نماینده مردم تهران در مجلس می‌گوید: وضعیت اقتصادی خانواده‌های کم درآمد موجب کاهش مشارکت حامیان اصولگرایان شد.

به گزارش خبرآنلاین، غلامرضا مصباحی‌مقدم وجود لیست‌های ترکیبی در میان اصولگرایان را مصداق خودزنی عنوان کرد. این نماینده مجلس با اشاره به جذب آرای خاکستری از سوی اصلاح‌طلبان، تاکیدات سیدمحمد خاتمی برای رای دادن به دو لیست اصلاح‌طلبان را نیز در پیروزی آنها در تهران موثر دانست.
وی درباره پیش‌بینی خود از ریاست مجلس آینده با بیان این‌که «علی لاریجانی در دستیابی به صندلی ریاست موقعیت برتری نسبت به محمدرضا عارف دارد» گفت که احتمالا هیأت رئیسه مجلس دهم با توجه به روحیه سماحت لاریجانی نسبت به جریان اصلاح‌طلب، ترکیبی خواهد بود.


اهم سخنان مصباحی مقدم به نقل از ایسنا در ادامه می آید:
** آقای باهنر تحلیلی ارائه کرده بود که اگر دو میلیون و 200 هزار نفر در انتخابات تهران شرکت کنند 30 نفر ما رأی می‌آوریم، اگر تا دو میلیون و 800 هزار نفر شرکت کنند رأی ما 50 ، 50 با رقبا تقسیم می‌شود و اگر بالای سه میلیون نفر حضور یابند 30 نفر رقیب به مجلس راه می‌یابند پس این پیش‌بینی وجود داشت و تمام تلاش ما هم این بود که با ایجاد ائتلاف به حداکثر آرا در حامیان خود برسیم.
** خوشبختانه تلاش ما به نتیجه هم رسید و حداکثر آرا جذب اصولگرا شد اما تفاوتی با دوره قبل داشت و آن این که در دوره قبل از حامیان ما بیشتر به میدان آمدند اما در این دوره قدری از حامیان ما کاهش یافت. یعنی در انتخابات شرکت نکردند نه اینکه به حوزه رقیب رأی داده باشند. تحلیل ما این است که وضعیت اقتصادی خانواده‌های کم درآمد جامعه به نوعی موجب کاهش مشارکت حامیان ما شد چرا که بیشتر حامیان ما از طبقات کم درآمد هستند و آن‌ها هم حاکمیت را یک پارچه می‌بینند و بین مجلس و دولت تفکیک نمی‌کنند لذا نوعی سرخوردگی موجب شد تعداد آرای حوزه اصولگرایی کاهش یابد.
** شاهدش اینکه با وجود افزایش سطح مشارکت در تهران از 48 به 50 درصد، آرای دکتر حدادعادل از یک میلیون و 119 هزار رأی در دوره نهم به یک میلیون و خرده‌ای کاهش یافت حال آنکه انتظار این بود که آرا افزایش پیدا کند. این سقف آرای ما بود. البته در دوره قبل به استثنای چند نفر اول بقیه آرا پخش شده بود به طوری که نفرات بعدی با تعداد کمتری از آرا یعنی 300 تا 400 هزار رأی وارد مجلس شدند. اما این دوره آرای اصولگرایان تجمیع شد به عنوان مثال خود من 670 هزار رأی آوردم که نزدیک به دو برابر دفعه قبل بود. معنایش این است که از پراکندگی آرا تا حدی جلوگیری شد.
** در طرف مقابل رقبا توانستند بخشی از آرای به قول خودشان خاکستری را جذب کنند و از روش‌هایی استفاده کردند که روز انتخابات تاثیرگذار بود. آن‌ها از فضای مجازی استفاده کردند که حتی در ساعت‌های آخر انتخابات در به میدان آوردن حامیانشان تاثیرگذار بود.
** ما قدری خودزنی هم داشتیم، به عبارت دیگر لیست‌های ترکیبی در میان اصولگرایان به وجود آمد که باعث شد آرای ما که می‌توانست بیش از این باشد افزایش نیابد. آن لیست‌های ترکیبی از بین اصولگرایانی بود که در لیست 30 نفره ائتلاف نیامده بودند و طبعا آن‌ها بخشی از آرا را به خود جذب کردند. این نوعی خودزنی بود.
** عدم همراهی آقای لاریجانی اثرگذار بود، زیرا اگر ایشان با ائتلاف همراهی می‌کرد احیانا نمایندگانی را هم در ائتلاف می‌داشت و جلوی اینکه بعضی از افراد متعلق به ایشان وارد لیست رقیب شوند گرفته می‌شد. هم‌چنین این عدم همراهی جلوی اینکه در لیست ما هم نوعی تعادل و توازن برقرار شود را نیز گرفت.
** فضای مجازی در خدمت رهبری جریان اصلاح‌طلب قرار گرفت و تاکیداتی که ایشان برای رأی به دو لیست داشت اثرگذار شد. چنین تصوری با توجه به شرایط گذشته نبود که ایشان چنین موقعیتی را پیدا کند ولی به هر حال توانست از فضای مجازی استفاده کند و تاثیرگذار باشد.
** {در پاسخ به نیازمند اصلاح قانون انتخابات مجلس هستیم؟} همین طور است در این صورت ما می‌توانیم به این شکل اصلاح کنیم که مثلا در تهران 6 لیست 5 نفره از طرف اصولگرایان و 6 لیست 5 نفره هم از طرف اصلاح‌طلبان ارائه شود. ممکن است این‌ها 50-50 رأی بیاورند و ممکن است 60-40 رأی بیاورند. این مبادله نمایندگان جریانات سیاسی طی انتخابات خواهد بود اما هر دو جریان صدایش در مجلس شنیده می‌شود.
** باید قدری صبر کرد و ببنیم نمایندگانی که در مرحله دوم به مجلس راه می‌یابند چه کسانی خواهند بود. اما تا این جا پیش‌بینی این است که همچنان آقای لاریجانی در دستیابی به صندلی ریاست موقعیت برتری دارد. آن هم به دو دلیل؛ یکی تجربه، سابقه و پختگی آقای لاریجانی که دو دوره ریاست مجلس را داشته‌اند و در مقابل آقای عارف هست که هیچ تجربه نمایندگی مجلس را ندارد. خود تجربه نمایندگی اثرگذار است. البته آقای لاریجانی از هوش بالایی هم برخوردار هستند و به مجرد این که نماینده مجلس شدند توانستند مدیریت را به دست بگیرند و خوب هم مدیریت کنند اما من این پیش‌بینی را در مورد آقای عارف ندارم گرچه دکتر عارف، معاون اول رئیس جمهور دولت اصلاحات بوده اما آنجا هم خیلی گل نکرده و نتوانسته خودی نشان دهد. ما تجربه دانشگاه تهران ایشان را هم داریم که تجربه خوبی است اما در سطح ریاست قوه مقننه نیست.
** نکته دیگر کمیت نمایندگانی است که به آقای لاریجانی تمایل بیشتری دارند. 70 نفر از نمایندگان از دوره قبل باقی مانده‌اند که به احتمال قوی اکثرا رأیشان به آقای لاریجانی است. اصولگرایانی که از شهرستان‌ها وارد مجلس می‌شوند نیز علی القاعده گرایش بیشتری به آقای لاریجانی دارند. می‌ماند مستقلین و اصلاح‌طلبان که تصور می‌کنم بخشی از مستقلین هم ترجیح می‌دهند که آقای لاریجانی رئیس مجلس باشند.
27213

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 522930

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
8 + 4 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 30
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بی نام IR ۰۵:۳۷ - ۱۳۹۵/۰۱/۱۳
    78 2
    پس اینبار اینطور شکست خود رو توجیه کردیدعلامت تعجب حامیانتون به میدان نیومدند؟ حامیان شما که امت همیشه در صحنه هستند. دلیل باخت شما این نیست که حامیانتون به میدان نیومدند. دلیلش این بود که حامیان رقباتون این بار به میدان اومدند و در نتیجه حامیان شما تبدیل شدند به یک اقلیت.
  • محمد A1 ۰۵:۴۱ - ۱۳۹۵/۰۱/۱۳
    69 3
    شما به پیش بینی باهنر کاری نداشته باش حضرتعالی باید دقت میکردید چرا باهنر اصن کاندید نشد اگه یه ذره باهوش بودی کاندید نمیشدی مردم خسته شدن
  • مثل هیچکس IR ۰۵:۴۳ - ۱۳۹۵/۰۱/۱۳
    9 14
    آقا ...دغدغه شما از اصلاح طلب و اصولگرا بیشتر از دغدغه رفاه و میعشت مردم است چرا که حرفهای شما در حوزه قدرت خلاصه شده با تو جه به سخنان مقام معظم رهبری در عید نوروز به این جاح بازی خاتمه دهید به فکر رفاه مردم باشید که قدرت این مردم اراصلاح طلب و اصولگرا بیشتر است
    • محمد A1 ۱۳:۰۹ - ۱۳۹۵/۰۱/۱۳
      13 0
      اگه اسولگراها رای اورده بودن هم نظرت همین بود؟ دقیقا گفته جنابعالی مثل کسی میمونه که تیم باشگاهیش باخته بعد میاد میگه من طرفدار تیم ملی ام خب انتخاب رو مردم کردن خودشونم میدونن از نماینده هاشون چی میخوان
  • مجي بلا IR ۰۶:۰۰ - ۱۳۹۵/۰۱/۱۳
    85 3
    خاتمي يه تنه همه شما، رسانه ها، تلويزيون و ... را شكست داد
    • بی نام IR ۱۱:۱۲ - ۱۳۹۵/۰۱/۱۳
      25 0
      عالی بود نظرت .. مرسی
    • بی نام A1 ۰۶:۳۵ - ۱۳۹۵/۰۱/۱۴
      0 9
      انشااله با خاتمی محشور بشی
  • علی A1 ۰۶:۳۳ - ۱۳۹۵/۰۱/۱۳
    38 2
    خیلی خوبه سرتون بکنید زیر برف .ادامه بدید تا مردم هرچه بیشتر از شما دور بشن.
  • بی نام IR ۰۶:۳۷ - ۱۳۹۵/۰۱/۱۳
    41 2
    همه این حرفها توهم است میانگین تعداد آرای اصلاح طلبان و اصول گرایان یعنی لیست پیروز و شکست خورده در تهران بیش از چهارصد و پنجاه هزار نفر است این به معنای شکست مطلق اصول گرایان در تهران است .
  • بی نام IR ۰۶:۴۲ - ۱۳۹۵/۰۱/۱۳
    35 2
    كسي كه نداند در جامعه خودش چي مي گذرد چه جوري مي تواند در مسايل مربوط به روابط بين الملل اظهار نظرات صحيحي ارايه نمايد .
  • حسين IR ۰۶:۴۴ - ۱۳۹۵/۰۱/۱۳
    39 2
    آقاي مصباحي مقدم واقعا تحليل هايتان آبكي است الان مي فهمم كه در كميسيون اقتصادي هم از اين تحليل ها استفاده كرده ايد كه وضع مملكت اينه يعني شما وآقاي باهنر دوست داشتيد بر خلاف نظر رهبري مشاركت مردم كم باشدتا شما پيروز باشيد
  • بی نام A1 ۰۷:۰۳ - ۱۳۹۵/۰۱/۱۳
    37 2
    شما بفرمایید همراه جناب باهنر کمی استراحت بفرمایید
  • بی نام A1 ۰۷:۱۷ - ۱۳۹۵/۰۱/۱۳
    32 3
    بد جوری سوختی آقای مصباحی مقدم. اون از مجلس اون هم از خبرگان
  • بی نام DE ۰۷:۲۶ - ۱۳۹۵/۰۱/۱۳
    40 2
    زنده باداصلاحات
  • دکتر محمد رضا عارف A1 ۰۷:۲۷ - ۱۳۹۵/۰۱/۱۳
    14 3
    فقط دکتر عارف نباید اشتباه ریاست کروبی در مجلس ششم تکرار شود اگر فرد شایسته تری ریاست مجلس ششم را بر عهده داشت محمد رضا خاتمی آرمین امین زاده و ... عملکرد و قدرت بیشتر مجلس ششم نمایان تر بود.
  • بی نام A1 ۰۷:۳۰ - ۱۳۹۵/۰۱/۱۳
    22 2
    ﺁﻗﺎﯾﻮﻥ ﺍﮔﻪ ﺑﺮﻧﺪﻩ ﺑﻮﺩﻥ ﻫﻢ ﺑﺎﺯ ﺩﻧﺒﺎﻝ ﺷﻨﯿﺪﻩ ﺷﺪﻥ ﺻﺪﺍﯼ ﻫﺮ ﺩﻭ ﺟﻨﺎﺡ ﺑﻮﺩﻥ؟
  • مرتضی A1 ۰۷:۳۷ - ۱۳۹۵/۰۱/۱۳
    39 1
    نتیجه حرف های آقای مصباحی مقدم: چون عملکرد اقتصادی دولت ضعیف بوده مردم به ما اصولگراها رای ندادن ایشون مردم رو اینقدر ساده لوح فرض کردند که نمیتونن بین مجلس و دولت تفکیک قائل باشند کسی که خوابه میشه بیدار کرد کسی که خودش رو به خواب زده نه
  • علی A1 ۰۷:۴۸ - ۱۳۹۵/۰۱/۱۳
    7 1
    بنام خدا این آقا مطالب زیر را در شروع مصاحبه گفته است. آیا با چنین نظری جریانی که به آن وابسته است تلاش کرده که مردم حداکثری در انتخابات شرکت کنند و یا تا توانسته اند تلاش کرده اند که فقط طرفداران خود در انتخابات شرکت کنند؟ «آقای باهنر تحلیلی ارائه کرده بود که اگر دو میلیون و 200 هزار نفر در انتخابات تهران شرکت کنند 30 نفر ما رأی می‌آوریم، اگر تا دو میلیون و 800 هزار نفر شرکت کنند رأی ما 50 ، 50 با رقبا تقسیم می‌شود و اگر بالای سه میلیون نفر حضور یابند 30 نفر رقیب به مجلس راه می‌یابند پس این پیش‌بینی وجود داشت و تمام تلاش ما هم این بود که با ایجاد ائتلاف به حداکثر آرا در حامیان خود برسیم.»
  • بی نام A1 ۰۸:۱۴ - ۱۳۹۵/۰۱/۱۳
    15 3
    دوستان خیلی میترسن که عارف بشه رئیس، مطمئن باشید که دکتر عارف از شما باهوشتره و خودشون هم میدونن که شما منتظرید این اتفاق بیوفته و شما اذیت و آزارتون رو شروع کنید، مطمئن باشید عارف اقدامی برای ریاست نمیکنه، لاریجانی رئیسه و از شما هم حمایت نخواهد کرد، چون نشون داده آدم عاقلیه
  • بی نام A1 ۰۸:۱۵ - ۱۳۹۵/۰۱/۱۳
    13 2
    اونایی که رای دادن که معلوم شد چی می خواهند. اونایی هم که رای نمی دهند اغلب اصلا قبول ندارند بسیاری مسائل را. باشد که مردم را بفهمید.
  • علی A1 ۱۰:۵۲ - ۱۳۹۵/۰۱/۱۳
    13 0
    به نظرمن علت شکست اصولگرا یان حمایت مطلق سیدمحمد خاتمی وحضرت آیت الله هاشمی رفسنجانی و از عتدالیون و خسته شدن مردم از تندروی ها ووضعیت بسیار بد اقتصادی ملت است
  • بی نام IR ۱۱:۰۶ - ۱۳۹۵/۰۱/۱۳
    10 0
    جالبه که خود این دوستان هم میدانند که اگر اکثریت مردم شرکت کنند جایگاهی ندارند. باهنر هم قبل انتخابات فهمیده بود شکست سختی در انتظارشونه چون عملکرد خودش و دوستانش رو خبر داشت باهنر هم شکست خورده این انتخاباته چون اگر توی لیست بود یا مستقل هم شرکت میکرد شکست میخورد ایشون نباید فکر کنه که در معرض رای مردم نبوده پس شکست نخوره اتفاقا شکست خورده و شکست سختی هم خورده یعنی خود طرف اگاه بوده که شکست میخوره نیومدن ولی دوستاش که هم فکرانش بودن توسط مردم در هر دو مجلس حذف شدن. بازم میگم خودشون هم میدونن مردم بیشتر شرکت کنن شکستشون حتمی است و رایی در صورت شرکت بیش از 50 درصد مردم ندارن
  • امیر A1 ۱۱:۰۸ - ۱۳۹۵/۰۱/۱۳
    11 0
    تکرار می کنم به هر دو لیست و به همه افراد هر دو لیست
  • بی نام A1 ۱۱:۱۷ - ۱۳۹۵/۰۱/۱۳
    8 0
    اينكه طرفداران اصولگرايان از صندوق ها قهر كردند هم ادعاي خنده داري است ، با افزايش مشاركت در تهران ، آراي اصولگرايان دو برابر دوره قبل شد ، اما به ميدان آمدن افرادي كه در انتخابات قبلي شركت نكرده بودند ، همه ليست 30 نفره اصلاحات راي آورد ، فقط با شركت 48 درصد واجدين شرايط و اين موضوع تئوري اصلاحات كه آراي خاموش حامي آنها هستند را ثابت مي كند ، هميشه افزايش مشكاركت مردمي منجر به برتري اصلاح طلبان شده است زيرا هدف مردم براي شركت در انتخابات اصلاح است و بهتر شدن شرايط زندگي و نه حفظ وضع موجود
  • محمد A1 ۱۳:۱۴ - ۱۳۹۵/۰۱/۱۳
    4 0
    بعضی ها هم یقینا مثل گربه میمونن که تو هر شرایطی باشن پشتشون به خاک نمیچسبه و هر جور بخوای زمینشون بزنی با دست زمین میان و شکستشون رو قبول نمیکنن خوبه ادم جنبه باخت هم داشته باشه . یه مدت دیگه که عارف رئیس مجلس شد چطور میخوای توجیه کنی؟ همین پیش بینی های منفعت طلبانه هست که باعث شده 50 درصد مردم ایران زیر خط فقر قرار بگیرن
  • بی نام IR ۱۴:۳۷ - ۱۳۹۵/۰۱/۱۳
    4 0
    پرانتز باز علامت تعجب پرانتز بسته
  • بی نام A1 ۱۸:۱۸ - ۱۳۹۵/۰۱/۱۳
    6 0
    فقط عارف شاگرد دانشگاه تهران بودم جز رتبه اولهای زمان ریاست ایشان در دانشگاه چه روزگار خوشی امیدوارم خاطرات تلخ دانشگاه از جانب شما عزیزان حذف طلب به هر نحوی آنچه مطلوبتان است تکرار نشود درد شما درد دردمندان نیست درد خودتان است خدا وند خود به دادمان برسد
  • یوسف A1 ۰۵:۱۸ - ۱۳۹۵/۰۱/۱۴
    1 0
    باهمهمه ارادتی که به جناب ابوترابی دارم متاسفانه این تحلیل ایشان مثل سایر اصولگراها فقط توجیه شکست بود نه اینکه اقرار کنند عملکرد 8 سال دولتی که همه حمایتهای اصولگرایانم را در پی داشت چه مصیبتی برای کشور ایجاد کرد که مردم برای همیشه با این جریان خداحافظی کرد .همه رای شما ها هم همین بوذپد که دیدید همه حامیاتنان هم آمده بودند دل خودرا به این تحلیلهای بی پایه خوش نکنید مردانه به عملکرد نادرست خود اقرار کنید
  • فرهنگی IR ۰۴:۲۹ - ۱۳۹۵/۰۱/۱۵
    1 0
    اتفاقا حامیان شما همیشه میان رای میدن همیشه هم میزان رای شما در تهران مشخصه منتها فرق این دوره با دوره های قبل اینه که طرفداران اصلاحات دوره های قبل حضور پررنگی نداشتن ولی این دفعه اومدن رای دادن. اینو بدونین اگر مردم بیان پای صندوق بعضی از آقایان اصولگرا در خواب هم به نمایندگی نمیرسند.
  • احمد A1 ۰۵:۵۰ - ۱۳۹۵/۰۱/۱۵
    2 0
    اینکه ایشان گفته اند : "بیشتر حامیان ما از طبقات کم درآمد هستند و آن‌ها هم حاکمیت را یک پارچه می‌بینند و بین مجلس و دولت تفکیک نمی‌کنند لذا نوعی سرخوردگی موجب شد تعداد آرای حوزه اصولگرایی کاهش یابد." به نظر می آید یک سیاست زیرکانه را برای فقیر نگاه داشتن مردم در نظر دارند و به معنای دیگر : اگر مردم فقیر و کم درآمد باشند , گرسنگی و فقرشان باعث محتاج بودنشان به طیف ما میشود , در غیر این صورت واگر مردم از طبقه کم درآمد به طبقه بالاتر درآمدی نقل مکان نمایند دیگر طرفدار ما نیستند. تحلیل عجیبی دادند .