در دهه گذشته تورم در ایران به 40 درصد رسیده بود

رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان همدان: سیاست‌های دولت نهم و دهم بر این قرار گرفت که رشد اقتصادی منفی 6.8 درصد و رصد اقتصادی منفی 23 درصد در کشور رخ داد، و رکود عمیق به واسطه برنامه‎های از پیش تعیین شده باعث بروز مشکل شد.

به گزارش خبرگزاری خبر آنلاین از همدان ؛ شهرام طهماسبی، رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی همدان که در شورای برنامه ریزی و توسعه استان سخن می گفت به اعلام مطلب فوق افزود: در سال جاری 23.3 درصد از بودجه، از درآمد نفتی تامین می‌شود که موفقیت بزرگی برای پایدارسازی نظام اقتصادی کشور خواهد بود.

وی در ادامه با بیان اینکه با توجه به ابلاغ نشدن دستورالعمل بودجه، وظیفه بودجه‌ای سال 95 را نداریم، خاطرنشان کرد: برای بودجه 95 ویژگی‎ها و شاخص‎های بارز رصد می‎شود.

وی با اشاره به اینکه بودجه 95 همزمان با لایحه برنامه به مجلس ارائه شده است، گفت: یک سال با خلأ برنامه‎ریزی مواجه شدیم و مقرر شد احکام برنامه پنجم توسعه در سال 95 نیز جاری شود در حالی که سال 94 سال پایانی برنامه پنجم توسعه بود.

این مسئول با بیان اینکه در دهه‎های گذشته تورم دو رقمی را تجربه کردیم و تورم تا مرز 40 درصد نیز رسید، تصریح کرد: مقرر شده بودجه 95 نرخ رشد اقتصادی را به شکلی تنظیم کند تا بتوان از رکود خارج شد و گشایش در ارتباط با رونق اقتصادی صورت گیرد.

رئیس سازمان مدیریت و برنامه‎ریزی استان همدان با بیان اینکه در مدت اجرای برنامه ششم توسعه می‎توانیم رشد هشت درصدی را تجربه کنیم، افزود: برای نخستین بار ظرفیت‎های اقتصادی می‎تواند قابلیت رشدپذیری و پیش‎بینی‎پذیری را داشته باشد.

وی با تاکید بر اینکه در سال گذشته به علت بی‎ثباتی نتوانسته‎ایم پیش‎بینی لازم را در عرصه اقتصادی داشته باشیم، یادآور شد: برداشتن تحریم‌ها یکی از راه‎های توسعه اقتصاد پایدار است.

طهماسبی با بیان اینکه پس از چند سال تحریم اقتصادی بودجه 95 برای نخستین بار می‎خواهد کشور را به گشایشی برساند، تاکید کرد: در برنامه ششم توسعه اشتغال پایدار، مهار بیکاری، افزایش نقش مردم در توسعه دنبال می شود که قرار است از طریق مکانیزم پیش بینی شده در بودجه 95 کلید بخورد.

وی با اشاره به اینکه برای 40 طرح اقتصادی کشور مجوز 3.5 میلیارد تومان تسهیلات ارزی صادر شده است، ادامه داد: برای 7 هزار و 500 واحد تعطیل و واحدهایی که زیر ظرفیت کار می‌کنند نیز 16 هزار میلیارد تومان تسهیلات در نظر گرفته شده است.

رئیس سازمان مدیریت و برنامه‎ریزی استان همدان با بیان اینکه در بخش سلامت در جامعه 10 هزار میلیارد تومان سرمایه‎گذاری ریالی انجام شده است، افزود: امسال دولت برای خرید گندم قرار است که 10 هزار میلیارد تومان اعتبار هزینه کند.

وی با اشاره به اینکه دولت برای رونق‎بخشی به زیرساخت و ساخت و سازها با 21 درصد رشد نسبت به سال گذشته 57 میلیارد تومان اعتبار عمرانی پیش‎بینی کرده است، افزود: امسال 23.3 درصد از بودجه از درآمد نفتی تامین می‎شود که این موفیقت بزرگ برای پایدارسازی نظام اقتصادی کشور است.

 

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 551103

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
1 + 1 =