گروه اقتصادی: شرکت پتروایران همانطور که خبرآنلاین آنرا گزارش کرد به یک شرکت خصوصی بنام دانا انرژی واگذار شد. اما به فاصله چند روز از این واگذاری مناقصه نهایی شده حفر چاههای میدان رشادت به ارزش 1میلیارد دلار بی سر وصدا باطل اعلام شد.
لازم به گفتن است که این مناقصه تمام مراحل خود اعم از باز شدن پاکت فنی وپاکت قیمتی راسپری کرده بود ودر هر دومرحله ، شرکت پتروایران به همراه یک شرکت خصوصی دیگر برنده شده بودند ومنتظر تنفیذ وامضای نهایی قرارداد بودند که بعد از واگذاری پترو ایران وغیر دولتی شدن آن، به یکباره به صاحبان تازه این شرکت اعلا م میشودکه مناقصه باطل شده واز ابتدا باید برقرار شود.
بنا بر اطلاع از منابع موثق دلیل خاصی برای این ابطال اعلام نشده و پیش بینی این است که نفتی ها با این تصمیم در پی آنند که اولین نماد خصوصی شدن در نفت را پروژه ای ناکام معرفی کنند، چرا که بدون تردید خریداران پتروایران روی این قرارداد یک میلیارد دلاری حساب بازکرده بودند.
حتی گفته می شود برای پرداخت قسط اول واگذاری که 20 میلیارد تومان است روی دریافت اولین پیش پرداخت پروژه رشادت برنامه ریزی کرده بودند که با این حساب تمام رویاهایشان نقش بر آب شده است چرا که توان این پیش بینی را نداشتند که نفت چه بازی پیچیده ای را رو می کند تا خصوصی سازی در نفت را با ناکامی مساوی کند.
مناقصه میدان رشادت که می توانست به حفاران بخش خصوصی توان ونیروی دوچندانی ببخشد فعلا در این بازی به پاورقی ارجاع می شود تا کشور باز در حسرت افزایش تولید نفت و رسیدن به تولید بالای 4 میلیون بشکه بماند.
در این پروژه قرار بود 30 حلقه چاه در طول دو سال حفر شود. که برای آن پیش بینی میشد دو دکل دریایی تهیه شود .با این حساب تعداد دکل های ایرانی در خلیج فارس به تعداد 11 می رسید.
گفتنی آنکه در جنوب خلیج فارس قسمت عربی حدودا 110 دکل دریایی مشغول به کار هستند اما در ایران که به توسعه بیشتری در دریا نیازمند است هم اکنون تنها 9دکل مشغول اند، مناقصه رشادت هم که باطل شد.
با شرایط تحریم وکاهش قیمت نفت بسیار بعید است که طرف های خارجی به این مناقصه روی خوش نشان دهند وتنها همین شرکت های ایرانی هستند که نفت و دولت را یارا هستند اما دولت فعلا در پی به شکست کشاندن هر گونه خصوصی سازی است.