رئیس سازمان امور مالیاتی گفت: طلا فروشان با توجه به اینکه نسبت به سایر اصناف سواد بالاتری دارند قانون مالیات را از خود مسئولان سازمان مالیاتی نیز بهتر می‌دانند.

 رئیس سازمان امور مالیاتی روز شنبه در جمع خبرنگاران در مورد اعتراض اصناف طلافروش تهران نسبت به اجرای قانون مالیات بر ارزش افزوده در مورد این صنف گفت: اینها با توجه به اینکه نسبت به سایر اصناف سواد بالاتری دارند قانون مالیات را از خود مسئولان سازمان مالیاتی نیز بهتر می‌دانند و مشکل عدم اطلاع نیست بلکه ترس از شفاف‌ شدن درآمدها دارند.

روز شنبه 3 مهر 89 همزمان با سومین روز اجرای قانون مالیات بر ارزش افزوده در مورد تعدادی از مشمولان بند ب ماده 95 و 96 قانون مالیات‌های مستقیم که شامل 12 گروه صنفی از جمله طلافروشان بود با اعتراضاتی از سوی صنف طلا فروش تهران مواجه شد و در پی آن مسئولان اتحادیه این صنف جلسه‌ای صبح روز شنبه با رئیس و مسئولان سازمان امور مالیاتی نسبت به مشکلات این صنف و اعتراض‌های آنها برگزار کردند.


علی عسکری معاون وزیر اقتصاد و رئیس سازمان امور مالیاتی کشور بعدازظهر در جمع خبرنگاران در محل سازمان حاضر شده و با تشریح نتیجه جلسه با اصناف طلافروش گفت: تاکنون 4 جلسه تخصصی با اتحادیه طلافروشان برگزار شده و آنها از کم و کیف قانون مالیات بر ارزش افزوده کاملا اطلاع دارند و مشکل آنها نرخ 3 درصد مالیات بر ارزش افزوده نیست بلکه مشکل این است که ترس دارند با شفاف شدن درآمد واقعی‌شان مشکل در مالیات بر درآمد آنها ایجاد شود و یا دولت بخواهد مالیات بر درآمد آنها را افزایش دهد.
رئیس سازمان امور مالیاتی تصریح کرد: به مسئولان صنف طلا فروش اطمینان داده‌ایم که اگر 3 درصد مالیات بر ارزش افزوده اجرا شود در مورد کسانی که اظهارنامه مالیات بر ارزش افزوده پر کرده‌اند و در دوره‌های آموزش شرکت نموده‌اند در مورد مالیات بر درآمد سالانه نیز تخفیف قانونی قائل شده و چه بسا با روشن شدن درآمد واقعی اصناف طلافروش مالیات برخی از آنها به دلیل واقعی شدن کاهش پیدا کند.


عسکری افزود: قانون مالیات بر ارزش افزوده از اول مهرماه 87 شروع شد که در مرحله اول تعدادی از فعالان اقتصادی فراخوان و وارد مرحله اجرا شد و تاکنون 7 دوره آموزشی در مورد مشمولان بند الف مالیات بر ارزش افزوده اجرا شد.
وی افزود: در مرحله دوم گروه دیگری مشمول شدند که 12 گروه از فعالان اقتصادی از جمله صنف آهن فروش و طلافروش مشمول ماده 95 و 96 قانون مالیات‌های مستقیم و از مشمولان بند ب این مواد شامل مالیات بر ارزش افزوده می‌شوند.
عسکری افزود: از اول سال 89 با رایزنی و هماهنگی شوری اصناف کشور قرار شد مرحله چهارم مالیات بر ارزش افزوده از اول مهر 89 اجرا شود که در اوایل سالجاری 12 گروه از مشاغل فراخوان شدند که از مشمولان بند ب قانون مالیات‌ها بودند. وی افزود: فراخوان ثبت‌نام در دوره‌های آموزشی ارائه و آموزش لازم به این گروه‌ها به صورت رایگان ارائه شد.


رئیس سازمان امور مالیاتی افزود: همچنین نقطه نظر دوستان اصناف را نیز در این مدت شنیدیم که مشکل خاصی وجود نداشت و قرار شد کار از اول مهرماه سال جاری با اتفاق نظر جلو رود.
عسکری با بیان اینکه اظهارنامه عملکرد مالیات بر ارزش افزوده در مورد فصل پاییز جاری از اول تا 15 دی ماه ارائه می‌شود گفت: در این فرصت اعضای صنف طلافروش فرصت قانونی برای شرکت در دوره‌های آموزشی مالیات بر ارزش افزوده و استفاده از تخفیف قانونی دارند.
عسکری در پاسخ به این پرسش که اگر توافق با اصناف صورت گرفته پس چرا امروز بازار طلا فروشان تهران در اعتراض به قانون مالیات بر ارزش افزوده بسته بود و آیا اینها می‌خواهند با بستن مغازه‌ها جلوی اجرای قانون را بگیرند گفت: آنچه که قانون وضع کرده برای هر کدام از کالاها در فرآیند اقتصادی که مبادله می‌شود باید 3 درصد مالیات بر ارزش افزوده بپردازد.
وی افزود: این مباحث با کارشناسی انجام شده با اصناف طلا و جواهر قرار شد به دو روش اجرا شود که در یک روش از هر مرحله فرآیند تولید و عرضه کالا مرحله به مرحله مالیات گرفته که سر جمع مالیات بر ارزش افزوده به علاوه قیمت طلا محاسبه شود و روش دیگر این است که چون پرداخت کننده مالیات بر ارزش افزوده مردم به عنوان مصرف کننده نهایی هستند هنگام فروش کالای نهایی یعنی طلای ساخته شده به مصرف کننده 3 درصد اخذ شود اما باید جریان مبادله کالا و خدمات توسط قانون رصد شود.


عسکری افزود: نظر صنف طلافروش این است که از قیمت اصل طلا مالیات گرفته نشود و فقط از قیمت اجرت و دستمزد ساخت طلای مصرفی و سود مغازه‌دار 3 درصد گرفته شود یعنی به عبارت دیگر امروز قیمت هر گرم طلا 31 تا 32 هزار تومان و قیمت طلای ساخته شده 42 تا 43 هزار تومان است که این 10 تا 11 هزار تومان همان اجرت ساخت و سود مغازه‌دار است که قانون مالیات بر ارزش افزوده می‌گوید 3 درصد از کل 42 هزار تومان یعنی حدود 1500 تومان اخذ شود اما اصناف طلا فروش ادعا می‌کنند باید 3 درصد از 10 تا 11 هزار تومان یعنی 330 تومان گرفته شود.


عسکری افزود: اجرای مرحله‌ای قانون مالیات بر ارزش افزوده براساس ماده 18 قانون مالیات بر ارزش افزوده و با هماهنگی شورای اصناف اجرا می‌شود و در این دوره که از مهر 89 شروع شده 12 گروه جدید مانند صنف طلافروش، آهن فروش، بنگاه معاملات ملکی، دفتر اسناد، دفتر پلیس + 10 و خدمات الکترونیک، نمایشگاه‌دار، هتل، متل و هتل آپارتمان زیر 3 ستاره، واحد تجاری 50 آمپر به بالا و برق 3 فاز صنعتی، چاپ خانه‌داران، سینما و تماشاخانه، مکانهای ورزشی و تفریحی شامل این دوره می‌شوند که از 4 ماه قبل مرتب اطلاع‌رسانی شده و با تمام اتحادیه‌های صنفی ذیربط مکاتبه و صحبت شده است.


عسکری افزود: همانگونه که برخی از طلافروشان اعلام کردند نگران اجرای 3 درصد مالیات بر ارزش افزوده نیستند بلکه نگران این هستند که با شفاف‌شدن و واقعی شدن درآمد آنها مالیات بر درآمد آنها در سالهای بعد افزایش پیدا کند.
عسکری افزود: در حال حاضر 50 تا 60 هزار نفر در صنف طلافروش مشغول هستند که تنها 20 تا 25 درصد فروشنده ویترینی طلا هستند و بقیه در 17 رسته مرتبط با طلا و جواهر مانند کارگاه‌های ساخت طلا مشغول هستند که از مالیات بر ارزش افزوده معاف هستند و فروشندگان طلا مشمول می‌شوند.


رئیس سازمان امور مالیاتی با بیان اینکه مردم به عنوان پرداخت کننده واقعی مالیات بر ارزش افزوده هستند گفت: مردم با بزرگواری که دارند اعتراضی به اجرای قانون ندارند و می‌دانند این 3 درصد شامل یک و نیم درصد مالیات که وارد خزانه کشور و آبادانی کشور می‌شود و یک و نیم درصد عوارض که برای عمران شهرها استفاده می‌شود.


عسکری با بیان اینکه نرخ مالیات بر ارزش افزوده در ایران بسیار پایین و ناچیز است گفت: در زمان تصویب قانون انگیزه اصلی از تصویب این نرخ یعنی 3 درصد شاید درآمد‌زایی نبود گرچه درآمد آن هم قابل توجه است اما نکته مهم‌تر این است که اجرای قانون مالیات بر ارزش افزوده به شفاف‌سازی فعالیت اقتصادی کمک می‌کند و جریان داد وستد کالا و خدمات را شفاف و روشن می‌کند.


عسگری افزود: من به عنوان رئیس سازمان امور مالیاتی مکلف به اجرای قانون مالیات بر ارزش افزوده هستم و هیچ توجیهی برای عقب‌نشینی از قانون وجود ندارد اما در عین حال به دوستان صنف طلا فروش گفته‌ایم بگذارید قانون اجرا شود و اگر مباحثی در حین اجرا پیدا شد همانگونه که در مورد سایر اصناف مانند بیمه‌ها و پایانه‌های حمل و نقل وجود داشت در حین اجرا رفع و در مسیر اجرا قانون آن اصلاح می شود.


عسکری تأکید کرد: فکر می‌کنم اجرا شدن قانون مسیر راحت‌تری برای ما روشن می‌کند و چارچوب کار مشخص‌تر خواهد شد.
رئیس سازمان امور مالیاتی در مورد ایراد برخی از اصناف طلافروش مبنی بر عدم اطلاع از نحوه اجرای قانون گفت: 200 هزار نسخه بسته قانون و نحوه پرکردن اظهارنامه برای اصناف ذیربط ارسال شده و 77 هزار و 500 نفر آموزش رو در رو گذراندند و اتفاقا اصناف طلا فروش قانون را خوب بلدند و موشکافانه مسائل را می‌دانند.

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 95256

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
2 + 3 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 2
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بدون نام IR ۲۰:۰۰ - ۱۳۸۹/۰۷/۰۳
    0 0
    همانگونه كه ايشان فرمودند پرداخت كننده نهايي اين ماليات مردم هستند پس در نتيجه اصناف واسطه‌اي هستند براي گرفتن اين ماليات از دست مردم و پرداخت به دولت پس ديگر اعتراضات اين صنف براي چيست؟
  • سینا سخایی IR ۱۱:۱۴ - ۱۳۸۹/۰۷/۱۳
    0 0
    آن دسته از فعالان اقتصادی که به صورت قانونی در حال فعالیت هستنداز اجرای این استقبال می کنند.قانون مالیات بر ارزش افزوده مانعی در برابر فعالیتهای غیر قانونی برخی از این افراد است.