راشد الغنوشی، رهبر جنبش النهضه تونس، بار دیگر به عنوان رهبر این جنبش انتخاب شد.

به گزارش خبرآنلاین تسنیم، به نقل از المیادین گزارش داد: جنبش اسلامگرای النهضه تونس یکی از دو جریان سیاسی برجسته این کشور، اواخر هفته گذشته دهمین کنگره سراسری خود را برای انتخاب رهبر جدید و تعیین استراتژی‌ها برای چهار سال آینده تشکیل داد.

در این کنفرانس، راشد الغنوشی با کسب 800 رای موافق در مقابل 229 رای برای فتحی العیادی، رئیس مجلس شورای جنبش (عالی‌ترین هیئت النهضه) که دوره ریاستش پایان یافته و نیز محمد العکروت با 29 رای، بار دیگر به عنوان رهبر این جنبش انتخاب شد.

جنبش النهضه که یک جریان سیاسی - اجتماعی - دینی در تونس است در کنگره اخیر اعلام کرد بُعد سیاسی را از بُعد دینی فعالیت‌های خود جدا می‌کند و از این پس تنها به مسائل سیاسی خواهد پرداخت.

الغنوشی 70 ساله یکی از برجسته‌ترین چهره‌های سیاسی تونس است که حدود بیست سال از عمر خود را در لندن در تبعید به سر می برد. وی پس از انقلاب 2011 در تونس که به سرنگونی زین العابدین بن علی دیکتاتور فراری این کشور انجامید، به کشورش بازگشت.

جنبش النهضه در اولین انتخابات پارلمانی پس از سرنگونی بن علی در سال 2011 پیروز شد اما در انتخابات اخیر در مقابل حزب سکولار ندای تونس شکست خورد.

 پس از اختلافاتی که میان اعضای حزب ندای تونس به وجود آمد و جدایی برخی رهبران آن، امروز جنبش النهضه قدرت سیاسی اول پارلمان تونس به شمار می رود.


اعلام جدایی دین از سیاست در تونس

در همین زمینه وب سایت خبری دویچه وله آلمان گزارش داد: رهبر حزب النهضت تونس جدایی دین از سیاست را اعلام کرد. راشد الغنوشی در یک اجتماع بزرگ هواداران این حزب گفت که النهضت از ایدئولوژی اسلام سیاسی فاصله می‌گیرد و افزود: «ما باید دین را از مبارزات سیاسی دور نگه داریم.»

حزب النهضت تونس نخستین حزب اسلام‌گرا بود که در پی انقلاب‌های موسوم به "بهار عربی" در سال ۲۰۱۱ در قدرت سیاسی این کشور حضوری پررنگ یافت.

النهضه اولین حزب اسلامی و اسلامگراست که بعد از بهار عربی در سال 2011 به قدرت رسید و دولت را در دست گرفت.

حزب اسلامگرای النهضه تونس اعلام کرد فعالیت سیاسی را از فعالیت دینی جدا می کند

 عصرایران هم  به نقل از رویترز نوشت:  راشد الغنوشی رهبر النهضه هم خواستار دور ماندن مساجد از فعالیت های سیاسی شد.

رویترز نوشت این اقدام در راستای جداشدن حزب النهضه از اسلام سیاسی انجام می شود.
 
النهضه اولین حزب اسلامی و اسلامگراست که بعد از بهار عربی در سال 2011 به قدرت رسید و دولت را در دست گرفت.

به دنبال انقلاب تونس، زین العابدین بن علی رئیس جمهور وقت تونس به عربستان سعودی فرار کرد. پس از این، در نخستین انتخابات، حزب اسلامگرای النهضه پیروز شد و دولت جدید را تشکیل داد. با این حال به دنبال اعتراضات شدید مردمی، این دولت استعفا کرد و دولت موقت ائتلافی جدید با حضور نمایندگانی از حزب النهضه شکل گرفت. در انتخابات ریاست جمهوری تونس هم کاندیدای حزب النهضه شکست خورد و کاندیدای حزب سکولار ندا یعنی "الباجی قائد السبسی" پیروز شد.

راشد الغنوشی رهبر حزب النهضه در کنگره دهم این حزب در تونس گفت: بر جدایی دین از درگیری های سیاسی پافشاری می کنیم و خواستار دور کردن کامل مساجد از رقابت های سیاسی و استفاده حزبی هستیم.  

سبسی رئیس جمهور سکولار تونس هم از این اعلام حزب النهضه برای جدایی دین و سیاست استقبال کرد. وی افزود: النهضه دیگر حزبی نیست که برای دموکراسی خطرناک باشد.

حزب النهضه در دولت فعلی یکی از شرکای اصلی دولت ائتلافی در کنار حزب سکولار ندا تونس است.

52310

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 539169

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
2 + 7 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 2
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بی نام RO ۰۸:۱۰ - ۱۳۹۵/۰۳/۰۳
    18 0
    با این تصمیم دیگه اشتباهات و تخلفات یک حزب پای اسلام و دین نوشته نمی‌شه و حرمت دین محفوظ می‌مونه.
  • بی نام A1 ۰۶:۱۳ - ۱۳۹۵/۰۴/۱۷
    0 0
    زنده باد