بلاتکلیفی بقایای برج قلعه قدیم تبریز محدوده ارگ علیشاه

حقیقت کشف برج قلعه قدیم تبریز محدوده ارگ علیشاه در میان اختلاف نظر مسئولان پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری و بنیاد خیریه مصلی تبریز بلاتکلیف ماند.

به گزارش خبرآنلاین از تبریز، پیش از ظهر امروز براساس خبر اعلام شده از سوی روابط عمومی پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری، مطالبی در رسانه ها منتشر شد که حاکی از کشف بقایای برج قلعه قدیم تبریز هنگام کاوش در ارگ علیشاه بود.
براساس این گزارش، کاوش‌های باستان‌شناسی در محدوده آثار ملی «ارگ علیشاه» و عمارت «فتح‌الله یف» در تبریز به کشف بخشی از شالوده‌های برج و باروی قلعه قدیم تبریز که سیاحان و مورخان به آن اشاره کرده‌اند، منجر شد.
بهرام آجرلو، سرپرست هیأت کاوش در ارگ علیشاه تبریز با اعلام این خبر گفت: علاوه بر قطعاتی از سفالینه‌های دوران اسلامی و پیش از اسلام در این کاوش، کشفیات به دست آمده نشان می‌دهد که در جریان گودبرداری‌های غیرمجاز، متاسفانه لایه‌های تاریخی دچار تغییر شکل (مضطرب) شده‌اند.
این دانشیار باستان‌شناسی دانشگاه هنر اسلامی تبریز هدف اصلی این کاوش‌ها را نجات‌بخشی آثار باستانی قرار گرفته در محدوده گودبرداری غیرمجاز حریم شمالی «ارگ علیشاه» و محوطه جنوبی عمارت تاریخی «فتح الله یِف» دانست و افزود: بنیاد مصلی تبریز در آبان‌ماه سال جاری بدون کسب مجوز از اداره‌کل میراث فرهنگی آذربایجان شرقی نسبت به آن اقدام کرده بود.
او افزود: کاوش‌های باستان‌شناختی محدوده آثار ملی «ارگ علیشاه» تبریز و عمارت تاریخی «فتح‌الله یف» تبریز با تیمی 20 نفره شامل متخصصان باستان‌شناسی، باستان‌سنجی و مرمت آثار تاریخی دانشگاه هنر اسلامی تبریز و پژوهشکده باستان شناسی پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری و اداره کل میراث فرهنگی و صنایع دستی و گردشگری آذربایجان شرقی در حال انجام است .
به گفته آجرلو، در صورت تامین بودجه و اعتبارات کافی و تجهیز کارگاه کاوش، این کاوش ها تا نوروز 96 ادامه خواهد داشت.
براساس این گزارش، کاوش‌های باستان‌شناسی در محدوده ارگ علیشاه و عمارت فتح‌الله یف تبریز با مجوز ریاست پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری در حال انجام است .
بر اساس بند «ج» ماده ۱۱۴ قانون برنامه ۵ ساله چهارم، همه‌ وزارتخانه‌ها، سازمان‌ها و موسسات دولتی موظف‌اند قبل از اجرای پروژه‌های بزرگ عمرانی و در مرحله امکان‌سنجی و مکان‌یابی، نسبت به انجام مطالعات فرهنگی - تاریخی «میراث فرهنگی» اقدام و در طراحی و مکان‌یابی پروژه‌های یاد شده نتایج مطالعات را رعایت کنند.
اما با گذشت ساعاتی از اعلام این خبر، بنیاد خیریه مصلی تبریز با انتشار تکذیبه ای اخبار منتشر شده مبنی بر کشف بخش از سازه برج های قدیمی در محل احداث پارکینگ در محوطه مصلی را رد و اعلام کرد: اثری از برج های قدیمی در محوطه مصلی تبریز مشاهده نشده است.
در این اطلاعیه که امروز در اختیار رسانه ها قرار گرفت، آمده است: طبق اظهارات کارشناسان فنی بنیاد خیریه مصلی تبریز و بازدید به عمل آمده از کاوش و خاکبرداری محل احداث پارکینگ در محوطه مصلی در تاریخ هفتم بهمن سالجاری، با وجود فضاسازی کاذب درخصوص وجود اثر برج در محل حفاری شده، هیچگونه اثری از سازه برج های قدیمی در محوطه مصلی مشاهده نمی گردد.
در بخش پایانی این اطلاعیه خاطر نشان شده است: در همین راستا از آقای بهرام آجرلو کارشناس متولی حفاری جهت اثبات اظهارات خود دعوت بعمل آمد که متاسفانه وی به دلایل نامعلوم حاضر به توضیح در محل عملیات اجرائی نشد و محل پروژه را بدون اطلاع ترک کرد.
با وجود مسائل و اختلاف نظرهایی که طی چند ماهه اخیر در پیرامون حفاری و مباحث مربوط به ارگ علیشاه مطرح شده است، به نظر می رسد داستان محوطه ارگ تبریز به یک معمای سردرگم بدل شده که حل و فصل آن، اراده ای فرا استاتی می طلبد.

46

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 629107

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
3 + 11 =