رهبران اروپا با اعلام موافقت خود با طرح نظارت بر بانکهای اروپا، یک گام به حل بحران اقتصادی نزدیکتر شدند.

رهبران اروپا طرح نظارت بر بانکهای اروپایی-که پیشتر نیز چانه زنی هایی پیرامون آن صورت گرفته بود- را به تصویب رساندند. طرحی که گفته می شود گام اول اروپا برای ایجاد اتحادیه بانکی به منظور جلوگیری از بحران های جدید اقتصادی است. اما سوال اصلی اینجاست که آیا همۀ بانکهای اروپایی قرار است تحت نظارت بانک مرکزی اروپا قرار گیرند؟ و اینکه آیا این طرح شامل همۀ کشورهای اروپایی می شود؟ جدول ذیل جزئیات بیشتری از اتحادیه بانکی را توضیح می دهد:

 

آیا همۀ بانکها تحت نظارت بانک مرکزی اروپا خواهند بود؟
نظارت مستقیم بانک مرکزی اروپا شامل نهادهای مالی و بانکهایی خواهد بود که بیش از 30 میلیارد یورو موجودی دارند و یا بیش از 20% از تولید ناخالص داخلی کشورشان را تشکیل می دهند و شامل کمکهای اروپا شده اند. تعداد بانکهایی که قرار است تحت نظارت باشند به 150 تا 200 میرسد.
نظارت شامل کدام کشورها می شود؟
این طرح در گام اول شامل همۀ کشورهای ناحیه یورو می شود و در مرحلۀ بعد سایر اعضای اتحادیه اروپا به آن خواهند پیوست. تنها انگلستان، جمهوری چک و سوئد اعلام اند که فعلا قصد شرکت در این طرح را ندارند.
نظارت چگونه صورت می گیرد؟
یک شورای نظارتی که به تازگی ایجاد شده، در بانک مرکزی اروپا وظیفۀ نظارت و همچنین تصمیم گیریهای مهم بانکی را بر عهده دارد. این شورا شامل 17 ناظر ملی، 4 عضو بانک مرکزی اروپا و همچنین یک رئیس و نایب رئیس است. برای اجرای آسانتر طرحها، کمیته ای با چند عضو بر روندهای اجرایی نظارت خواهد داشت.
این طرح از چه زمانی اجرا می شود؟
مارس 2014 تاریخی است که برای اجرای این طرح در نظر گرفته شده است، یعنی 1 سال دیرتر از زمانی که از قبل تعیین شده بود.
چگونه می توان سیستم نظارت بانکی و سیاست پولی واحد در بانک مرکزی اروپا را از یکدیگر تفکیک کرد؟
در حال حاضر، شورای رهبری، به طور مستقیم وظیفۀ نظارت بر سیاست های پولی منطقۀ یورو را بر عهده دارد. اما در واقع همین شوراست که با توجه به معاهدۀ اروپا وظیفۀ تأیید همۀ تصمیمات اصلی اتخاذ شده از سوی شورای نظارت را برعهده دارد. برای تفکیک این دو کارکرد، دولتهای عضو با تشکیل کمیتۀ مستقلی موافقت کرده اند که وظیفۀ نظارت بر اهداف شورای رهبری را بر عهده دارد.
جایگاه نهاد بانکی اروپا (EBA) کجاست؟
نهاد بانکی اروپا، از مراجع تنظیم قواعد که در لندن قرار دارد و شامل 27 عضو اتحادیه اروپا می شود، در حال حاضر امتیاز بالایی در سطح اروپا دارد. دوگروه، تشکیل دهندۀ آنند: دولتهای عضو اتحادیه بانکی و سایر اعضاء. طبق توافق جدید صورت گرفته، برای اینکه تصمیمات الزام آور در EBA به تصویب برسد، باید یک اکثریت از دو گروه مذکور تشکیل شود. در صورتی که کشوری مخالف تصمیمی باشد، کمیته ای برای حل و فصل موارد مورد اختلاف تشکیل خواهد شد که متشکل از دو گروه EBA  و رئیس آن خواهد بود.

 

 

فیگارو/13 دسامبر 2012
ترجمه: زهرا خدایی

 

31263
 

 

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
2 + 0 =