هشدار حجت الاسلام و المسلمین حسن روحانی رئیس جمهوری اسلامی ایران در سوئیس در ارتباط با پیامدهای کارشکنی در صدور نفت ایران و ممکن نبودن ممانعت از آن روز چهارشنبه از سوی برخی رسانه های عربی و بین المللی بازتاب داشت.

به گزارش ایرنا، شبکه تلویزیونی روسیا الیوم تحت این عنوان که ' روحانی از سوئیس مجازات های واشنگتن را محکوم کرده و به آمریکا هشدار داد '، نوشت: حسن روحانی رئیس جمهور ایران واشنگتن را از پیامدهای منفی تلاش هایش در جهت ایجاد کارشکنی در راه صادرات نفت ایران برحذر داشته و تاکید کرد:' صدور نفت منطقه بدون صدور نفت ما امکان پذیر نیست.'


این شبکه خاطر نشان کرد: روحانی پس از رسیدن به سوئیس در چارچوب سفر اروپایی اش گفت که واشنگتن مدعی است که دولت ایران را تحت فشار قرار می دهد در حالی که دارد ملت ایران را تحت فشار قرار می دهد. ملت ایران به هیچ وجه تسلیم فشارهای خارجی نمی شود و ' سیاست فشار و تهدید علیه ایران کارساز نیست و نتیجه آن شکست طرف مقابل خواهد بود.'
روسیا الیوم در همین رابطه به از سرگیری مجازات های ضد ایرانی آمریکا در ماه اوت آینده (مرداد ماه) اشاره کرد.


در همین راستا شبکه تلویزیونی سعودی العربیه نیز نوشت: ' روحانی منطقه را در صورت تحریم صادرات نفت ایران تهدید کرد.'
العربیه به نقل از روحانی نوشت که ' اگر صادرات نفت ایران تحریم شود، او منطقه را تهدید خواهد کرد.'
این شبکه سعودی از این اظهار نظر رئیس جمهور ایران به عنوان ' تندروترین موضع اتخاذ شده از سوی روحانی ' نام برد.
روحانی در سوئیس تاکید کرد: امکان ندارد نفت منطقه صادر شود اما نفت ایران صادر نشود. آمریکا نمی تواند مانع از صدور نفت ایران شود .


به نوشته العربیه روحانی آمریکایی ها را هم تهدید کرده و گفت :' اگر می تواند مانع از صدور نفت ایران شوید ، این کار را انجام دهید تا نتیجه آن را ببینید.' این شبکه سعودی در ادامه به اظهارات ضد ایرانی مقامات آمریکا اشاره کرد.
شبکه تلویزیونی سی ان ان نیز در صفحه عربی خود در اینترنت دو بخش از سخنان رئیس جمهور در سوئیس شامل تاکید وی بر پایبندی ایران به توافق هسته ای و انتقادش از جدا کردن مادران از فرزندان شان در آمریکا را مورد توجه قرار داد.
سی ان ان نوشت : روحانی بار دیگر بر پایبندی ایران به توافق هسته ای تاکید کرد و از جدا کردن مادران از فرزندان شان در آمریکا انتقاد کرد.


به گفته سی ان ان ، روحانی در نشست مطبوعاتی مشترک خود با آلن برسه رئیس جمهور سوئیس پایبندی ایران به توافق هسته ای را نشات گرفته از اهمیت این توافق در حفظ روابط ایران با سایر کشورها و تحقق یافتن امنیت و صلح در جهان دانست.
این شبکه تلویزیونی آمریکایی یادآور شد که روحانی در روز جمعه در وین پایتخت اتریش با نمایندگان سایر کشورهای امضاکننده توافق هسته ای با ایران دیدار و گفت وگو خواهد کرد.
شبکه تلویزیونی المیادین نیز به نقل از روحانی نوشت:' اروپا هم اکنون با صدای بلند در حال مخالفت با یکجانبه گرایی آمریکا بسر می برد.'


المیادین از سفر رئیس جمهور ایران به سوئیس و اتریش به عنوان اولین سفر اروپایی وی پس از خروج آمریکا از توافق هسته ای ایران با قدرت های بزرگ نام برد.
شبکه مزبور هدف از این سفر را تضمین ادامه حمایت های اروپا از توافق هسته ای برشمرد .
المیادین در پایان به نقل از خبرنگار خود در ژنو خبر داد که نشستی در سطح وزیران خارجه میان ایران و گروه 4+1 در وین در هفته جاری به منظور بررسی تحولات توافق هسته ای برگزار خواهد شد.

از سوی دیگر سایت اماراتی ارم نیوز نیز به نقل از روحانی نوشت: ' مجازات های آمریکا گذرا است .'
این پایگاه خبری اماراتی نیز مطالب ابراز شده از سوی شبکه تلویزیونی العربیه را مورد توجه و اهمیت قرار داد.
روزنامه لبنانی النهار نیز تاکید روحانی بر پایبندی ایران به توافق هسته ای را به عنوان تیتر خود انتخاب کرد.
النهار به نقل از روحانی نوشت:' تهران تا زمانی که منافعش محفوظ باشد ، به توافق هسته ای پایبند خواهد ماند. '
به گفته النهار ، روحانی از اعلامیه صادر شده از سوی وزارت خارجه آمریکا در خصوص پیشگیری واشنگتن از صدور نفت ایران به عنوان یک موضوع ' کاملا خیالی ' نام برد.

52310

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 787852

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
1 + 15 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 6
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بی نام A1 ۱۲:۱۶ - ۱۳۹۷/۰۴/۱۳
    29 13
    اصلا قرار نیست ما تنگه ای را ببندیم. اونقدر خط انتقال نفت به دیگر کشورها داریم که می توانیم از آنها استفاده کنیم اما امنیت خلیج فارس را دیگر تضمین نمی کنیم. خودتان می دانید و تنگه هرمز برای صادرات نفت خود.
    • حدادیان IR ۱۳:۴۵ - ۱۳۹۷/۰۴/۱۳
      2 13
      اونا نگفتن نفت صادر نکنید ، بلکه به کشورها گفتن که خرید از ایران ممنوع و خود به خود وقتی فروشی نیست نفتی قرار نمیشه که صادر بشه ، پس اینکه اگه ما صادر نکنیم کسی هم صادر نمیکنه ی خورده غیر منطقی میشه و مطلب رو وارونه جلوه ندهیم
  • رضا A1 ۱۳:۵۵ - ۱۳۹۷/۰۴/۱۴
    1 1
    بدون ایجاد جنجالهای ناخواسته خبری قطعا از ملزومات اساسی دفاع کشور است.در خصوص برپایی یک سایت نظامی در سوریه میتوان این مورد را با بررسی کلیه جوانب امر مورد نظر قرار داد که آیا برپایی یک سایت محصور نظامی با ابعاد سه تا پنج کیلومتر در نواحی مرکزی سوریه مانند تدمر امکان پذیر است. بدون انتقال هر گونه ادوات سبک یا سنگین در فاز اول میتوان در ابتدا به برپایی سوله های مورد نظر پرداخته و در زیر سوله ها به ساخت استحکامات زیر زمیی بتونی برای انبارهای آینده اقدام نمود. انتقال مستتر و برپایی سریع ادوات اولیه نظامی میتواند در آینده و پس از پایان عملیات برپایی سایت و با برقراری حداقل چهار آتشبار آماده به آتش دفاع هوایی با رادارهای مربوطه آغاز شود.
    • شمس تبریزی A1 ۰۰:۰۵ - ۱۳۹۷/۰۴/۱۶
      0 0
      پیشنهاد خوبی است اما سوریه هم جایی است که به علت به هم ریختگی کنونی، جاسوسان زیادی در آنجا هستند و بعید است که طرح در همان ابتدای کار لو نره و سایت در فاز اولیه اش مورد حمله جنگنده های آمریکایی یا اسراییلی قرار نگیره. این طرح در لبنان جواب میده و جواب هم داده اما در مورد سوریه بعید میدانم. میشود این طرح را پیاده کرد اما باید این آمادگی باشد که در صورت حمله اسراییل به آن، متقابلا جولان و یا نواحی دیگر را در اسراییل زد. چون اسراییل روحیه اش به گونه ایست که اگر با حمله تلافی جویانه مواجه نشه بدتر میکنه. نمیدانم دست ما برای پاسخ به حملات اسراییل در سوریه چقدر بازه. آیا اسد موافقت میکنه؟ شنیده ام او چندان موافق این نیست که جبهه جنگ با اسراییل در سوریه باز بشه. نمیدانم خبر تا چه حد موثقه
    • بی نام NL ۰۷:۰۸ - ۱۳۹۷/۰۴/۱۶
      0 0
      قرار نیست جبهه جنگ علیه اسراییل باز بشه، بحث توازن قوا در منطقه هست، وقتی کارشناسان نظامی طرح یک حمله رو محاسبه میکنن پارامترهای مختلفی در معادلات دخیل هستند. وجود امکان پاسخ نظامی از سوریه یک پارامتر به نفع کشور هست. دفاع نظامی از ایران از سوریه، لبنان، افغانستان و یمن شروع میشه نه از خارک، بوشهر و از اراک و تهران
  • احمد DE ۱۹:۰۴ - ۱۳۹۷/۰۴/۱۵
    0 0
    دوستان. با این وضع مدیدیت مملکت داره میشه کره شمالی . همسایه کره شمالی کره جنوبیه بااون درجه از پیشرفت. اختلاف این دو کشور تنها در تفاوت سیاست اداره کردن کشورهاشونه. ما مردم تا کی قراره تاوان یکسری رفتار و اظهارات جنگ طلبانه را با کاهش چشمگیر ارزش پول ملی افزایش چشمگیر بیکاری و خروج نخبگان و سرمایه داران از کشور پرداخت کنیم