اولادقباد: باید قوانین تکراری و متروک در حوزه زنان حذف شود/ آنها به تغییر نگرش سنتی جامعه نیاز دارند

فریده اولاد قباد نماینده مجلس دهم می گوید: به نظر من، مهمتر از قانونگذاری جدید، ما نیاز به تغییر نگرش سنتی جامعه نسبت به زنان داریم. قوانین خوبی داریم اما به دلیل حاکم بودن نگاه سنتی و تبعیض آمیز، به صورت نامناسب تفسیر و اجرا می شوند.

سینا قنبرپور: تعداد زنان مجلس دهم، تقریبا دوبرابر نمایندگان زن در دوره نهم است. همین افزایش دوبرابری توقعات را از آنها برای رسیدگی به مسائل زنان بالا می برد. «فریده اولادقباد» یکی از نماینده های دوره دهم مجلس که رای مردم تهران را بدست آورد، پیش از آنکه نماینده مردم شود معلم نمونه بوده و بیش از دو دهه سابقه تعلیم و تربیت دارد اینک عضو کمیسیون «آموزش و تحقیقات» مجلس شده است. او پیشترعضو کمیته ورزش بانوان کشوربوده است.
اولادقباد مهمترین موضوع در حوزه مسائل زنان را رفع تبعیض و خشونت می داند: پیش از هر اقدامی باید به بررسی و بازبینی قوانین و مقررات مربوط به زنان پرداخته و مواردی که تبعیض منفی علیه زنان دارند احصاء کرده و در چهارچوب قانون اساسی و شرع به اصلاح آنها بپردازیم.

او همچنین در گفتگو با خبرآنلاین علاوه بر نیازکشور به بازبینی قوانین، به نیاز جامعه به نشاط و شادی اشاره کرده است و یکی از مهمترین مشکلات پیش روی زنان و دختران فارغ التحصیل را علاوه بر اشتغال محدود بودن پست های مدیریتی عنوان کرده است.

اولاد قباد می گوید: مسئله دیگری که به آن کم توجهی شده، ارتقاء توانمندیهای زنان مدیر و نخبه است. ما باید تلاش کنیم سقف و سطح پیشرفت زنان را از سطح مدیر کلی و استاد دانشگاهی بالاتر ببریم.

فكر مي كنيد در حوزه مسائل زنان نياز به تدوين قانون داريم يا بايد قوانين موجود را به كار بست تا وضع زنان بهبود يابد؟

ابتدا لازم می دانم به نکته ای در مورد تعدد قوانین در کشورمان اشاره کنم؛ یکی از معضلات کشور ما، حجم زیاد قوانین و مقررات است. متأسفانه آمار نشان می دهد قوانین موازی در کشور ما وضعیت نامطلوبی دارد. در واقع کشور ما از تورم قوانین رنج می برد و ضروری است که دستگاه های مربوطه از جمله مجلس و معاونت حقوقی رئیس جمهور اقدام به تنقیح قوانین و حذف قوانین تکراری، نسخ شده و معارض کنند. هر چند معاون حقوقی رئیس جمهور پیش از این اعلام کرده که یکی از برنامه های دستگاه تحت تصدی ایشان، تنقیح قوانین است و در این راستا شورای عالی تنقیح قوانین جلساتی را تشکیل داده اما هنوز اقدامات اساسی در این زمینه انجام نشده و البته نیاز به فرصت و همکاری مجلس شورای اسلامی و همه وزارتخانه ها و دستگاه های اجرایی وجود دارد.
با اینکه 110 سال است نظام قانونگذاری در کشور ما حاکم است، حدود 11 هزار عنوان قانون داریم در حالی که کشوری مثل فرانسه با 200 سال قانونگذاری، فقط 2هزار و 800 عنوان قانون دارد. علاوه بر این، مقررات، آیین نامه ها و بخشنامه های زیادی در حوزه های مختلف داریم که آگاهی از آنها برای شهروندان و حتی دستگاه های اجرایی ناممکن است.
لذا در پاسخ به سئوال شما باید بگویم در حوزه زنان هم مثل سایر حوزه ها ابتدا باید قوانین و مقررات تکراری و متروک حذف شوند و سپس اگر در زمینه ای با خلأ یا نقص قانونی مواجه بودیم، اقدام به وضع قانون شود.

یعنی فکر می‌کنید با تنقیح قوانین و حذف قوانین ناسخ و منسوخ مشکل زنان جامعه حل می‌شود؟

یکی دیگر از معضلات کشور ما به طور کلی و به ویژه در حوزه زنان مربوط به عدم آگاهی و عدم استفاده از ظرفیتهای کامل قوانین و مقررات جاری است. لذا باید حداکثر استفاده را از ظرفیت قوانین فعلی بکنیم. به دلیل تعدد و ازدیاد قوانین در حوزه زنان، بیشتر شهروندان و مسئولان ما آگاهی جامعی نسبت به آنها ندارند و یکی از مشکلات، عدم آشنایی زنان با قوانین و حقوق مربوط به خودشان است. به نظر من، مهمتر از قانونگذاری جدید، ما نیاز به تغییر نگرش سنتی جامعه نسبت به زنان داریم. قوانین خوبی داریم اما به دلیل حاکم بودن نگاه سنتی و تبعیض آمیز، به صورت نامناسب تفسیر و اجرا می شوند. البته ما به اصلاحات قانونی در حوزه زنان هم نیاز داریم. بسیاری از قوانین موجود باید اصلاح شده و بخشی از اصلاحات قانونی در حوزه زنان باید با شرایط اجتماعی امروز همخوانی داشته و فرایند اصلاح قانون در این زمینه آغاز شود. همچنین قوانین باید به صورت شفاف حضور زنان در عرصه‌های عالی مدیریتی را تضمین کرده و مانع ایجاد نکنند. در جمع بندی عرایضم در پاسخ به این سئوال باید بگویم ابتدا باید به تنقیح قوانین در حوزه زنان پرداخت و در جاهایی که با خلأ یا نقص قانونی مواجه هستیم، اقدام به قانونگذاری کرد. نکته دیگر اینکه باید حداکثر استفاده را از قوانین و مقررات فعلی کرد.

كدام بخش از مسائل زنان را داراي اولويت می دانيد و معتقديد بايد ابتدا بر آن متمركز شد؟

مهمترین مسئله در حوزه زنان، رفع تبعیض و خشونت علیه زنان است. پیش از هر اقدامی باید به بررسی و بازبینی قوانین و مقررات مربوط به زنان پرداخته و مواردی که تبعیض منفی علیه زنان دارند احصاء کرده و در چهارچوب قانون اساسی و شرع به اصلاح آنها بپردازیم. شاید مهمتر از وضع قوانین جدید، نظارت بر حُسن اجرای قوانین فعلی باشد. ما در برخی زمینه ها قوانین نسبتا خوبی داریم اما درست اجرا نمی شوند. در زمینه رفع خشونت، ما باید بسترهایی را آماده کنیم تا از خشونت های خانگی علیه زنان و کودکان پیشگیری شود. این امر به شیوه های گوناگون مانند فرهنگ سازی، آموزش و اطلاع رسانی دقیق به زنان و کودکان می تواند صورت بگیرد.
برنامه های راهبردی من در حوزه زنان، ‌ارتقای موقعیت و جایگاه زنان در خانواده و اجتماع، رفع موانعِ پیش روی زنان به منظور رشد و شکوفایی استعدادهای آنان، ‌برقراری عدالت جنسیتی در جامعه، ایجاد فرصت های شغلی برابر برای زنان و مردان و ارتقای وضعیت معیشتی و رفاه زنان است.
ما بر این باوریم که تمام تبعیض هایی که علیه زنان در حوزه‌ های اجتماعی، سیاسی و حقوقی در عرف و قوانین ما وجود دارد باید رفع شوند و در این زمینه تلاش خواهیم کرد. مثلا یکی از مصادیق تبعیض علیه زنان، عدم پذیرش عادلانه زنان در دانشگاه ها و مراکز آموزشی است که این رویه باید هر چه زودتر اصلاح شود. ما دنبال زمینه سازی عادلانه برای ایجاد تعادل جنسیتی در مراکز آموزشی هستیم. اخیرا هم معاون امور زنان و خانواده ریاست جمهوری اعلام کردند که از معاون اول رییس جمهور تقاضا کرده اند تبعیض در پذیرش دانشجو برچیده شود که امیدواریم از کنکور امسال این امر عملی شود.
نکته دیگر اینکه گاهی تفاسیر ناصحیح از فرهنگ سنتی در مورد زنان وجود دارد که اینها هم باید اصلاح و به‌روز شود و به طور کلی ما باید تلاش کنیم نگرش های مردسالارانه نسبت به زنان را در جامعه از بین ببریم. ‌تقویت باور همه مردم به حقوق برابر زنان و مردان در جامعه، یکی از اهدافی است که باید محقق شود و تحقق آن به همکاری و هماهنگی بین قوا و سازمانهایی مثل صدا و سیما نیاز دارد.
یک مشکل عمده دیگر هم عدم شناخت زنان از منزلت و توان حقیقی خودشان است که روی این مسئله هم باید به طور اساسی کار شود تا زنان نسبت به توانمندی ها و حقوق خود آشنا شده و اعتماد به نفس و اراده لازم را برای حضور موثر و مفید در اجتماع داشته باشند. برنامه های کلی بنده که همسو با برنامه های اصلاح طلبان، بر مبنای تحکیم بنیان خانواده است که در این راستا باید قوانین و مقررات مربوطه بازنگری شود تا بتوانیم به صورت کارآمد و نه شعاری، از آسیبهای اجتماعی پیشگیری کنیم. در برنامه جامع انتخاباتی اصلاح‌طلبان حمایت از کیان خانواده به عنوان محور توسعه مورد توجه قرار گرفته که به عنوان یک برنامه راهبردی در مجلس پیگیری خواهد شد. ضروری است که ارزش‌های خانوادگی را پاس بداریم و نقش خانواده را به عنوان یک گروه مرجع به رسمیت بشناسیم که در این زمینه رسانه ها و به ویژه صدا و سیما باید به تولید برنامه های خانواده محور بپردازند.

مسئله خانواده و تحکیم بنیاد خانواده بسیار حیاتی و مهم است اما فعالان حوزه زنان تلفیق مسائل زنان با مسائل خانواده را درست نمی دانند. به عبارت دیگر آن را به نوعی محدود کردن مسائل زنان در قالب مسائل خانواده می دانند. شما فارغ از بحث تحکیم بنیاد خانواده چه اقداماتی برای پیگیری مسائل زنان می خواهید انجام دهید؟

اتفاقا یکی دیگر از برنامه های بنده، بهبود وضعیت اقتصادی ـ معیشتی با اولویت ساماندهی مشاغل خانگی برای زنان سرپرست خانوار است که در این راستا، مسئاه بیمه زنان سرپرست خانوار را به طور جدی پیگیری خواهم کرد. برنامه ریزی برای اوقات فراغت دختران و زنان شاغل و خانه دار هم یکی از مهمترین کارهایی است که باید عملی شود. مسئله دیگری که به آن کم توجهی شده، ارتقاء توانمندیهای زنان مدیر و نخبه است. ما باید تلاش کنیم سقف و سطح پیشرفت زنان را از سطح مدیر کلی و استاد دانشگاهی بالاتر ببریم. در حال حاضر، نهایت پیشرفت زنانِ نخبه ما قرار گرفتن در سِمت مدیر کلی یک سازمان و اداره است و معمولا در همین سطح متوقف می شوند در حالی که توانمندی و شایستگی لازم را برای پستهای وزارت، استانداری، ریاست دانشگاه، ریاست بیمارستان و تمام سطوح بالای مدیریتی دارند. اینکه فقط یک زن در دولت به عنوان معاون رئیس جمهور یا وزیر انتخاب شود، کافی نیست. باید دقیقا آسیب شناسی شود که موانع حضور و ارتقای زنان در ساختار اداری و تشکیلاتی چیست تا به مرور زمان این موانع برطرف شود. نکته دیگر این که یکی از بهترین راهکارها برای تأمین حقوق زنان، ‌تشکیل سازمان های مردم نهاد و خیریه در امور مربوط به خانواده ها است تا در مواقع لزوم، از همکاری و همیاری آنها استفاده شود.

با توجه به اينكه ايران بر اساس گزارش موسسه جهاني اقتصاد از نظر نرخ مشاركت اقتصادي زنان رتبه بسيار پاييني دارد چگونه مي توان وضعيت مشاركت اقتصادي زنان را بهبود بخشيد؟

علاوه بر بهبود کلی وضعیت اشتغال در کشور، به طور ویژه می توان از بنگاه های کوچک زنانه و هنرها و صنایع دستی زنان حمایت کرد. تشکیل تعاونی توسط زنان می تواند گام موثری در بهبود کسب وکار زنان باشد. بسیاری از زنان می توانند بدون نیاز به سرمایه گذاری هنگفت، مشاغل خانگی راه اندازی کنند از قبیل انواع صنایع دستی و هنری، تهیه غذای خانگی و مشاغل متعدد دیگر. توسعه مشاغل کوچک و خانگی زنان می تواند یکی از بهترین و سریعترین راهکارها برای اشتغال زنان باشد.

یکی از مسائلی که جامعه ما با آن مواجه است دختران و زنان فارغ التحصیلی است که بیکار هستند. براي دختران و زنان فارغ التحصيلان بيكار چه بايد كرد؟

با توجه به افزایش تعداد دانشجویان و دانش آموختگان زن در سال‌های اخیر، به همان نسبت تعداد متقاضیان کار در بین آنان بیشتر شده و باید راهکارهای اساسی برای این مسئله مهم اندیشیده شود. بی توجهی به این امر می‌تواند تبعات و آسیب‌های بسیار جدی را به دنبال داشته باشد. ریشه اغلب مفاسد و آسیب‌های اجتماعی و بیماری‌ها، بیکاری جوانان از جمله بیکاری دختران جوان است. کلیت نظام و حاکمیت، به ویژه مجلس شورای اسلامی باید در این زمینه تدابیر لازم را بیندیشند. از طریق تقویت اقتصاد دانش بنیان و بهره مندی از فناوری های نوین باید مشاغل جدید و مفید برای جوانان ایجاد کنیم.

ما در گفتگوهای متعددی که با زنان عضو شورای شهرهای مختلف داشته ایم با معضلی دیگر در میان زنان مواجه شدیم و آن افسردگی زنان به ویژه به دلیل نداشتن فراغت است. این گفتگوها به طور مشخص باز زنان عضو شورای شهراستان های خوزستان، کرمان، فارس و ایلام بوده است. شما در ایام تبلیغات انتخاباتی از طرح شادی و نشاط ملی صحبت کردید، الان که دیگر نماینده مردم در قوه مقننه هستند می خواهید برای عملیاتی شدن ایده و طرحتان چه کاری انجام دهید؟

یکی از شعارهای محوری من در انتخابات مجلس، طرح شادی و نشاط ملی بود. به اعتقاد من جامعه ما نیاز اساسی به شادی و نشاط دارد. برای شاد کردن اقشار مختلف باید برنامه های متفاوتی اجرایی شود که در این زمینه، سازمانها و نهادهای مختلف می توانند ایفای نقش کنند. در زمینه اقتصادی، مهمترین اقدام برای شاد و بانشاط کردن جوانان، فراهم کردن زمینه اشتغال مناسب و پایدار برای آنان است. داشتن شغل، ضروری ترین عنصری است که می تواند روحیه فرد را بانشاط و امیدوار کند. اما نکته ای که باید در این زمینه مورد توجه قرار داد این است که نمی توان همه طرح ها و برنامه ها را معطوف به اشتغال کرد و افرادی که شاغل نیستند را از مزایای سایر برنامه ها بی بهره ساخت و آنها را رها کرد.

در زمینه فرهنگی، ساخت فیلم ها و سریال‌های شاد و امیدآفرین بسیار مهم است. سازمان صدا و سیما می‌تواند نقش بسیار موثری در استفاده از طنز فاخر داشته باشد. برای نمونه در حال حاضر برنامه های خندوانه و دورهمی با وجود ایراداتی که ممکن است داشته باشند، برنامه های مفیدی در شاد کردن مردم هستند. این گونه برنامه ها باید مورد حمایت قرار گیرند. صدا وسیما و خانه سینما باید امکانات لازم برای حمایت از برنامه های طنز و امیدآفرین داشته باشند و در صورت لزوم از یارانه بهره مند شوند.
همچنین فراهم کردن زمینه حضور گسترده مردم در ورزش و ورزشگاه ها، نقش به سزائی در شاد کردن مردم دارد. سرانه ورزشی مردم را باید ارتقاء دهیم و در همه شهرها و روستاها امکانات ورزشی را بیشتر کنیم. در مدارس و دانشگاه ها نیز امکانات ورزشی باید بیشتر شده و با برگزاری مسابقات گوناگون، جوانان را به حضور در عرصه ورزش تشویق و حمایت کنیم. برنامه های تلویزیونی و رادیوییِ ورزشی هم اهمیت زیادی در ایجاد شور و نشاط در بین مردم دارند. برنامه ورزشی نود مصداق خوبی در این زمینه است که باید مورد حمایت و تشویق قرار گیرد.
همچنین در عرصه نشر هم باید به کتابها و نشریات و وبسایتهایی که در زمینه طنز فاخر و ارزشمند فعال هستند توجه ویژه ای داشت. البته ناگفته نماند که باید آیین نامه ای برای این حمایتها تدوین شود و نظارت دقیقی بر این آثار وجود داشته باشد تا آثار سبُک و سطح پایین از حمایتهای مادی و معنوی بهره مند نشوند.

همانطور که در ابتدای پاسختان هم اشاره کردید اشتغال و داشتن درآمد خود عامل مهمی در توسعه و بسط نشاط و امید در جامعه است، با این حال بر موضوع توجه به طنز فاخر تاکید داشتید آیا صرفا با پرداختن به طنز می توان به رونق نشاط در جامعه امید داشت؟

گسترش گردشگری برای اقشار گوناگون به ویژه افرادی که جزو طبقه متوسط و پایین تر هستند بسیار مهم است. دولت می تواند تسهیلات ویژه ای را فراهم کند تا اقشار متوسط و ضعیف بتوانند حداقل سالی یک سفر زیارتی و یک سفر سیاحتی مناسب را تجربه کنند. متأسفانه در جامعه ما تصور عموم بر این است که اقشار ضعیف حق مسافرت ندارند و عقیده برخی از مردم بر این است که این اقشار به جای سفر کردن باید به فکر تأمین نیازهای ضروری‌شان باشند.
این تصور و عقیده غلطی است که در بین برخی از مردم وجود دارد. گویا سفر کردن فقط حق افراد ثروتمند است و اگر یک خانواده ضعیف به مسافرت برود اقدام نابخردانه ای انجام داده است در حالی که نیاز به مسافرت و گردش مانند سایر نیازهای اولیه مثل خوراک و پوشاک مهم است چرا که تأثیر زیادی در روحیه افراد دارد و می تواند آنها را برای فعالیتهای اقتصادی آماده‌تر کرده و از افسردگی آنان پیشگیری کند. در این زمینه دولت می تواند امکانات گردشگری که نهادها و سازمان ها در شهرهای مختلف دارند را در ایام غیرپیک و با یک برنامه ریزی مناسب در اختیار اقشار ضعیف قرار داده و سرانه گردشگری را در کشور افزایش دهد. همچنین باید زیرساختهای گردشگری را ارتقاء داد.

۴۷۲۳۳

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 551833

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
1 + 4 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 16
  • نظرات در صف انتشار: 1
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • هادی IR ۰۴:۰۷ - ۱۳۹۵/۰۴/۱۲
    19 17
    زنان در جامعه ما از یک طرف حقوق زنان غربی را میخواهند از طرف دیگر امتیازات زنان جامعه سنتی ما را .. همزمان نه حاضر هستند وظایف زن سنتی را بپذیرند و نه وظایف یک زن غربی را... مدام هم با مظلوم نمایی دم از حقوقشون میزنن...
    • بی نام IR ۰۷:۳۶ - ۱۳۹۵/۰۴/۱۲
      15 8
      مردان جدید هم خوب یاد گرفتن از این بلبشو و بی قانونی روح حاکم بر جامعه برای خودشون نمد درست کنن هم حقوق زنان سنتی رو تمییز می پیچونن از طرفی میگن برو پول خودت دربیار هم حقوق زن مدرن رو قبول ندارن ومیگن زن باید بشینه خونه و کارش فقط تربیت بچه و کلفتی عرصه رو برای کار تنگ کردن با تنگ نظری بیمارگونه هم می خواین چهار تا چهار صیغه کنن مردان قدیم خیلی مسئولیت پذیرتر و باو جدان تر بودن الان حمله می کنن که کاسبی مهریه رو می کشن وسط کل اقوام ما فقط دونفر خودش داوطلبانه اونم 14 تایی رو وظیفه شرعی دونستن و دادن اگر مهریه زیاد کسی می بنده باهاش توافق کنید شمشیر که رو گردنتون نذاشتن هر کسی قبول کنه محترمانه کلاه شرعی میزاره انواع حق حیات انسان که اسمش هم گذاشتن حقوق غربی رو عملا نمیدن
    • بی نام A1 ۰۸:۲۹ - ۱۳۹۵/۰۴/۱۲
      16 10
      اتفاقا این آقایون هستن که هم امتیازات سنتیشون رو میخوان هم امتیازات مدرن اما وظایف هیچکدوم رو نمیخوان .مدام از مهریه ای که مبلغش رو هم خود داماد تعیین میکنه و سقف 110و اعسار هم براش گذاشتن گلایه میکنن در حالیکه از نصف ارث بودن خانومها و نداشتن حق مسکن و طلاق و ولایت فرزند و گذرنامه بی اذن شوهر و تحصیل و اشتغال و مسافرت فقط با اذن شوهر و تمکین 1طرفه زن............حرفی نمیزنن. خبرآنلاین لطفا درج کنید این نظر رو.
    • بی نام A1 ۰۸:۴۸ - ۱۳۹۵/۰۴/۱۲
      16 12
      واقعیت این است که حقوق زنان غربی را میخواهیم و بهتره بگم حقوق طبیعی و انسانی مان را میخواهیم ولی چون کسی این حقوق را به ما نمیدهد مجبوریم همان امتیزات زن سنتی را بگیریم که شاید ازلابلای آن با دور زدن ِ بیعدالتی ها بتوانیم به حقوق انسانیمان برسیم شاید هم نتوانیم
    • بی نام A1 ۰۸:۵۶ - ۱۳۹۵/۰۴/۱۲
      12 6
      ضمن اینکه محدودیتهای زیادی برای همین حقوق سنتی زنان اعمال شده مثلا محدود شدن مهریه. و تبلیغهای زیادی هم میشود و مدام سریال میسازند و در اخبار میگویند که مردان بخاطر مهریه به زندان افتادند و فلان. درحالیکه درباره ی حقوق ضایع شده ی زنان درباره خشونتهای خانگی درباره ی نبود حق طلاق و حضانت و خروج از کشور نه سریال میسازند نه در اخبار میگورند نه قوانین را عوض میکنند
    • بی نام IR ۱۲:۲۱ - ۱۳۹۵/۰۴/۱۲
      8 10
      هادی درست میگه. مثلا زنان موقع کار پیدا کردن میگن زن باید با مرد برابر باشه و نباید بیکار بمونه ولی وقتی کار پیدا کرد میگه وظیفه مرد هست که نفقه بده و دستمز شو خرج امور شخصی اش میکنه... موقع ثبت نام دانشگاه میگه زن باید مثل مرد درس بخونه مدرن بودن به نفعشه ه بعد درسش که تموم میشه و سر کار حاضر نیست بره میگه وظیفه مرد هست که کار کنه نه زن سنتی بودن به نفعشه...در بچه داری و هزار کار دیگه هم همینه...
    • بی نام IR ۱۵:۵۵ - ۱۳۹۵/۰۴/۱۲
      4 2
      بی نام 16:21 اخه چرا چشمتو می بندی و دهنتو باز می کنی کدام زن تحصیل کرده راضی میشه کار باشه و نره سرکار از اون حرفهای کیلویی نه تنی بود ها
    • بی نام A1 ۰۵:۵۵ - ۱۳۹۵/۰۴/۱۳
      3 2
      در پاسخ به بینام 16:51باید بگم در حال حاضر حق کار تنها حقیه که برای زنان باقی مونده هر چند که استخدامها خلاف شایسته سالاری فقط نیروی مرد میگیرن.اما هر وقت ارث و حق طلاق و ولایت فرزند و ازدواج دختر با اذن ولی و حق تعیین محل زندگی و تمکین عام و تمکین خاص و مسافرت و اخذ گذرنامه زن و مرد و ....برابر شد اونوقت از خانومها توقع وظایف برابر با خودتون داشته باشین . الانم اگر خانوم شاغل دستمزدش رو صرف مخارج خونه نکنه شوهرش میتونه از اجازه قانونی خودش برای بیکار کردن زن استفاده کنه بخاطر همین خانومای شاغل مجبورن درامدشون رو برای خانواده خرج کنن چون اشتغال زن بدون اجازه شوهر ممکن نیست طبق قانون
    • اسلام نابم آرزوست IR ۰۶:۴۸ - ۱۳۹۵/۰۴/۱۴
      2 5
      در پاسخ به بی نام شنبه 12 تیر 1395 12:59:42 : گرچه با بعضی حرفاتون موافقم ولی بعضیاش مخالف دستور صریح اسلام عزیزه خبرانلاین درج کن
  • بی نام A1 ۰۴:۱۳ - ۱۳۹۵/۰۴/۱۲
    15 6
    خود زنها هم باید طرز فکر قرون وسطایی خودشون رو عوض کنن نمیشه که قوانین به روز باشن بعد اونا تو 2000 سال قبل زندگی کنن.
  • بی نام IR ۰۴:۵۴ - ۱۳۹۵/۰۴/۱۲
    16 0
    خانم نماینده به عمل کار براید به سخندانی نیست
  • نیره همسر یک جانباز IR ۰۶:۲۷ - ۱۳۹۵/۰۴/۱۲
    11 20
    خواهر محترم تو گفتی یکی از مهمترین مشکلات پیش روی زنان و دختران فارغ التحصیل علاوه بر اشتغال محدود بودن پست های مدیریتی است. شما واسه مردان جوان و متاهل شغل ایجاد کنید مدیریت زنان پیشکش پسرانم با مدرک دانشگاهی بیکارند و شما دم از شعارهای قشنگ می زنی خواهر
    • بی نام A1 ۰۸:۱۹ - ۱۳۹۵/۰۴/۱۲
      18 8
      خواهر بسیار محترم اشتغال حق طبیعی هر انسان بالغی هست شما هم از زندگی خصوصی همه خانومها اطلاع دقیق ندارید که اینقدر راحت برای همه نسخه میپیچید . الان همه استخدامهای خوب فقط نیروی آقا میگیرن این عدالت نیست عدالبت یعنی هر کسی ثمره تلاش و لیاقت خودش رو ببینه .
    • بی نام A1 ۰۸:۵۳ - ۱۳۹۵/۰۴/۱۲
      18 8
      ولی بیکار بودن مردان بخاطر جنسیتشان نیست. اگر مردی بیکار است به این دلیل است که یا شایستگی کافی نداشته یا واقعا کار نیست. ولی دلایل بیکاری زنان فراتر از نبودن کار و نبودن شایستگی است. بخشی از دلایل بیکاری زنان مربوط میشود به نگاه خانواده، اجبار همسر و نگاههای مردسالارانه ی کارفرما و دولت
  • بی نام A1 ۰۷:۰۸ - ۱۳۹۵/۰۴/۱۲
    8 4
    احسنت ان شالله پیگیری کنید قوانین شفاف و موازی کاری برطرف شود
  • هدیه A1 ۰۴:۱۸ - ۱۳۹۵/۰۴/۱۴
    1 0
    گفتنی است که قضاوت در این خصوص بسیار سخت است چراکه عوامل زیادی دست به دست هم دادند تا حقوق قانونی و شرعی زنان و هم مردان پایمال گردد که متاسفانه این اتفاق هم افتاده و در حال آسیب رساندن به کلیه زنان و مردان ماست و تمامی زنان و مردان ما در حال غرق شدن در این قوانین پنهان می باشند و تا زمانی که دولت همکاری صمیمانه و صادقانه خود را اعلام نکند کاری از دست ما بر نمی آید. ما فقط می توانیم که آگاهی رو به عامه مردم و نمایندگانمان بدهیم. دانشجوی دکتری دانشگاه تهران به امید فردایی بهتر