رسانه های خارجی امروز قرارداد بوئینگ را بزرگترین توافق تجاری بعد از پیروزی انقلاب، میان ایران و آمریکا قلمداد کردند.

به گزارش خبرآنلاین شرکت آمریکایی بویینگ بالاخره پس از کش و قوس فراوان و مذاکرات متعدد با مقامات واشنگتن تایید کرد که قرارداد فروش هواپیما با شرکت هواپیمایی ایران (ایران ایر) را امضا کرده است.

 چندی پیش واشنگتن پست به نقل از ایمیل یکی از مدیران شرکت بوئینگ نوشته بود که بالاخره قرداد نهایی ایران و آمریکا به زودی اعلام می شود. این روزنامه هفته پیش مدعی شد که قرارداد 100 هواپیمای مسافربری بوئینگ با ایران به زودی نهایی شده و در روز چهارشنبه (هفته ای که گذشت) اعلام خواهد شد طی خبر این روز نامه رسانه های اخباری ضد و نقیض از سنگ اندازی واشنگتن و مقامات کنگره و سنا در راه این قرارد داد خبر دادند تا اینکه امروز این شرکت هواپیمایی طی بیانیه ای رسمی اعلام کرد که ایران و آمریکا به توافق نهایی دست یافته اند.

به گزارش خبرآنلاین در این بیانیه که شرکت بوئینگ در اختیار آسوشیتد پرس قرار داد، اعلام کرده است که این قرارداد را 'با مجوز واشنگتن و پس از آنکه دولت آمریکا تائید کرد که ایران به تعهدات خود در توافق هسته ای عمل کرده'، امضا کرده است. بویینگ جزییات بیشتری را از این قرارداد فاش نکرد.

ایران ایر روز دوشنبه خبر داد که قصد خرید نسل جدید بویینگ 737 و مدلهای 300ER و 900 بویینگ 777 را دارد.بدین ترتیب اخبار تجارت ایران و آمریکا امروز تیتر رسانه های آمریکا بود و رسانه های عربی هم با کمی خشم و انحراف تحلیل ها و گزارش های خود را ارئه دادند، به هر حال این قرارداد طبیعی است که به مزاج اعراب منطقه خوش نیاید!

واکنش برخی رسانه ها و مقامات آمریکایی را در گزارش ذیل از نظر می گذرانید:

به گزارش خبرآنلاین، برخی رسانه های خارجی درباره توافق هواپیماسازی بوئینگ و خودروسازی فرانسه با ایران نوشتند که درهای بازار ایران به روی سرمایه گذاری خارجی گشوده شده و قرارداد بوئینگ بزرگترین توافق تجاری بعد از پیروزی انقلاب، میان ایران و آمریکاست.

شبکه تلویزیونی فرانس24 گزارش داد: درحالی که شرکت خودروسازی پژو درحال بازگشت به ایران است، دیگر شرکت های خودروسازی غربی نیز نظر به بازار ایران دارند که دراین میان شرکت خودرو سازی 'مرسدس بنز' با خودرو دیزل از زیرمجموعه 'ایران خودرو' سرگرم مذاکره است.

به گزارش خبرگزاری ایرنا، فرانس 24 درباره توافق بوئینگ با ایران نیز گزارش داد: شرکت هواپیماسازی آمریکایی بوئینگ توافق فروش هواپیما به ایران را تایید کرد، اما بوئینگ به جزئیات بیشتر این توافق اشاره ای نکرد.
این شبکه تلویزیونی ادامه داد: اما یک مقام رسمی ایران گفت که هوپیمای ایران با نماد 'ایران ایر' در بازار (خطوط هواپیمایی) با یکصد فروند هواپیما حضور پیدا خواهد کرد.

فرانس 24 افزود: شرکت بوئینگ اعلام کرد که این توافق با توجه به تصویب دولت آمریکا صورت گرفته است.

اسپوتنیک: سرمایه گذاری خارجی در ایران پسا تحریم، چشمگیر بوده است

خبرگزاری روسی اسپوتنیک نیز در بازتاب توافق بوئینگ در فروش هواپیما به ایران تیتر زد: سرمایه گذاری خارجی در ایران پس از برداشته شدن تحریم ها چشمگیر بوده است.
اسپوتنیک در بازتاب خبر این توافق گزارش داد: اکنون توافق تاریخی هسته ای، درهای تهران را بر روی بازار خارجی باز کرد و جمهوری اسلامی ایران با سرمایه گذاری سریع خارجی روبرو است.

اسپوتینک در ادامه نوشت: شرکت آمریکایی بوئینگ روز گذشته (سه شنبه) قرار داد فروش یکصد فروند بوئینگ 737 و 777 به تهران به مبلغ 25میلیارد دلار را تایید کرد؛ این نخستین قرارداد (اقتصادی) بزرگ بین دوطرف پس از انقلاب اسلامی 1979 به این سو به شمار می رود.

خبرگزاری روسی افزود: شرکت بوئینگ تنها شرکت خارجی نیست که خود را وارد این بازی کرده است؛ بنا بر تازه ترین گزارش 'فایننشنال تایمز' ایران در میان 14 کشور منطقه خاورمیانه اکنون در دوازدهمین مرتبه جذب سرمایه گذاری خارجی قرار دارد.
اسپوتنیک گزارش داد: سرمایه گذاری خارجی در ایران از سال 2013 روبه رشد نهاد اما رشد چشمگیر آن در ژانویه گذشته و پس از برداشته شدن تحریم های ایران صورت گرفت.

این رسانه نوشت: درحالی که شرکت بوئینگ در آمریکا مستقر است، دیگر سرمایه گذاری های خارجی در ایران از سوی آلمان و کره جنوبی صورت گرفته که به مبلغ 1.6 میلیارد دلار بوده است.
اسپوتنیک ادامه داد: هرچند بوئینگ خاطرنشان ساخت که قرارداد جدید را به دقت تحت موازین دولت آمریکا درخصوص همکاری با خطوط هوایی ایران دنبال می کند؛ اما اعلام کرد که تمامی قراردادها با خطوط هوایی ایران در راستای تصویب دولت آمریکا خواهد بود.

شبکه جهانی بی بی سی: قرارداد تاریخی بوئینگ و ایران

در ادامه این گزارش ایرنا نوشت: شبکه خبری جهانی بی بی سی نیز در گزارشی با عنوان «بوئینگ و ایران ایر به قراردادی تاریخی به ارزش 25 میلیارد دلار دست یافتند» نوشت: بوئینگ اعلام کرده که به قراردادی برای فروش 100 هواپیما به شرکت هواپیمایی ایران ایر دست یافته است که می تواند 25 میلیارد دلار (17 میلیارد پوند) در فهرست قیمت ها ارزش داشته باشد.

این رسانه غربی افزود: این قرارداد گامی بزرگ در روابط اقتصادی ایران و آمریکا به دنبال لغو تحریم های تهران در سال گذشته است و در صورتی که تایید نهایی شود، بزرگترین توافق یک شرکت تجاری آمریکایی و ایران از زمان انقلاب سال 1357 خواهد بود.
ایران، قرارداد خرید نسل جدید بوئینگ 737 و بوئینگ 777 را تایید کرده است. سازمان هواپیمایی ایران تلاش می کند ناوگان فرسوده خود را با افزودن بین 400 تا 500 هواپیما در 10 سال آتی مدرن کند. این روند مدرن سازی همچنین شامل زیرساخت های حمل و نقل هوایی و فرودگاه است.

شبکه خبری جهانی بی بی سی تاکید کرد: البته قرارداد بوئینگ دیگر قابل تغییر نیست. برخی از اعضای کنگره آمریکا مخالفت خود را با این معامله ابراز کرده اند. تصمیم باراک اوباما رئیس جمهوری آمریکا برای لغو تحریم ها همچنان موضوعی مناقشه آمیز است.
این رسانه انگلیسی ادامه داد: قرارداد بین شرکت هواپیمایی ایرباس و ایران ایر که در ژانویه گذشته (دی 94) اعلام شد هنوز هم در انتظار تایید در آمریکاست؛ کشوری که برخی از قطعات ایرباس در آن کشور تولید می شود. اگر قرارداد بوئینگ تایید شود، مساله این خواهد بود که ایران ایر با توجه به ممنوعیت بانک های آمریکایی از همکاری با ایران چگونه پول خرید هواپیماها را خواهد پرداخت.

بوئینگ روز گذشته (سه شنبه) در بیانیه ای اعلام کرد که این قرارداد را با مجوز واشنگتن و پس از آنکه دولت آمریکا تایید کرد که ایران به تعهدات خود در توافق هسته ای عمل کرده، امضا کرده است.
اوباما 26 دی ماه سال 94 در گامی دیگر در راستای اجرای برجام به جان کری وزیر امور خارجه آمریکا اختیار داد که اجازه صدور هواپیماهای مسافری را به ایران صادر کند.

روزنامه آمریکایی یو اس ای تودی در آن تاریخ در گزارشی نوشت: در سال 2010 (1389) کنگره به اوباما اختیار داد که مجوز صدور اجناس، خدمات یا فناوری هایی را که «به نفع آمریکا» است، صادر کند و اوباما هم این اختیار را به کری تفویض کرد.

همزمان دفتر سخنگوی کاخ سفید، متن حکمی را منتشر و تایید کرد که اوباما اختیارات لازم را در مورد رفع تحریم های ایران به وزیر خارجه خود تفویض کرده است. اوباما پیشتر در راستای اجرای تعهدهای آمریکا در توافق هسته ای به دولت این کشور دستور داده بود که تحریم ها علیه ایران را در روز اجرای توافق هسته ای لغو کند.
پس از آن وزارت خزانه داری آمریکا نیز اعلام کرد که به دنبال دستور اوباما، با اجرایی شدن برجام، مجوز لغو تحریم ها علیه دولت ایران را صادر می کند.

 سخنگوی وزارت خارجه آمریکا از اعلام خبر عقد قرارداد فروش هواپیماهای مسافربری بوئینگ به ایران استقبال کرد.

واکنش آمریکا به عقد قرارداد ایران و بوئینگ

به گزارش خبرآنلاین، جان کربی، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در اظهاراتی از اعلام خبر عقد قرار داد میان شرکت بوئینگ و ایران ایر استقبال کرد.(اینجا)
 
 وی در نشستی مطبوعاتی گفت: "وزارت خارجه آمریکا از اعلام گروه بوئینگ در خصوص امضای توافق با شرکت هواپیمایی ایران (ایران ایر) استقبال می کند؛ مسأله ای که در چارچوب اقدامات درج شده در توافق جامع هسته ای ایران است."
 
کربی در ادامه افزود: شرکت بوئینگ تماس نزدیکی با وزارت خارجه در خصوص توافقنامه مذکور با جانب ایرانی دارد.
 
کربی همچنین اعلام کرد واشینگتن آماده صدور مجوز عقد قرارداد در خصوص هواپیماهای غیرنظامی به تهران است. وی گفت توافقنامه جامع هسته ای به شرکت های آمریکایی تولید کننده هواپیماهای غیرنظامی اجازه فروش محصولاتشان را به شکل قانونی می دهد.
 
سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در عین حال تأکید کرد: موضوع فروش این هواپیماها منوط به تصمیم نهایی مقامات بوئینگ است.

پیش تر «جان دِرن» سخنگوی بوئینگ تأکید کرده بود: وزارت خرانه داری آمریکا به بوئینگ مجوز داده تا با ایرلاین های مورد تأیید ایرانی، درباره «مدیریت ناوگان هوایی» آن ها مذاکره کنیم.


وی ادامه داد: «وزارت خرانه داری آمریکا همچنین مجوزی عمومی صادر کرد که به تولیدکنندگان هواپیما اجازه می دهد تا درباره قرارداد فروش هواپیماهای مسافربری به ایران با ایرلاین های تأیید شده این کشور مذاکره کنند.


 یو اس ای تودی: به بوئینگ اجازه دهید با ایران معامله کند


همچنین یو اس ای تودی در مطلبی نوشت: توافق هسته ای ایران در سال گذشته، که به لغو تحریم های اقتصادی علیه این کشور منجر شد، جوانب مثبت و منفی بسیاری داشت؛ اما دست کم این قرار داد در زمینه تجارت مزایایی با خود به همراه دارد.

در پی سال ها تحریم و دور بودن از بازارهای غربی، سطح تقاضای ایران برای کالاهای تولیدی، کالاهای اساسی و تجهیزات نفتی بسیار بالاست. این کشور ذخایر نفتی بالایی دارد و بازار بزرگی برای صادرات انواع و اقسام کالاهاست؛ از قطعات خودرو گرفته تا گوشی های هوشمند تلفن همراه.یو اس ای تودی در ادامه نوشت: با این حال، هنوز هم آینده همکاری و معاملات تجاری غرب با ایران در هاله ای از ابهام است. جمهوری اسلامی ایران با متوقف کردن برنامه غنی سازی خود، به تعهداتش در قبال توافق هسته ای به طور کامل عمل کرده است؛ اما اکنون نگرانی هایی درخصوص برنامه موشکی ایران وجود دارد. علاوه بر این، ایران سابقه ای طولانی در حمایت از حزب الله لبنان و حماس دارد.

 جمهوری خواهان می گویند بهترین راه حل، تلاش برای نگاه داشتن ایران در انزوای اقتصادی است؛ اما (به ادعای نگارنده این مطلب) واقعیت این است که حفظ روابط با ایران در زمینه های اقتصادی و تبادلات تجاری با این کشور یکی از بهترین راهکارها برای بازداری تهران از اعمال خصمانه است.

 
مخالفان قرارداد بوئینگ و تهران مدعی هستند هرگونه قرارداد تجاری با ایران، به دلیل آنچه آنان حمایت از تروریسم می دانند، باید منتفی شود. آنها معتقدند شرکت ایران ایر تا حد زیادی متعلق به دولت ایران است و باید از معامله با آن خودداری کرد. اما دیدگاه آنان کوته بینانه است.
 
بوئینگ برای متعهد نگه داشتن ایران به تعهداتش در توافق هسته ای، باید به قرارداد خود با ایران پایبند باشد. علاوه بر این، قرارداد بوئینگ و تهران به اشتغال زایی در آمریکا کمک خواهد کرد.

انتقاد ترامپ از کلینتون به خاطر قرارداد همکاری بوئینگ با ایران

به گزارش خبرآنلاین  تسنیم به نقل از روزنامه صهیونیستی هاآرتص گزارش داد: دونالد ترامپ نامزد احتمالی جمهوریخواهان در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا روز سه شنبه به شدت از توافق هسته‌ای ایران و قرارداد تجاری شرکت بوئینگ با تهران انتقاد کرده است.

شرکت بوئینگ روز سه شنبه اعلام کرد که قرارداد فروش هواپیماهای مسافربری به ایران به ارزش 25 میلیارد دلار نهایی شده است. این بزرگترین قرارداد تجاری ایران و آمریکا از سال 1979 میلادی به شمار می‌رود.

بوئینگ با انتشار بیانیه‌ای اعلام کرد که توافقنامه هواپیمایی را با ایران به امضا رسانده است و این اقدام تحت مجوزهای دولت آمریکا پس از اطمینان حاصل کردن از پایبندی ایران به تعهدات خود در چارچوب توافق هسته‌ای تابستان گذشته، صورت گرفته است. بوئینگ همچنان از توصیه‌های دولت آمریکا در ارتباط با همکاری با شرکت‌های هواپیمایی ایران تبعیت خواهد کرد و هر گونه قرارداد با شرکت‌های هواپیمایی ایران، مشروط به تصویب و تایید نهایی دولت آمریکا خواهد بود.

کمپین ترامپ نیز با انتشار بیانیه‌ای ادعا کرد: ایران، بزرگترین حامی تروریسم در جهان، بدون توافق هسته‌ای فاجعه آمیز هیلاری کلینتون، نمی‌توانست وارد این مذاکرات با شرکت بوئینگ شود.

کمپین ترامپ افزود: بوئینگ بیش از یک تا 5 میلیون دلار کمک مالی در اختیار بنیاد کلینتون قرار داده است. در سال 2009 نیز وزارت خارجه آمریکا پس از آنکه بوئینگ حاضر به کمک مالی 2 میلیون دلاری به غرفه آمریکا در نمایشگاه شانگهای شد، قراردادی را روسیه لغو کرد.

کمپین ترامپ تاکید کرد: این هم نمونه دیگری از شیوه و روش حکومتداری کلینتون است. او قراردادها با دشمنان خارجی ما را تا زمانی که آنها به نفع جیب او باشند، قطع می کند.

در مبارزات انتخاباتی نیز ترامپ دولت آمریکا را به خاطر آزادسازی 150 میلیارد دلار پول ایران به شدت به باد انتقاد گرفته است. وی از دولت اوباما خواسته است تا ایران را ملزم کند تا بخشی از 150 میلیارد دلار پول آزاد شده را برای خریداری کالاهای آمریکایی اختصاص دهد.
به گزارش تارنمای وزارت خارجه آمریکا،« جان کربی» در تازه ترین اظهارات خود در جمع خبرنگاران در مورد فروش صد فروند هواپیمای مسافربری بوئینگ به ایران، افزود: ما در حال بررسی کامل عواقب احتمالی فروش بوئینگ به ایران هستیم.

وزارت خزانه داری آمریکا: به قرارداد بوئینگ با ایران احترام می گذاریم

به گزارش خبرآنلاین پس از اظهارات تند ترامپ علیه کلینتون و برخی مقامات آمریکایی ، وزارت خزانه داری آمریکا در رابطه با این قرار داد واکنش نشان داد که از سوی خبرگزاری آسوشیتدپرس منتشر شد.

سخنگوی بخش امور بین الملل وزارت خزانه داری امریکا مدعی شد: سیاست کلی ما در مورد همه برنامه های تحریمی این است که در مورد تعامل با بخش خصوصی، اظهار نظری نکنیم. وی تلویحا اعلام که به این قرارد احترام می گذاریم.

52310

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 549071

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
1 + 16 =