ایسنا نوشت: رییس کمیسیون صنایع اتاق بازرگانی ایران معتقد است مشکل اصلی صادرات ایران به کشورهای منطقه به تنش‌های سیاسی در منطقه ارتباط چندانی ندارد بلکه بیشتر مشکلات در این زمینه به ضعف‌ها در زیرساخت‌ها و مشکلات بانکی بر می‌گردد.

ابوالفضل گلپایگانی ‌گفت: برخی تحولاتی که در منطقه به وجود آمده است نمی‌تواند تغییراتی در روابط اقتصادی ایران با کشورهای منطقه ایجاد کند، البته حذف داعش از منطقه در صادرات ما به عراق بسیار موثر خواهد بود، چرا که عراق به لحاظ فرهنگی، سیاسی و اقتصادی مناسبات بسیار خوبی با ایران دارد.

وی افزود:‌ سوابق تاریخی ایران و ترکیه به لحاظ اقتصادی یک رابطه بسیار طولانی است، بعد از کودتایی هم که در ترکیه اتفاق افتاد رژیم سیاسی در ترکیه تغییر نکرد و برای همین تغییری هم در مناسبات اقتصادی ایران با ترکیه رخ نخواهد داد. فاز مهم بعدی صادراتی برای ما در منطقه کشور افغانستان است که به لحاظ سیاسی دچار تغییر و تحولی نشده است و بازارهای صادراتی ما در این کشور تغییری نخواهد کرد.

گلپایگانی ادامه داد: مشکلات اصلی صادرات ما به موارد دیگری برمی‌گردد که مهمترین آن ضعف در زیرساخت‌های لازم برای صادرات است و از سوی دیگری هم مسئله نقل و انتقالات پولی برای ما وجود دارد که در زمینه صادرات بسیار اهمیت دارد.

رییس کمیسیون صنایع اتاق بازرگانی ایران گفت: در زمانی که روابط ترکیه و روسیه بهم خورده بود به دلیل ضعف زیر ساخت‌ها نتوانستیم از این فرصت استفاده کنیم و حضور جدی در بازار روسیه داشته باشیم. همچنین از طرف دیگر ما به لحاظ هم کیفیت، قیمت تمام شده، بسته بندی و زیرساخت‌های صادراتی ترکیه قابل مقایسه نیستیم که بخواهیم بازار روسیه را در رقابت با ترکیه در اختیار بگیریم و برای همین نتوانستیم از این فرصت تاریخی که در اختیار ما قرار گرفت استفاده کنیم.

وی افزود:‌ ترکیه از راه دریای سیاه با کشورهایی مثل اوکراین، گرجستان، آذربایجان و روسیه در ارتباط است و مراودات بانکی‌اش هم برقرار است و مشکلی در این زمینه ندارد برای همین ما برای رقابت با ترکیه در یک معادله برابر قرار نداریم.
22539

 

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 558634

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
6 + 2 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 1
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بی نام A1 ۰۷:۱۵ - ۱۳۹۵/۰۴/۳۱
    1 0
    سلام .به نظر میرسد مشکل اصلی فقط مسایل بانکی نیست همانطوری که کارشناس محترم عنوان فرمودند زیرساخت ها مشکل دارد از جمله قیمت تمام شده کالا به دست مشتری که سبب اصلی آن به نسبت 50 واسظه های درونی و50 آن قیمت نا متعارف حمل و رساندن کالای صادراتی به دست مصرف کننده میباشد زمانی که یک صادر کننده کننده یا تولید کننده اختصاصا بعنوان مثال به کشور اوکراین مجبور است فقط با یک شرکت حمل کننده ویک نفر ترخیص کار که از امکانات دیگران واسطه گری مینماید استفاده کند و رقابتی بین حمل کننده گان کالا وجود ندارد بدلیل انحصار در بخش رساندن کالای صادراتی در نتیجه بازار بزرگی مثل روسیه از دست رفته دیده میشود .حال سوال اینکه چرا در کشور این محدودیت وجود دارد جرا قوانین اجازه انحصاری بودن را تسهیل نمیکنند؟