ایسنا نوشت:دو روز پیش معاون اول رییس‌جمهور دستوری مبنی بر توسعه باروری ابرها داد که به گفته رئیس مرکز ملی تحقیقات و مطالعات باروری ابرها، اگر ۳۰ میلیون دلار برای تجهیز پنج فروند هواپیما باروری ابرها در نظر گرفته شود می‌توانیم شاهد افزایش ۱۰ میلیارد متر مکعبی منابع آبی باشیم.

فرید گلکار گفت: از زمان دستور معاون اول رییس جمهور وزارت نیرو اطلاعاتی را در زمینه جزییات پروژه باروری ابرها از ما خواسته است چراکه در مرحله اول باید مشخصات اولیه پروژه و نیازهای پایه‌ای جدی‌تر از قبل مورد ارزیابی قرار بگیرد، اما واقعیت این است که امکانات و شرایطی که تاکنون در اختیار پروژه‌های باروری ابرها قرار داشت کفایت نمی‌کرد، لذا لازم است در این زمینه یک جهش داشته باشیم.

رئیس مرکز ملی تحقیقات و مطالعات باروری ابرها با بیان این‌که هزینه تجهیز پروژه اجرای باروری ابرها در مقابل منافعی که شامل حال دولت می‌شود بسیار کم است، گفت: میانگین تاثیر افزایش بارش توسط باروری ابرها ۱۵ درصد شناخته شده، اما  این در حالی است که در برخی مناطق همچون چهارمحال بختیاری امکان باروری ابرها تا میزان بسیار زیاد وجود دارد.

گلکار در خصوص میزان اعتبار مورد نیاز برای انجام این کار گفت: اگر زیرساخت‌ها را در نظر نگیریم یعنی بگوییم رادارهای سازمان هواشناسی کافی است، باید تعداد هواپیماها را به پنج هواپیما ارتقاء دهیم.

وی با بیان این که تنها دو فروند هواپیمای باروری ابرها در ایران وجود دارد، اظهار کرد: این در شرایطی است که در امارات شش فروند، تایلند ۲۵ فروند و چین ۴۵ فروند هواپیمای باروری ابرها وجود دارد و اگر ما نیز می‌خواهیم در این عرصه موفقیت‌هایی را به دست بیاوریم لازم است که تعداد هواپیماها را به پنج فروند افزایش دهیم.

به گفته رئیس مرکز ملی تحقیقات و مطالعات باروری ابرها، هر فروند هواپیما به طور میانگین به پنج تا شش میلیون دلار با تجهیزات نیاز دارد و در مجموع باید گفت که ۳۰ میلیون دلار برای هواپیما و تجهیزات مورد نیاز لازم است.

گلکار با اشاره به تاثیرات این هواپیماها، گفت: علاوه بر باروری ابرها می‌توان شرایط جوی را به طور کامل ارزیابی کرد که این مساله می‌تواند تاثیرات بسیاری در مسائل زیست محیطی کشور داشته باشند.

وی با اشاره به تاثیر باروری ابرها در میزان افزایش منابع آبی در کشور، گفت: یکی از محدودیت‌هایی که این فناوری دارد این است که باید منتظر سامانه آبی بمانیم اما باید به این مساله توجه کرد که آب موجود در جو پتانسیل این را دارد تا بتوانیم بیش از این از آن استفاده کنیم.

رئیس مرکز ملی تحقیقات و مطالعات باروری ابرها ادامه داد: در سال آبی ۱۳۹۳-۱۳۹۴ در ایران مرکزی در یک تحقیق چهار ماهه دو میلیارد مترمکعب با هزینه بسیار کم به منابع آب اضافه شد، لذا پیش بینی می‌شود که اگر تجهیز هواپیما صورت بگیرد بتوان ۱۰ میلیون مترمکعب از این پتانسیل استفاده کنیم.

 

35224

کد خبر 744880

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
6 + 10 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 10
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بی نام IR ۱۱:۰۲ - ۱۳۹۶/۱۰/۲۰
    42 1
    متاسفانه برای این مسئله بی اهمیت پول نداریم
  • ناشناس IR ۱۱:۴۰ - ۱۳۹۶/۱۰/۲۰
    1 50
    ما راضی هستیم این مبلغ بدین زلزله زدها صاحب مسکن بشن شاید از دعای اونا رحمت خدا نصیب ما بشه . با این پول بازی نکنین
  • بام GB ۱۲:۱۱ - ۱۳۹۶/۱۰/۲۰
    0 0
    پول نداریم ا حلال نمیکنیم
  • بی نام A1 ۱۲:۱۹ - ۱۳۹۶/۱۰/۲۰
    8 1
    10 میلیارد یا 10 میلیون متر مکعب؟؟؟
  • محراب IR ۱۲:۳۵ - ۱۳۹۶/۱۰/۲۰
    21 0
    تا سه هزار میلیارد خیییییلی تفاوته فقط یکی از اختلاس هارو جلوشو بگیرند راحت منابعش تامین میشه ترو به هرکی که قبولش دارین مسائل زیست محیطی رو جدی بگیرین
  • بی نام A1 ۱۲:۳۵ - ۱۳۹۶/۱۰/۲۰
    22 0
    میشه چند تا از ردیف بودجه هایی که کاملا بیخود صرف میشه بذارن برای این کار
  • بی نام A1 ۱۲:۴۴ - ۱۳۹۶/۱۰/۲۰
    0 0
    این مبلغ در مقابل 800 میلیارد دلار درآمد دولت نهم و دهم که همه آن سوخت وسوز شد و به جز اختلاس و تحریم فساد و... چیزی نداشت پول تو جیبی حساب ميشه
  • بی نام IR ۱۲:۴۴ - ۱۳۹۶/۱۰/۲۰
    1 0
    ثابت شده در کنار ملت نیستید و میخواید این تمدن رو از بین ببرید. تو 40 سال نابودی خاورمیانه را تسریع کردید و مقام اول تولید گازهای خطرناک در دنیا هستیم . محیط زیستو هم نابود کردید. هیچ حسن ظنی به شما نمیشه داشت
  • بی نام IR ۱۲:۴۵ - ۱۳۹۶/۱۰/۲۰
    2 0
    اوضاع آب واقعا بحرانی است و اقدامی جدی دیده نمی شود، بایستی یک طرح جامع و همه جانبه که شامل کل حوضه های آبریز کشور شود ریخته شود و اقدام خیلی جدی و بدون تعارف نمود. ضمنا طرحهایی مانند استفاده از آبهای ژرف بزرگترین خیانتی است که بعد از تاسیس سدهای مختلف امکان وقوع دارد، به هیچ وجه نبایستی سمت این کار رفت که کل تمدن ایران در اثر خشکسالی و شوره زار شدن کشور ازبین خواهد رفت. اگر سد یا سدهایی بایستی تخریب شود، تخریب کنید، اگر رودخانه هایی بایستی منحرف گردند ،این کار را بکنید، اگر کشاورزی که بالای 90 مصرف آب کشور را برای اغلب محصولات کم بازده حرام میکند بایستی تغییر کند تغییر بدهید، آیا بایستی مانند الجزایر همه 80 میلیوون جمعیت کشور در حاشیه بالای کشور دریای خزر ساکن شوند و بقیه کشور شوره زار؟
  • عسل A1 ۱۳:۰۳ - ۱۳۹۶/۱۰/۲۰
    1 0
    همیشه مسئولین ما درد پول رو دارن .با نصف اون پول میشه این کارو انجام داد .امیدوارم هر چه زودتر یه فکری بکنن و باروری ابرها انجام بشه