ایسنا نوشت: معاون رییس‌جمهور و رییس سازمان حفاظت محیط زیست گفت: امیدواریم تفاهم‌نامه بیمه جامع پلنگ ایرانی کاهش تنش‌های بین زیستگاه‌های انسانی و پلنگ شود.

معصومه ابتکار در مراسم امضای تفاهم‌نامه بیمه جامع پلنگ ایرانی که با حضور مدیراجرایی برنامه محیط زیست سازمان ملل متحد در پارک پردیسان برگزار شد، با اشاره به اینکه امروز با بیمه ما وارد یک مرحله جدید از تعامل می‌شویم، گفت: امضای این تفاهم‌نامه علاوه بر اینکه یک پیام ملی به دنبال دارد می‌تواند یک پیام مهم بین‌المللی در پی داشته باشد و الگوی موفقی برای حفظ تنوع زیستی در جهان به عنوان یکی از دغدغه‌های امروز بشر محسوب شود.

وی با بیان اینکه تفاهم‌نامه بیمه جامع پلنگ ایرانی بخشی از برنامه ملی حفاظت از پلنگ ایرانی است، اظهار کرد: امیدواریم گام موثری برای حفاظت این گونه و حساسیت جوامع محلی برای حفاظت از آن باشد.

رییس سازمان حفاظت محیط زیست، افزود: تفاهم‌نامه بیمه جامع پلنگ ایرانی همچنین باعث کاهش تنش‌های بین زیستگاه‌های انسان و پلنگ خواهد شد و هم‌زیستی بین انسان و حیوانات را افزایش خواهد داد.

ابتکار با اشاره به اینکه برای تدوین برنامه جامع حفاظت و مدیریت پلنگ ایرانی کارهای علمی صورت گرفته است، گفت: امیدواریم شاهد اتفاقات خوبی در سطح کشور باشیم و گزارشات خوبی از این تفاهم‌نامه دریافت کنیم.

تجلیل نماینده سازمان ملل از طرح "بیمه پلنگ ایرانی"

مدیر اجرایی برنامه محیط زیست سازمان ملل متحد گفت: امضای تفاهم‌نامه بیمه جامع پلنگ ایرانی یک اقدام نوآورانه است و آن را به کشورهای دیگر معرفی می‌کنم تا بخش‌های اقتصادی وارد محیط زیست شوند.

آخین اشنایدر در مراسم امضای تفاهم‌نامه بیمه جامع پلنگ ایرانی که مابین سازمان حفاظت محیط زیست و صندوق ملی محیط زیست و شرکت سهامی بیمه ما در سالن پارک پردیسان منعقد شد، با اشاره به اینکه این تفاهم‌نامه یک اقدام نوآورانه است، گفت: یکی از وظایف مهم سازمان ملل متحد حفاظت از گونه‌های در معرض خطر است.

وی با بیان اینکه اختلال در مسائل بین انسان و حیوانات از جمله مسائلی است که بسیاری از کشورهای جهان با آن درگیر هستند، اظهار کرد: این معضل عمیقی است، بنابراین در تفاهم‌نامه بیمه جامع پلنگ ایرانی، سه بازنده به سه برنده تبدیل شده‌اند؛ پلنگی که گوسفندان را می‌خورد، کشاورزانی که ضرر می‌کردند و ضرر آنها جبران نمی‌شد و سازمان حفاظت محیط زیست که باید زیستگاه‌ها را حفظ کند.

مدیر اجرایی برنامه محیط زیست سازمان ملل متحد افزود: به عنوان مجری برنامه محیط زیست سازمان ملل متحد این تفاهم‌نامه را ترغیب و به کشورهای دیگر معرفی می‌کنم تا بخش‌های اقتصادی به محیط زیست وارد شوند.

دلایلی برای بیمه شد پلنگ ایرانی

علی تیموری مدیرکل دفتر صید و شکار سازمان حفاظت محیط زیست در مراسم امضای تفاهم‌نامه بیمه "جامع پلنگ ایرانی" با اشاره به اینکه قسمت جنوب غرب آسیا و خاورمیانه محل زیست پلنگ است، گفت: در نیمه دوم قرن 20 نسل پلنگ ایرانی در برخی مناطق منقرض شد.

وی با بیان اینکه بیشترین تجمع پلنگ در ایران است، اظهار کرد: به دلیل همین حساسیت و اهمیت بسیاری که از سوی سازمان محیط زیست برای حفاظت از این گونه مهم معطوف است. بنابراین برنامه حفاظتی پلنگ ایرانی در دستور کار سازمان محیط زیست قرار گرفته است.

مدیرکل دفتر صید و شکار سازمان حفاظت محیط زیست افزود: چتری بودن این گونه گربه سان بزرگ برای سایر گونه‌ها به عنوان یک چتر محسوب می‌شود. همچنین پلنگ یک گونه کاریزماتیک است و در اساطیر ایرانی نماد قدرت، شجاعت و اقتدار محسوب می‌شود، بنابراین می‌توانیم با این نماد نقض حفاظتی این گونه را تقویت کنیم.

تیموری با بیان اینکه پلنگ در رأس هرم غذایی قرار دارد، ادامه داد: حفاظت از این گونه نقش بسیاری در حفظ سایر گونه‌ها دارد. همچنین به علت وسعت قلمرو پلنگ در ایران، ضرورت دارد که اقدامات لازم مربوط به حفظ این گونه را انجام دهیم که در این صورت، زیستگاه‌ها و طعمه این گونه نیز حفظ می‌شود.

به گفته وی، همه این دلایل و تراکنش وسیع این گونه باعث شد که سازمان حفاظت محیط زیست، برنامه جامع و دقیقی برای حفاظت پلنگ تدوین کند که این مساله در سال 94 به استان‌ها ابلاغ شده است.

مدیرکل دفتر صید و شکار سازمان حفاظت محیط زیست با بیان اینکه از بین رفتن پلنگ توسط افراد سودجو، تخریب زیستگاه‌های این گونه و تصادفات جاده‌ای و خسارت پلنگ به دام‌ها، مجاب کرده تا برنامه مدیریت و حفاظت پلنگ ایرانی را تدوین کند.

تیموری با بیان اینکه ظرف پنج سال اجرا خواهد شد، گفت: براساس گزارشات دریافت شده از استان‌ها، طی سال‌های 1378 تا 1394، 150 قلاده پلنگ به طور غیرطبیعی کشته شده‌اند که 65 تا 70 درصد ناشی از شکار و طعمه مسموم بوده است.

وی با اشاره به اینکه پایش و ارزیابی پلنگ به طور مستمر انجام خواهد، اظهار کرد: برنامه جامع حفاظت و مدیریت 8 محور دارد که آموزش، روابط عمومی و رسانه، پارک طبیعت پردیسان، دامپزشکی، بیماری‌ها، و امداد ونجات، امور بین‌الملل و زیستگاه‌های فرامرزی، ذخایر ژنتیکی، تحقیقات و پایش و ارزیابی و شبکه ملی پلنگ از جمله این محورهاست.

مدیرکل دفتر صید و شکار سازمان حفاظت محیط زیست با بیان اینکه 47 دستگاه برای اجرای برنامه حفاظت پلنگ درگیر هستند، گفت: این برنامه در برنامه ششم توسعه لحاظ شده و به مجلس ارائه شده است.

تیموری با اشاره به اینکه بیمه پلنگ از جمله ساختارهای برنامه جامع مدیریت و حفاظت پلنگ ایرانی است، افزود: این تفاهم‌نامه امروز اجرا خواهد شد.

وی اضافه کرد: افزایش ضرر و زیان جرایم پلنگ در ابتدای سال 94 باعث کاهش ریسک بیمه شده است. ضرر و زیان پلنگ در اردیبهشت سال 93 ، 5 میلیون تومان بوده است ولی در سال 94 به 80 میلیون تومان رسید، بنابراین ضرر و زیان افزایش 16 برابری در سال گذشته داشته است.

مدیرکل دفتر صید و شکار سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به اینکه شرکت سهامی بیمه "ما" به طور داوطلبانه حاضر به بیمه پلنگ ایرانی شد، گفت: بیمه "ما" پلنگ و آثار آن را به مدت 5 سال بیمه کرده است که این موضوع باعث ارتباط سطح کیفی حفاظت از زیرگونه در معرض انقراض پلنگ ایرانی و گسترش وسیع تراکنش از طریق ساماندهی و جبران خسارات وارد شده به اشخاص ثالث می‌شود.

تیموری اظهار کرد: بیمه "ما" تفاهم‌نامه‌ای را برای بیمه پلنگ و خسارات ناشی از اشخاص ثالث و دام پرداخت می‌کند. بنابراین بیمه ما ضمن اینکه حافظ پلنگ ایرانی محسوب می‌شود، معرفی کننده این گونه مهم به مردم ایران نیز هست.

مدیرکل دفتر صید و شکار سازمان حفاظت محیط زیست افزود: موضوعات تحت پوشش بیمه جامع پلنگ ایرانی شامل خسارات وارد شده به اشخاص ثالث، خسارات دام پلنگ و گرگ و خسارت خود پلنگ است.

پیشنهاد ایران به سازمان ملل درباره گردوغبار

معاون رییس جمهور و رییس سازمان حفاظت محیط زیست ضمن اشاره به امضای توافق‌نامه تغییرات اقلیم پاریس توسط وزیر امور خارجه کشور و روزگذشته به حضور فعال و موثر ایران در مجامع بین‌الملل تاکید کرد.

معصومه ابتکار در حاشیه مراسم امضای تفاهم‌نامه بیمه جامع پلنگ ایرانی با اشاره به حضور پررنگ و موثر ایران در مجامع بین‌المللی گفت: جمهوری اسلامی ایران در شکل‌گیری تفاهم‌نامه تغییرات اقلیم پاریس نقش موثری داشته است.

وی با بیان اینکه کشور ایران در موضوع انسان و کره مسکون حضور فعالی داشته است، اظهار کرد: ایران در کنوانسیون تنوع زیستی و کنوانسیون رامسر نقش پررنگی داشته است. بنابراین سازمان حفاظت محیط زیست علاوه بر پیگیری مسوولیت‌های داخلی در جامع بین‌المللی نیز حضور فعالی دارد.

رییس سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به اینکه گزارش مربوط به کنوانسیون تنوع زیستی به موقع برای این کنوانسیون ارسال شده است، گفت: کشور ایران در زمینه تغییر اقلیم برنامه‌هایی چون برنامه اقتصاد کم کربن و برنامه جامع گازهای گلخانه‌ای خود را اعلام کرده است. روز گذشته نیز توافقنامه تغییرات اقلیم پاریس با حضور وزیر امور خارجه کشور به نمایندگی از ایران امضا شد.

به گفته ابتکار، دوره کنونی دوره حضور موثر ایران در عرصه‌های بین‌المللی است و ایران به عنوان عضوی از جامعه جهانی اثر مثبتی برای کشور خود و منطقه دارد.

ابتکار با اشاره به بحث گرد و غبار اشاره کرد: در قطعنامه‌ای ضرورت رسیدگی سازمان ملل متحد را در این زمینه تدوین کردیم. همچنین پیشنهادی در رابطه با نقش کشورهای مختلف دنیا در زمینه مقابله با گرد و غبار از سوی ایران مطرح شده است. این پیشنهاد با استقبال unep (برنامه محیط زیست ملل متحد)مواجه شده است و امیدواریم unep با کمک بیشتر در این زمینه فعالیت کند.

۴۷۴۷

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 529906

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
2 + 2 =