انتقاد به خرید ایرباس عوام فریبی بود/منتخب لیست امیددرتهران:تورم با رکود خیلی خطرناک است

نماینده منتخب مردم تهران در مجلس دهم گفت:مجلس دهم باید به دولت کمک کند که از لحاظ روحی و روانی فضاسازی مثبت در جامعه ایجاد شود تا کشور به سمت رشد حرکت کند،زیرا فضا سازی منفی بر شدت رکود موجود می افزاید.

عبدالرضا هاشم زایی نماینده دور دهم مردم تهران در گفت وگو با خبرآنلاین با اشاره به اولویت کاری مجلس دهم،اظهارداشت: مهمترین وظیفه مجلس این است که مانع بسط نا امیدی در جامعه شود. مجلس باید امید به جامعه تزریق کند.این دو موضوعی است که در اولویت های کاری ما قرار خواهد گرفت.

وی افزود: من فکر می کنم رکود موجود در اقتصاد و به خصوص در واحدهای صنعتی و معدنی به عوامل زیادی بستگی دارد؛ یک دلیل آن این است که تقریبا تحت تاثیر رکود جهانی هستیم.عامل بعدی مسئله داخلی است یعنی از گذشته چند اتفاق افتاده است؛ یکی اینکه دولت برخلاف سیاست های کلی اصل 44  به جای آنکه به سمت کوچک تر شدن حرکت می کرد،بزرگتر شده است.

هاشم زایی خاطرنشان کرد: مثلا شرکت ملی مس در پایان دولت اصلاحات با حدود 5 هزار و 100 نفر تحویل دولت آقای احمدی نژاد شد،اما در پایان دولت دهم همان شرکت بیش از 20 هزار نفر پرسنل دارد. وقتی ظرفیت همین یک شرکت تولیدی که حداکثر 5 تا 10 درصد اضافه شده،جمعیت اش 5 برابر شده است، ببینید سایر شرکت های دولتی چه وضعیتی دارند.دولت گذشته تا می توانست برخلاف سیاست های کلی اصل 44 دولت را بزرگ کرد.

او با اشاره به مشکل پیمانکاران و بدهی دولت به آنها تصریح کرد: حجم بدهی دولت به پیمانکاران که از گذشته باقی مانده، نجومی شده است.این بدهی ها از دو دولت قبل باقی مانده و ازجمله دلایل رکود موجود در اقتصاد است.

هاشم زایی با تاکید بر اینکه دولت آقای روحانی در دوسال گذشته خیلی تلاش کرده تا رکود در تولید از بین برود،عنوان کرد: اما نتوانسته مشکلات تولید و رکود موجود را حل کند، به نظر من نیاز است که به هر شکلی که شده برای رونق واحدهای تولیدی تا جایی که امکان دارد از روش های مختلف نقدینگی تامین شود، تا هم تورم کنترل شود و هم کشور توسعه یابد.

او گفت: کنترل تورم با رکود خیلی خطرناک است؛حتی به نظر من بدتر از این است که توسعه همراه با تورم داشته باشیم .چون توسعه همراه تورم قدرت خرید جامعه را بالا می برد. بعد از اجرایی شدن برجام و برگشتن اقتصاد به شرایط عادی، مجلس باید برای تامین منابع و تزریق به پیمانکاری ها که واقعا بیچاره شده اند،به دولت کمک کند.

هاشم زایی با بیان اینکه دولت بیش از 160 هزار میلیارد تومان به پیمانکاران بدهکار است،گفت: این حجم نقدینگی از دو راه قابل تامین است؛نخست از محل منابع داخلی که البته به دلیل کاهش بهای نفت این منابع تحت تاثیر کاهش بهای نفت قرار گرفته و دوم جذب سرمایه گذاری خارجی به شکل مستقیم یا فاینانس و یوزانس است.

منتخب مردم تهران با بیان اینکه صنایع ما تقریبا فرسوده شده و تحریم ها هم بر شدت این فرسودگی افزوده است،عنوان کرد: باید بازنگری در نوسازی صنایع  از جمله در بخش نفت و صنعت انجام شود. تحقق این هدف نیاز به سرمایه کلان دارد که از حد توان کشور خارج است بنابراین باید برای جذب سرمایه خارجی برنامه ریزی شود.

او افزود: اولویت مجلس بعدی باید تفاهم بین همه احزاب سیاسی باشد، بعد از اینکه رقابت انتخاباتی را به رفاقت تبدیل کردیم برای راه اندازی چرخ تولید، اولین اقدام این است که چوب لای چرخ دولت نگذاریم .البته این بدان معنی نیست که مجلس برکار دولت نظارت نخواهد کرد.

هاشم زایی با اشاره به انتقادهای مطرح شده به عملکرد دولت در خرید ایرباس، عنوان کرد: برخی از افراد که گرایش افراطی دارند، حتی با خرید ایرباس مخالفت کردند به نظر من این مخالفت ها عوام فریبی است.به دولت گفتند به جای خرید هواپیما بروید شغل ایجاد کنید، سوال من این است که شما که از دو دولت قبلی حمایت کردید و 700 میلیارد دلار خرج کرد، چرا نخواستید که شغل ایجاد کند؟

او ادامه داد: آقایونی که این حرفها را می زنند ،می دانند که دولت پولی برای این هواپیما پرداخت نکرده است.درحالی که مشخص نشددولت قبل که 700 میلیارد دلار درآمد نفت داشت این میزان منابع را کجا مصرف کرد و چرا اقتصاد را راه نینداخت؟

او گفت: چرا ایرانی ها باید با این ناوگان فرسوده  2 ساعت استرس را تحمل کنند؟ واقعا خجالت آور است که مردم فرهیخته کشور نفت خیزی مثل ایران ، با این ایرلاین در دنیا مطرح شوند. 

3535

 

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 517621

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
6 + 10 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 4
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بی نام IR ۰۴:۳۸ - ۱۳۹۴/۱۲/۱۹
    6 0
    خودمان را گول نزنیم بدلیل تصمیمات بسیار اشتباه در سطح کلان کشور در سالهای متمادی گذشته به اصطلاح آب از سر اقتصاد ایران گذشته است جهت رونق اقتصادی نیاز به بالا بودن قدرت خرید افراد جامعه و یا تولیدات با قدرت رقابت با کالای خارجی برای صادرات یا بالا بودن قیمت نفت و میعانات برای بالا رفتن درامد ارزی و توزیع آن در جامعه به شکل پروژه های عمرانی و صنعتی که باز همان قدرت خرید جامعه می باشد لذا امروز کدام یک از موارد فوق صادق است که انتظار رونق دارید وقتی اکثریت افراد جامعه درگیر هزینه های روزانه زندگی خود هستند چطور قادرند در مورد سرمایه گذاری در مسکن و بورس و .... که نهایتا رونق را به همراه دارد فکر کنند وقتی اکثریت جوانان فارغ التحصیل بدلیل ناامیدی دیگر حتی قدمی هم بر نمی دارند ..........
  • عادل RO ۰۵:۳۶ - ۱۳۹۴/۱۲/۱۹
    25 2
    خوشحالم که افرادی مثل شما وارد مجلس جدید می شوند از منطق کلام ایشان کاملاً مشهود است که انتخاب شایسته ای بوده اند
  • یک ایرانی IR ۰۵:۴۲ - ۱۳۹۴/۱۲/۱۹
    17 3
    ایجاد اشتغال خیلی عجیب است به دو دلیل: 1 بازسازی ناوگان هوائی یکی از ضروریات دولتها بوده و هست، حتی یکی از ایراداتی که مخالفان فعلی خرید هواپیما به آمریکا وارد می کردند، تحریم هوایی ایران و به خطر انداختن جان هموطنان به واسطه عدم امکان تجهیز این ناوگان هوایی فرسوده بود 2 مگر ما قادر با ساخت هواپیما هستیم که با خرید آنها اشتغال در کشور به خطر می افته
    • بی نام A1 ۰۶:۲۰ - ۱۳۹۴/۱۲/۱۹
      4 1
      ضمن اینکه صنعت هواپیمایی به شدت اشتغالزاست