درخواست اسرائیل از چین علیه ایران؛ اگر نفت نخری ایران دچار فروپاشی می‌شود

سرکنسول رژیم اسرائیل در شانگهای از پکن درخواست کرد که از نفوذ اقتصادی و سیاسی برای مقابله با فعالیت‌های نظامی و هسته‌ای ایران استفاده کند.

به گزارش خبرآنلاین، سرکنسول رژیم صهیونیستی در شانگهای، روز سه‌شنبه در این شهر به خبرنگاران مدعی شد: «چین تنها کشوری است که قادر است بر ایران تأثیر بگذارد. اگر چین نفت ایران را نمی‌خرید، ایران فرو می‌پاشید.»

بنا بر گزارش فارس به نقل از وبگاه بلومبرگ، اظهارات بائر در حالی بیان شد که روابط اسرائیل و چین به دلیل جنگ رژیم صهیونیستی در غزه و همچنین تجاوز اخیر این رژیم به خاک ایران، که شریک کلیدی پکن در خاورمیانه به شمار می‌رود، تحت فشار قرار گرفته است.

علی‌رغم برقراری آتش‌بس میان رژیم صهیونیستی و ایران پس از جنگ 12 روزه اخیر، جمهوری اسلامی ایران تاکید کرده که در برابر هرگونه تجاوز مجدد اسرائیل آماده پاسخ‌گویی است.

بلومبرگ ادامه داد که چین حدود ۹۰ درصد از صادرات نفت ایران، که نزدیک به ۱.۷ میلیون بشکه در روز است، را خریداری می‌کند. افزون بر این، پکن در سال ۲۰۲۱ یک توافقنامه مشارکت راهبردی با ایران امضا کرد که شامل ۴۰۰ میلیارد دلار سرمایه‌گذاری احتمالی چین طی ۲۵ سال در این کشور می‌شود.

بائر در اظهارات خود با التماس از چین برای فشار به جمهوری اسلامی ایران ادامه داد: «چین می‌تواند ایران را تحت فشار قرار دهد. آن‌ها بر ایران قدرت سیاسی دارند. می‌توانند در تغییر فعالیت‌های مخرب ایران در منطقه نقش داشته باشند. چین کارهای زیادی می‌تواند انجام دهد.»

این وبگاه تحلیلی با اشاره به این موارد نوشت، با این حال، شواهد اندکی وجود دارد که نشان دهد چین بتواند ایران را به‌طور معناداری در زمینه استراتژی‌های نظامی و هسته‌ای تحت تأثیر قرار دهد زیرا اگرچه تهران در سال‌های اخیر روابط خود را با پکن و مسکو تعمیق بخشیده است، اما همواره با مداخله خارجی در تصمیمات کلیدی خود مخالفت کرده است.

بلومبرگ همچنین تاکید کرد که علاوه بر این، به نظر می‌رسد رئیس‌جمهور چین شی جینپینگ ترجیح می‌دهد در روابط با ایران بر همکاری‌های اقتصادی تمرکز کند.

بائر گفت: «فکر نمی‌کنم چین علاقه‌ای به ایفای نقش میانجی میان اسرائیل و ایران داشته باشد. میانجی‌گری مسئولیت بزرگی است، نیاز به هزینه‌های زیاد و تصمیم‌گیری‌های دشوار دارد.»

او افزود که با وجود درگیری‌های نظامی از سال ۲۰۲۳، روابط اسرائیل با چین به طور چشمگیری تضعیف نشده است.

وی گفت: «ما همچنان گفت‌وگوهای خوبی داریم. حتی اگر اختلاف سیاسی داشته باشیم، این به این معنا نیست که نمی‌توانیم همکاری کنیم.»

315 315

کد خبر 2084982

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 3
  • نظرات در صف انتشار: 5
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • IR ۱۰:۳۵ - ۱۴۰۴/۰۴/۱۱
    5 8
    ایران به نفت وصل نیست بدبخت ...
  • بی نام IR ۱۲:۰۲ - ۱۴۰۴/۰۴/۱۱
    7 3
    ساکت شو مرتیکه بچه کش.شما جزو ان پی تی هم نیستید بعد واسه فعالیت هسته ای ایران تعیین تکلیف میکنید
  • IR ۱۳:۰۴ - ۱۴۰۴/۰۴/۱۱
    6 1
    چین درست است که به منفعت و مایه تیله و دلار و شِکل و پشکِل! اهمیت فراوانی میدهد ولی بالاخره تدبیر اقتصادی ایجاب می کند که به منافع درازمدت با دیگر کشورهاهم توجه کند

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین