای و نقش اسرائیل در آن» بود که مهرماه سال ۹۲ توسط نایاک در واشنگتن برگزار شد. در کمال شگفتی، برنامه «شوکران» که از شبکه چهار سیما پخش میشود، میزبان این عضو سازمان برانداز نایاک شده است و با وی به گفت وگو پرداخته است! با توجه به سابقه روشن سازمان نایاک در فعالیت علیه نظام، جای سؤال است که چرا حوزه هنری (وابسته به سازمان تبلیغات اسلامی) بهعنوان سرمایهگذار برنامه «شوکران» مجوز خودنمایی یکی از اعضای نایاک را صادر کرده است؟ و چرا رسانه ملی آن را در نوبت پخش قرار داده است؟ ...»
به این ترتیب کیهان با شیوه معمول خود و ردیف کردن مجموعهای از اتهامات علیه شیرین هانتر و تحریک و تهدید حوزه هنری و سازمان تبلیغات به عنوان حامیان برنامه «شوکران»، اولین شایعات درباره توقف این برنامه را بهوجود آورد و برخی از پخش نشدن این برنامه خبر دادند.
تا آخرین دقایق قبل از ساعت ۲۱ دوشنبه ۲ دی، مسعود معینیپور، مدیر شبکه چهار در تلاش بود تا بتواند مانع لغو پخش این برنامه شود و حتی روابط عمومی برنامه هم از پخش «شوکران» در زمان مقرر خبر داده بود، اما با ورود کیهان به ماجرا و تحریک دستگاههای بیرونی، پخش برنامه منتفی شد.
تیر خلاص از بیرون شلیک شد
بررسیها حاکی است که این برنامه به دلیل فشار و مخالفتهایی از بیرون سازمان صداوسیما متوقف شده است. حالا پیام فضلینژاد که چند سالی است از کیهان فاصله گرفته باید اینبار خودش به سوالی که از مهمانانش میپرسید جواب بدهد که آیا برای دفاع از آرمانهایت، آماده هستی جام شوکران را بنوشی؟
بعد از این اتفاق، روابط عمومی برنامه «شوکران» در توییتی که توسط فضلینژاد هم بازنشر شده با طعنه به کیهان نوشت: «پس از تلاش روزنامه کیهان برای عدم پخش شوکران، روابط عمومی شبکه چهار از پخش گفتوگو با پرفسور شیرین هانتر، عضو شورای روابط خارجی آمریکا، در موعد مقرر خبر داد.»
فعالیتها و سوابق فضلینژاد در کیهان چنان غلبه دارد که با گذشت نزدیک به ۱۰ سال از جدایی او از کیهان، هنوز بسیاری از اهالی رسانه و سیاست به «شوکران» و مجریاش با شک و تردید نگاه میکنند و این دعوا را دعوایی زرگری میدانند. اما همین موضوع نشان داد حاج حسین شریعتمداری با هیچ کسی شوخی ندارد، ولو شاگرد زرنگ مکتبخانهاش باشد.
پخش برنامه «شوکران» این هفته ادامه خواهد یافت و دوشنبه شب باید منتظر بخش دیگری از این برنامه باشیم، اما همچنان خبری از دو گفتوگوی ویژه با دو ایرانی مقیم آمریکا نخواهد بود.
۵۷۵۷