یک کارشناس بانکی می گوید:«باوجودی که بزرگترین مشکل بانکها، موسسات مالی و اعتباری غیرمجاز بود که با تصمیم مسئولان بانک مرکزی این مشکل حل شده است،اما باید توجه داشت که آنچه بانکها را در تنگنا قرار داده ،سهم پایین سرمایه از میزان بدهی بانکهاست.

سید بهاالدین حسینی هاشمی  در گغت وگو با خبرآنلاین با بیان اینکه  پول‌های مشکوک الوصولی که در شکبه بانک ما وجود دارد ،اظهارداشت: این پولها به عنوان دارایی های جدی مطرح است، در حالی  است که با استاندارهای جهانی به معوقات ســود تعلق نمی گیرد.

وی افزود: این دارایی ها قفل شده و از چرخه اقتصاد خارج شده اند،اگر به بانکها برگردد، بانکها توان تسهیلات دهی بالایی پیدا مي‌کنند. زمانی این اتفاق خواهد افتاد که قانون ورشکستگی مناسب داشته باشیم.

این کارشناس بانکی یادآورشد: میزان مطالبات معوق، 50 درصد تسهیلاتی است که اعطا شده است و از طرفی نظام حسابرسی هم در بانکها مشکل دارد و این در شرایطی است که بانکها ساختار مالی سالمی ندارند.

حسینی هاشمی خاطرنشان کرد:در سالهای گذشته بانکها مجبور به بنگاه داری شده اند، در حالی که خود نیز در این داستان مقصر نیستند. آنها باید از تسهیلات گیرندگان سـود مي گرفتند در حالی که همه نرخها دستوری بود و بانکها از این جهـت در ناحیه زیان بودند. به همین دلیل مجبور شدند وارد شرکت داری شوند.

او اضافه کرد: این اتفاق به ویژه از زمانی که بانکهای بزرگ و خصوصی سهامدار پیدا کردند، شدت گرفت. در این وضعیت سهامداران در مجامع از بانکها سود مي خواستند و این درحالی بود که در گذشته، بانکها صرفا خدمتگذار بودند و فقط حقوق دستمزد مي دادند و هزینه ای نداشتند.

این کارشناس بانک خاطرنشان کرد: سهامداران به هر ترتیب سود مي خواستند در نتیجه برای ایجاد سود، به انواع فنون و تدابیر یا حتی تقلب ها روی آوردند. این باعث شد بانک از مسیر بانکداری وارد تجارت، سرمایه گذاری در ساختمان و بازرگانی شود.

 

3535

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 703115

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
3 + 15 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 2
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • احمد A1 ۱۹:۱۴ - ۱۳۹۶/۰۶/۱۰
    0 0
    مشکل از جای دیگراست بانکها باید به سپرده گذاران سود پرداخت کنند که ۱۳درصداز این سپرده ها در دست بانک مرکزی به عنوان ذخیر قانونی میماند و حدودن ۳۰ درصد از آن را نیز به وامهای تکلیفی دولت اختصاص دارد تا اینجا فشار از بالا و لی فشار از پایین مراجعه کنندگانی هستند که به دلایل مختلف تجاری یا احتیاجات ضروری به بانکها مراجعه میکنند که نصف این مبلغ را پرداخت نمیکنند یا با مکافات پرداخت میکنند این وسط ما کارمندان بانک ها هستیم که چوب دو سر سوخته هستیم از بالا به ما فشار می آورند واز پایین به ما ناسزا میگویند خدا میداند پرداختی های ما بیشتر از ادارات دیگر نیست و با این جو به وجود آمده خدا به داد ما برسد
  • نصرت A1 ۰۶:۱۴ - ۱۳۹۶/۰۶/۱۱
    0 0
    اول از همه هیچ بانکی ضرر ده نیست. بانکداری از سود اورترین مشاغل هست حتی در کشور هایی که نرخ تورمشان در حد2 یا 3 درصد هست. بعدش هم با این حجم معوقات بانکها باید ورشکسته یشوند چون مطالبلت انها سوخت شده اند ولی باز هم در کاغذ وجود دارند این درحالی هست که دیگه هرگز به بانک نخواهد گشت. مشکل بعدی داراییهای منجمد هست که بانک مرکزی باید بانکها را مجبور کند انها را نقد کنند وبفروشند تا نقدینگی دستشون بیاد.