به گزارش فارس:

رئیس اداره ایدز وزارت بهداشت گفت: داروی ایدز ایرانی به نام «آیمود» اکنون در مرحله نهایی کارآزمایی بالینی بر روی انسان است که این مرحله تا بهار سال آینده با آزمایش بر روی 1500 بیمار طول می‌کشد.

عباس صداقت افزود: درمان بیماری ایدز در کشور همچنان بر اساس داروهای ضد ویروس پیش می‌رود اما از چند سال پیش با تولید داروی ارتقا دهنده سطح ایمنی بدن در کشور به نام آیمود، استفاده از این دارو علاوه بر داروهای ضد ویروس برای تعدادی از بیماران آغاز شد.

وی اضافه کرد: تولید داروی ایدز ایرانی به نام آیمود در کشور حدود 4 سال پیش اعلام شد اما برای اینکه یک داروی جدید وارد پروتکل دارویی کشور شود باید چند مرحله را طی کند، بعد از تولید دارو، مرحله آزمایش های جانوری آن انجام می‌شود بعد از مرحله اول کارآزمایی بالینی بر روی انسان، مرحله نهایی کارآزمایی بالینی بر روی انسان انجام می‌شود که هر کدام از این مراحل چندین ماه طول می‌کشد.

صداقت گفت: داروی آیمود اکنون در مرحله نهایی کارآزمایی بالینی است، مرحله اول کارآزمایی بالینی آن سال گذشته بر روی 600 بیمار انجام شد که طی آن هیچ عوارضی ثبت نشد و بر عکس شاهد بهبود شاخص درمان و افزایش شاخص cd4 یا شاخص سطح ایمنی بدن در بیماران و به تبع آن پایین آمدن بار ویروس ایدز در بدن این بیماران نسبت به بیمارانی که فقط از داروهای ضد ویروسی استفاده می‌کردند، بودیم.

وی افزود: داروی آیمود ارتقا دهنده سطح ایمنی بدن است و به تنهایی استفاده نمی‌شود بلکه در کنار داروهای ضد ویروس ایدز استفاده می‌شود. از حدود یک ماه پیش مرحله دوم از فاز 4 یا همان فاز کارآزمایی بالینی بر روی انسان این دارو آغاز شده و احتمالاً این مرحله تا بهار سال آینده طول می‌کشد.

رئیس اداره ایدز وزارت بهداشت گفت: آمادگی لازم برای انجام این مرحله بر روی 1500 بیمار مبتلا به ایدز وجود دارو اما این کار باید با اطلاع و رضایت کامل بیماران انجام شود و در هر صورت نتایج این مرحله از تحقیق درباره داروی ایرانی آیمود سال آینده به کمیته کشوری مراقبت و کنترل ایدز اعلام می‌شود تا درباره ورود آن به پروتکل دارویی کشور تصمیم گیری شود.

صداقت ادامه داد: بعد از این مرحله و تأیید نهایی این دارو در کشور مراحل بعدی برای گرفتن مجوز و تأییدیه‌های بین‌المللی از جمله تأییدیه سازمان بهداشت جهانی اقدام می‌شود.

وی درباره درمان‌های جدید بیماری ایدز از جمله از طریق سلول‌های بنیادی افزود: تحقیقات گسترده ای در این زمینه در دنیا در حال انجام است ولی هنوز هیچ گزارشی درباره تأیید یک روش جدید درمانی برای این بیماری از سوی سازمان‌های معتبر مانند سازمان بهداشت جهانی اعلام نشده است اما طبیعی است که دانشمندان در سراسر دنیا مشغول تحقیق در این زمینه هستند.

وی گفت: در کشور ما هم مراکز تحقیقات زیادی وجود دارد اما درباره اینکه تحقیق مشابه‌ای در کشور ما هم در حال انجام باشد، اطلاعی به وزارت بهداشت منتقل نشده است و چنین گزارشی نداریم.

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 75975

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
2 + 3 =