واحد مرکزی خبر نوشت:

یک دزد دریایی که نوامبر گذشته توسط نیروی دریایی بلژیک بازداشت و در اختیار مقامات کنیا قرار داده شد امروز برای محاکمه به بلژیک مسترد می شود. پیتر دو کرم Pieter De Crem ، وزیر دفاع بلژیک که در کمیسیون امور دفاعی مجلس نمایندگان کشورش سخن می گفت، اعلام کرد این دزد دریایی که به دست داشتن در ربودن کشتی پمپئیPompéi در سال دو هزار و نه متهم شده است، روز جمعه از کنیا به بلژیک منتقل خواهد شد تا در دستگاه قضایی بلژیک محاکمه شود.

وی افزود اگر همه چیز طبق برنامه پیش برود این دزد دریایی همین امروز،‌جمعه، در اختیار مسئولان دستگاه قضایی بلژیک قرار خواهد گرفت. این دزد دریایی که هویت و ملیتش فاش نشده است عضو یک گروه هفت نفره است که اواخر نوامبر در سواحل کنیا توسط ناوچه بلژیکی «لوئیز ماری» دستگیر شد.

نیروی دریایی بلژیک مستقر در سواحل سومالی و کنیا در چارچوب عملیات اروپایی آتلانت برضد دزدان دریایی مبارزه می کند. سه تن از خدمه کشتی پمپئی وی را شناسایی کرده اند.

این کشتی تجاری بلژیکی هجدهم اوریل سال دو هزار و نه توسط یک گروه از دزدان دریایی در سواحل سومالی ربوده شد.

اثار انگشت دزد بازداشت شده در کشتی پمپئی که بعدا ازاد شد، مشاهده شده است. پمپئی و خدمه ان بیست و هشتم ژوئن سال دو هزار و نه پس از پرداخت باج توسط مالک ان، ازاد شد.

دزدهای دریایی بیشتر در سواحل سومالی و خلیج عدن فعالیت می کنند.

ناتو از اواخر سال دو هزار و هشت عملیات مبارزه با دزدیهای دریایی موسوم به آتلانت را در خلیج عدن و ابهای سرزمینی سومالی اغاز کرد و اخیرا تصمیم گرفت این عملیات را تا پایان سال دو هزار و دوازده تمدید کند.

اما برغم حضور گسترده نیروهای ناتو در این منطقه راهبردی و حساس، در سال دو هزار و ده بیش از دویست مورد دزدی دریایی در همین منطقه گزارش شد که یک رکورد در نوع خود محسوب می شود.

در همین مدت صاحبان کشتیهای تجاری برای ازاد کردن محموله های ربوده شده خود حدود پنجاه میلیون دلار به دزدان باج پرداخت کردند.

از زمانی که کشتیهای جنگی کشورهای خارجی برای مقابله با دزدان دریایی در سواحلی سومالی و خلیج عدن مستقر شدند، دزدیهای دریایی حالتی پراکنده تر پیدا کرده و به دیگر مناطق نیز سرایت کرده است.

حدود بیست و پنج هزار کشتی هر سال از ابراه جنوب یمن که دریای سرخ را به دریای عرب متصل می کند تردد می کنند. به گزارش خبرگزاری فرانسه، کارشناسان بی ثباتی، خشونت ،هرج و مرج و فقر در سومالی را یکی از علل اصلی افزایش دزدیهای دریایی در این منطقه می دانند.

خ

منبع: واحدمرکزی‌خبر