اعلام جزییات شمارش آرای مردمی جشنواره فیلم فجر

مدیرعامل خانه سینما و مسئول آرای مردمی با حضور در نشستی خبری توضیحاتی درباره شیوه شمارش آرامی مردمی سی و پنجمین جشنواره فیلم فجر ارائه کردند.

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، این نشست خبری صبح چهارشنبه ششم بهمن ماه در محل خانه سینما با حضور منوچهر شاهسواری مدیرعامل خانه سینما و علی آشتیانی‌پور مسئول آرای مردمی و جمعی از خبرنگاران برگزار شد.

منوچهر شاهسواری در ابتدای این نشست با تشکر از حضور خبرنگاران گفت: «ممکن است در حال حاضر برخی مسائل و سئوالاتی در مورد خانه سینما داشته باشند، اما بعد از شلوغی جشنواره در مورد خانه سینما صحبت خواهیم کرد.»

او همچنین با اشاره به حادثه پلاسکو گفت: «خانه سینما از همان روز اول حادثه پلاسکو شریک غمی که به وجود آمده بود و فردا هم که مراسم تشییع پیکر شهدا برگزار می‌شود با همه قدرت و توان در این مراسم حضور خواهد داشت.»

شاهسواری خبر نامزد شدن «فروشنده» برای جایزه اسکار را خبری بسیار خوب خواند و ابراز امیدواری کرد پس از این خبرهای خوبی درباره سینمای ایران شنیده شود. او به اصغر فرهادی تبریک گفت و ابراز امیدواری کرد سینمای ایران در همه ابعادش پیروز باشد.

او در ادامه گفت: «در چند روز گذشته پس از اتفاقات ساختمان پلاسکو اهالی سینما براساس تکلیف و وظایف اجتماعی خود حضور یافتند و در فضای مجازی نیز به این واقعه واکنش نشان دادند. »

شاهسواری با تشکر از هنرمندان برای حضورشان افزود: «اتفاق بدی که افتاد این بود که یکی از نمایندگان شورای شهر درباره اظهارنظر هنرمندان از الفاظ غیرفرهنگی استفاده کرد که البته از این ایشان بعید نیست. او برخورد ناپسندی انجام داده است. هر انسانی اعم از فیلمساز یا کارگردان از حقوق شهروندی برخوردار است. اینکه کسی با این ادبیات برخورد کند جای تاسف دارد.»

او ادامه داد: «این ادبیات، ادبیات زندگی مدنی نیست. استفاده از این عبارات بیش از اینکه به طرف مقابل برخورد کند حد و اندازه کسی که این حرف را می‌زند مشخص می‌کند. من به طور شخصی این را می‌گویم به نظر می‌رسد ما در انتخاب افرادی که در مورد مسائل اجتماعی تصمیم می‌گیرند اشتباه کردیم.»

نشست با سخنان آشتیانی‌پور در مورد شیوه جمع‌آوری آرای مردمی ادامه پیدا کرد: «امسال با توجه به شرایطی که به وجود آمد مانند سال گذشته بخش آرای مردمی را برگزار می‌کنیم. کار جمع‌آوری و شمارش آرای مردمی اینترنتی نیست. شکل سال گذشته تا حدودی قابل قبول بود، قرار بود تغییراتی ایجاد کنیم که البته به دلیل بروز مشکلات تصمیم گرفتیم مثل شیوه سال قبل باشد.»

او ادامه داد: «نکته متمایز با سال قبل این است که پارسال فقط فیلم‌های بخش سودای سیمرغ آرای مردمی داشتند، اما امسال همه 44 فیلم حاضر در بخش‌های مختلف جشنواره می‌توانند آرای مردمی داشته باشند.»

او همچنین درباره شکل رای‌گیری گفت: «در سالن نمایش بعد از آنکه برگه‌هایی در اختیار مخاطبان قرار می‌گیرد، شیوه رای دادن در آنونسی شرح داده می‌شود. سعی کردیم سانس‌ها، صندلی‌ها و موقعیت جغرافیایی سینما‌ها برای جمع آوری آرای مردمی فیلم‌ها برابر باشد.»

آشتیانی‌پور در مورد مدت زمان جمع‌آوری آرای مردمی گفت: «از یازدهم بهمن ماه تا بیستم آرای مردمی جمع‌آوری می‌شود. همچنین همانند گذشته فیلمی که تا روز چهارم جشنواره نمایش داده نشده باشد در آرای مردمی حضور نخواهد داشت.»

او اسامی سینماهایی که آرای مردمی در آن جمع‌‌آوری می‌شود، چنین برشمرد: «در سینماهای پردیس آزادی، چارسو، اریکه ایرانیان، کیان، استقلال، پردیس زندگی، کوروش، جوان، بهمن، ماندانا و فرهنگ رای گیری مردمی انجام می‌شود.»

او تاکید کرد: «کارت‌های رای‌گیری مردمی هم شبیه سال گذشته است و با رنگ‌های مختلف برای روزهای مختلف مشخص شده است و رنگ آن در روزهای مختلف متفاوت است.»

او گفت: «امسال هم بیش از 150 نفر در زمینه صیانت از آرا هستند. شمارش آرای مردمی همکاری مدیران سینماها را طلب می‌کند. تمام تلاش‌مان را می‌کنیم تا به شکلی درست امانتدار آرای مردمی باشیم.»

عنصری در مورد شیوه جمع‌آوری آرا گفت: «تاکید بر عادلانه بودن شیوه جمع‌آوری آرا با استناد به این واقعیت است که این شیوه کاملا علمی است و برای رسیدن به این منظور از اساتید دانشگاه در رشته‌های آمار و ریاضی بهره گرفته‌ایم. سعی شد به فرمولی برسیم که به عدالت نزدیک شویم.»

آشتیانی‌پور در پاسخ به پرسشی در مورد ناظران شمارش آرا، گفت: «دو نفر از شورای عالی تهیه‌کنندگان به عنوان ناظر حضور دارند که هم می‌توانند در سالن‌ها حضور داشته باشند هم در شماش آرا شرکت کنند. چند بازرس نیز به شکلی نامحسوس در سالن‌ها حاضر می شوند و از آرا صیانت می کنند.»

مساله شمارش و جمع آوری آرا به صورت اینترنتی که منتفی شد، از دیگر موضوعاتی بود که در این نشست مطرح شد. شاهسواری در توضیح این موضوع گفت: «جشنواره فیلم فجر ملک مشاع سینمای ایران است و مدیریت این جشنواره و تصمیمات اصلی از سوی دبیر و در دبیرخانه جشنواره اتخاذ می شود. دوستان در جشنواره تلاش کردند شرایط رای گیری الکترونیکی را فراهم کند، با چند شرکت صحبت کردند و در نهایت با یک شرکت به توافق رسیدند و در جلساتی هم خود ما و نمایندگانمان حضور داشتند. ما در حالی که شرایط رای گیری اینترنتی را در نظر داشتیم، اما این آمادگی را هم حفظ کرده بودیم که اگر خللی به وجود آید، آرا را به سبک قدیم هم جمع کنیم که حالا هم به آن روش رسیدیم.»

او ادامه داد: «تلاش ما بر آن بوده که با یک سیستم امن الکترونیکی آرای مردمی را جمع کنیم و از سوی ما هیچ مشکلی وجود نداشت. مهم این بود که این سیستم هیچ گونه اختلالی نداشته باشد زیرا کوچکترین اشکال می‌توانست جایگاه یک فیلم را تغییر دهد. سال گذشته دوستانم در خانه سینما تلاش زیادی کردند که امانتداری در آرای مردم را رعایت کنند. اتفاق عجیبی که سال قبل افتاد این بود که آرای مردمی و آرای داوران در کلیات تطبیق داشت و این نشان دهنده آن بود که اصل امانتداری رعایت شده بود.»

شاهسواری تاکید کرد: «ما هیچ مشکلی نخواهیم داشت و زیر هیچ فشاری قرار نخواهیم گرفت. مهمترین اصل حفاظت از آرای مردم است که این را حتما رعایت خواهیم کرد.»

مدیرعامل خانه سینما گفت: «ما موافق این هستیم که در همه بخش‌های سینما از فن‌آوری‌ها استفاده شود، اما باید همه این‌ها با امنیت باشد.»

او گفت: «شورای عالی تهیه‌کنندگان و اهالی خانه سینما موافق این هستند که تمامی فروش بلیت‌ها و جمع‌آوری آرای مردمی در سراسر کشور به صورت الکترونیکی انجام شود، تا امکان دسترسی به آمار واقعی تماشاگران راحت‌تر می شود. به همین دلیل از هر فرآیندی که به رسیدن به این هدف کمک کند، حمایت و همراهی می‌کنند.»

آشتیانی‌پور در مورد شمارش آرای مردمی در سانس‌های ویژه چنین پاسخ داد: «در این سانس‌ها آرای مردمی جمع‌آوری نمی شود.»

او همچنین در مورد اینکه به جای یک فیلم برتر مردمی، سه فیلم برتر اعلام شود، گفت: «تصمیم گیری در این زمینه هنوز به صورت قطعی اتفاق نیافتاده است.» و سخنان او را شاهسواری چنین ادامه داد: «ما هنوز به جمع‌بندی نرسیده‌ایم، اما تمایل و تقاضای ما از دبیرخانه جشنواره این است که یک فیلم معرفی شود. اهمیت سیمرغ مردمی به اندازه‌ای است که قابل تقسیم نیست. در همه جای دنیا هم فقط یک فیلم معرفی می شود و این اقدام به صلاح سینمای ما هم هست.»

شاهسواری در مواجهه با این پرسش که آیا تعاملی بین خانه سینما و دبیر جشنواره وجود دارد، گفت: «مهمترین کار ما صیانت از آرای مردمی است و باقی حوزه‌ها هم به دبیرخانه جشنواره مربوط است.»

او در مورد فیلمسازان حاضر در جشنواره گفت: «خوشحالیم نیرو جوان، خلاق، فعال و درجه یک هر سال به سینمای ایران افزوده می‌شود. درست است که همه موفقیت‌های آنان به خودشان مربوط است، اما ما به عنوان خانه سینما احساس می‌کنیم سهم کوچکی در این موفقیت داریم.»

آشتیانی‌پور همچنین در مورد اعلام روزانه فیلم‌های برتر مردمی گفت: «امسال روزانه 10 فیلم برتر بدون هیچ‌گونه آمار و رتبه‌بندی اعلام خواهند شد.»

پر کردن سالن‌های سینما از سوی تهیه‌کنندگان با مخاطبانی که آرای عالی به فیلم می‌دهند یکی از آسیب‌هایی بود که در سال‌های گذشته در جمع‌آوری آرای مردمی دیده می‌شد. آشتیانی‌پور در این مورد گفت: «تمام تدابیر و پیشگیری‌های لازم را سعی کردیم لحاظ کنیم تا این اتفاق نیفتد. زیرا سیمرغ مردمی علاوه بر آنکه دستاورد معنوی برای فیلمساز است، منافع مالی هم برای فیلمساز دارد و موجب تضمین مالی در جریان اکران می‌شود. ما هم تلاش می‌کنیم از آرا مراقبت کنیم.»

شاهسواری تاکید کرد سینماهای سروش، آفریقا و سپیده در اختیار اعضای خانه سینما خواهد بود.

5858

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 628645

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
1 + 10 =