مهشید مشکوری:
اقتصاد آمریکا همچنان آشفته به حیات خود ادامه می دهد به طوریکه هراس سرمایه گذاری از به هم ریختگی در وضعیت مسکن و سلب مالکیت آن روز به روز رو به افزایش پیدا می کند.
به گزارش خبر آنلاین و به نقل از رویترز مدارک و اسناد مربوطه به بحران گسترش یافته سلب مالکیت خانه ها در امریکا در واپسن روز هفته گذشته بسیار پررنگ تر از همیشه نمود پیدا کرد. به طوری که سرمایه گذاران در بانکها به علت ترس از ضربه خوردن منافعشان بسیاری ار سهام های خود را در بانکها ی آمریکا زیر قیمت فروختتند.
آنچه از نگاه کارشناسان از این اتفاق بیان می شود این است که این ریسک انجام شده فقط به خاطر سلامت بانکها انجام نگرفته است؛ بر این اساس وضعیت اقتصادی آمریکا که همچنان با اوضاع نابسامانی دست به گریبان است عامل مشهود تری به حساب می آید. گفتنی است به نظر تحلیل گران اقتصادی از سال 1930 این بدترین و طولانی ترین بحرانی است که تا به حال متحمل شده است و باعث بر هم ریختگی در جهات مختلف اقتصاد شده است. با توجه به این مسائل و فضای شکل گرفته در امریکا تمامی پنحاه ایالت این کشور به نحوی ماموریت یافته اند تا بر روی موضوع وام مسکن مطالعه و بررسی کنند. اما نکته مورد توجه این است که آنها ادعا می کنند که برای سال های متمادی بانکها مدارک و اسناد مربوطه را مورد بازبینی قرار نداده اند و یا اینکه اظهارات غلطی از وام گیرنده ها در دست دارند که این خود معضلی است. به همین خاطر برخی از کارشناسان اقتصادی اعتقاد دارند بررسی اینکه این کاغذ بازی ها و آشفتگی ها به اتمام برسد ممکن است ماه ها و یا حتی سال هل طول بکشد.
بر همین اساس سهام بانکهای کی بی دبلیو در روز پنج شنبه 6/2 درصد کاهش پیدا کرد که نتیجه همین موضوع و شرایط می باشد و به دنبال آن شاخص سهام بسیاری از بانکهای وام دهنده خانه ها نیزاز 2/5 به 5/2 درصد کاهش یافته است. تا جایی که یک سوم خانه های به فروش رفته در ماه سپتامبر توسط همین سلب مالکیت ها انجام گرفته است که این مفدار رقمی بالغ بر 100000 عدد می باشد. اما آنچه در این میان می تواند مورد توجه قرار گیرد دور خیزحزب جمهوری خواه برای انتخایات ماه نوامبر است که اعتقاد دارند می تواند شرایط جدیدی را برای آنها و اوضاع فعلی فراهم کند، چرا که موج انتقادات و نارضایتی ها از اوباما در شرایط اقتصادی فعلی افزایش یافته است.