ایرنا نوشت: برهم صالح' بعد از اولین تجربه ناموفق خود در رسیدن به پست ریاست جمهوری در ۲۰۱۴، امروز سه شنبه توانست در دومین تجربه اش به این پست مهم نائل شود و بر کرسی ای تکیه بزند که پیش از او همفکران و معلمان سیاسی او امثال جلال طالبانی و فواد معصوم بر آن نشسته بودند.

پارلمان عراق امروز سه شنبه از بین هفت نامزد ریاست جمهوری که همگی از چهره های سیاسی کرد بودند، برهم صالح را پیش از ورود به دور دوم رای گیری و پس از اعلام انصراف فواد حسین بعنوان سومین رئیس جمهوری عراق در دوران پس از دیکتاتوری صدام اعلام کرد.

برهم صالح نسبتا جوان را برای این پست مهم برگزیده شد تا در ۴ سال آینده او نماینده و زبان حال عراق در محافل بین المللی و منطقه ای باشد.

برهم صالح

در جلسه امروز پارلمان چه گذشت؟
با آغاز شمارش آرای نمایندگان پارلمان عراق برای انتخاب رئیس جمهوری جدید این کشور، برهم صالح با فاصله زیاد از رقیب اصلی خود ‘فواد حسین' پیشی گرفته است.

به گزارش ایرنا از صحن پارلمان عراق حاکی است در شمارش اولیه آرا تاکنون برهم صالح نامزد اتحادیه میهنی کردستان عراق با ۱۷۱ رای از فواد حسین نامزد حزب دموکرات کردستان عراق با ۹۰ رای پیش است.

با پایان شمارش آرا و عدم کسب دو سوم رای لازم (از ۳۲۹ کرسی) برای پست ریاست جمهوری از سوی هیچکدام از نامزدها، انتخابات به دور دوم کشیده شد.

پیش از آغاز رای گیری برای دور دوم در پارلمان عراق با حضور ۲۳۵ نماینده، انصراف فواد حسین سبب شد برهم صالح بعنوان رئیس جمهوری جدید عراق اعلام شود.

همزمان با رای گیری دور اول مسعود بارزانی رهبر حزب دموکرات کردستان عراق، در بیانیه ای شدید اللحن نسبت به شیوه انتخاب رئیس جمهوری در پارلمان اعتراض کرد و برخی از نزدیکان وی نیز هشدار دادند در صورتی که نتیجه مورد نظر آنها نباشد با رئیس جمهوری منتخب هیچگونه همکاری نخواهند داشت.

زندگی‌نامه رئیس جمهور جدید عراق 
برهم صالح، از رهبران اتحادیه میهنی کردستان در سایه اختلافات بین دو حزب عمده کُرد که به تعویق چندین جلسه رأی‌گیری پارلمان انجامید، سرانجام با رأی نمایندگان رئیس‌جمهوری جدید عراق شد.

شبکه خبری العالم گزارش داد: برهم احمد صالح در سال ۱۹۶۰ میلادی در شهر سلیمانیه به دنیا آمد و از سال ۱۹۷۶ نیز به عضویت اتحادیه میهنی کردستان درآمد؛ جایی که در سال ۱۹۹۲ به عنوان عضو شورای رهبری این حزب انتخاب شد و در حال حاضر نیز به عنوان عضو دفتر سیاسی و معاون دوم دبیرکل حزب فعالیت می‌کند.

رئیس‌جمهوری جدید عراق که درسال ۱۹۸۷ میلادی مدرک دکتری آمار و کاربردهای کامپیوتر در مهندسی را از دانشگاه لیورپول بریتانیا دریافت کرده، بنیانگذار دانشگاه آمریکایی در شهر سلیمانیه بوده و در حال حاضر نیز ریاست هیأت امنای این دانشگاه را بر عهده دارد.

برهم صالح همچنین از سال ۲۰۰۱ تا ۲۰۰۴ میلادی به عنوان نخست‌وزیر دولت تحت رهبری اتحادیه میهنی کردستان در سلیمانیه و طی سال‌های ۲۰۰۹ تا ۲۰۱۲ نیز به عنوان نخست‌وزیر اقلیم کردستان فعالیت کرده است.

رئیس‌جمهوری جدید عراق همچنین سابقه فعالیت به عنوان معاون نخست‌وزیر عراق طی سال‌های ۲۰۰۴ تا ۲۰۰۵ و ۲۰۰۶ تا ۲۰۰۹ را در کارنامه خود دارد و در حد فاصل این دو دوره نیز وزیر برنامه‌ریزی این کشور بود.

2323

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 809268

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
4 + 1 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 1
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • رادین RO ۰۹:۴۹ - ۱۳۹۷/۰۷/۱۱
    3 1
    به این میگن دموکراسی ، کرد و عرب ، شیعه و سنی همگی در دولت عراق سهیم هستند