با نزدیک شدن به تابستان هوای مناطق مختلف جهان هر روز گرمتر می‌شود. اما هنوز در بعضی از مناطق جهان دسترسی به برق و وسایل سرمایشی یک آرزو برای خیلی‌ها به حساب می‌آید. گروهی از فعالان اجتماعی در این مناطق اقدام به نصب کولرهای طبیعی و بدون نیاز به برق هستند.

 

 

 

به گزارش خبرآنلاین،در مناطقی از هند و بنگلادش که مردم دسترسی به برق یا کولر ندارند دمای هوا در تابستان به بیشتر از ۴۵ درجه سانتیگراد می‌رسد. حالا یک گروه تحقیقاتی طرحی را در این مناطق شروع کرده می‌تواند با خنک کردن خانه‌ها به صورت طبیعی جلوی مرگ و میر بسیاری را بگیرد.  این طرح که توسط فعالان اجتماعی در حال گسترش است به Eco-cooler یا کولر اقتصادی مشهور شده است. برای ساخت این کولر طبیعی و اقتصادی تنها نیاز به بطری‌های پلاستیکی که همه جا پیدا می‌شوند و یک تخته است. در این طرح هر خانه تخته‌ای از جنسی سخت به اندازه پنجره خود پیدا می‌کند و به میزان کافی روی آن را به اندازه گلویی بطری‌ها سوراخ می‌کند.

انتهای بطری‌های پلاستیکی و بخشی از در بطری‌ها بریده می‌شود و سپس این بطری‌ها روی تخته نصب می‌شوند. قرار گرفتن انتهای بزرگتر بطری‌ها به سمت بیرون خانه و گلویی بطری‌ها به سمت داخل خانه به صورت طبیعی باعث می‌شود که دمای خانه حداقل ۵ و در شرایطی که نسیم خوب بوزد تا ۱۲ درجه خنک‌تر شود که در این مناطق یک نعمت تمام عیار به حساب می‌آید.

 

اساس کار این بطری‌ها همان تجربه‌ای که خیلی‌ها داشته‌اند. به عنوان نمونه وفتی شما با جمع کردن دهان خود به دست‌تان فوت کنید همین تجربه احساس هوای خنک‌تر روی پوست‌تان را خواهید داشت. به همین خاطر برای خنک کردن غذا به آن فوت می‌کند. وقتی هوا گرم می شود منبسط می شود و چگالی آن نسبت به محیط پیرامون خود کمتر می شود و مانند یک بالون به طرف بالا حرکت می کند. در واقع با استفاده از گلویی بطری‌ها هوای باد ورودی از انتهای بطری منقبض می‌شود. این هوا در هنگام خروج از گلویی بطری و در هنگان ورود به داخل خانه منبسط می‌شود و همان طور که می‌دانید هوای در حال انبساط خنک است. همین مسئله باعث خنک شدن تدریجی خانه‌ها می‌شود. قرار است تا چند ماه دیگر حداقل ۲۵ هزار خانه در بنگلادش به این کولر اقتصادی مجهز شوند. 

۵۴۵۴

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 545485

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
1 + 1 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 6
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • حميدرضا IR ۰۹:۲۱ - ۱۳۹۵/۰۳/۲۳
    37 1
    ابتكار خيلي خوبيه ...
  • بی نام DE ۱۰:۲۷ - ۱۳۹۵/۰۳/۲۳
    35 1
    عالیست.
  • بی نام IR ۱۱:۳۰ - ۱۳۹۵/۰۳/۲۳
    4 8
    معمولا از پیشوند "اکو" بعنوان مخفف "اکولوجیکال" محیط زیستی استفاده میشه نه بعنوان "اکونومیکال". در اینجا هم بنظر میاد منظور همان باشد.
    • بی نام A1 ۱۷:۱۴ - ۱۳۹۵/۰۳/۲۳
      2 3
      اتفاقا برعكسه مثل بليطهاي اكو
  • بی نام A1 ۰۴:۴۶ - ۱۳۹۵/۰۴/۰۳
    0 5
    از نظر علمی درست نیست
    • بی نام A1 ۰۹:۳۳ - ۱۳۹۵/۰۴/۱۲
      4 0
      علم شما گویا یه نمه با بقیه فرق داره یه سری به یزد بزن بناهای تاریخی یزد رو ببین شاید یکم علمت عوض شه