تسنیم نوشت: خرید 24 جنگنده نوین سوخو-35 روسی از سوی چین یک امر ضروری برای پکن است.

در حالی که چینی‌ها fرای توسعه نسل پنجم جنگنده‌های خود در تقلا هستند،‌ خرید ۲۴ فروند سوخو-۳۵ روسی به آن‌ها اجازه می‌دهد تا همزمان با تقویت توان رزم هوایی، بتوانند فرصت کافی برای ارزیابی دوباره پروژه ساخت جنگنده‌های داخلی خود داشته باشد.

به گزارش  اسپوتنیک، خرید 24 جنگنده نوین سوخو-35 روسی از سوی چین یک امر ضروری برای پکن است. زیرا با این خرید، نیروی هوایی چین نه تنها جت‌های نوینی را دریافت می‌کند که می‌توانند توازن قوا در تنگه تایوان را تحت تأثیر قرار دهند، بلکه به ارتش چین اجازه می‌دهد تا پیشرفت و توسعه جنگنده‌های جی-11 خود را مورد ارزیابی قرار دهد.

اندیشکده کارنگی-مسکو در گزارشی اعلام کرد که خرید 24 جنگنده سوخوی-35 حدود 2 میلیارد دلار هزینه در برخواهد داشت و دومین قرارداد بزرگ بین ارتش‌های روسیه و چین است.

حدود یک سال پیش بود که یک قرارداد برای خرید 4 گردان سامانه دفاع موشکی اس-400 به ارزش 1.9 میلیارد دلار بین طرفین امضا شد. مذاکرات طرفین برای این خرید از سال‌های 2010-2011 آغاز و تا سال 2014 که تمامی موضوعات اختلافی حل شدند ادامه داشت. طبق گزارش‌ها قرار است که از سال 2016 انتقال تجهیزات آغاز شود و مابقی بخش‌ها و تجهیزات طی سال‌های 2017 تا 2018 به چین منتقل شوند.

با توجه به مزیت‌های حاصل از خرید جنگنده‌های روسی توسط چین، به نظر می‌رسد که ارتش چین در حال حاضر در حال بررسی راه‌هایی برای توسعه قابلیت‌های رزمی هوایی خود است.

در گزارش منتشره از سوی اندیشکده کارنگی-مسکو آمده است که از بین دو جنگنده ساخت چین که هم‌اکنون در حال توسعه هستند، جی-20 و جی-31، تنها جی‌-20 ممکن است که به عنون یک جنگنده نسل پنجم به حساب بیاید.

در نتیجه، هرچند جنگنده جی-31 از فناوری رادارگریز استفاده می‌کند، اما قطعات و بخش های اصلی آن از جنگنده‌های نسل 4+ همچون جی-10بی، جی-16 و اف‌سی-1 وام گرفته شده است.

در این شرایط، هرچند جی-20 از تمامی قابلیت‌های صنعت هوایی چین بهره برده است،‌ اما آمادگی رزمی آن در حال حاضر خیلی مشخص نیست.

در گزارش اندیشکده کارنگی-مسکو آمده است که جنگنده سوخو-35 روسی یک جنگنده نوین با حداکثر پیشرفت نسبت به سوخو-27 است.

در نتیجه خرید جنگنده‌های سوخو-35، ارتش چین می‌توان پیشرفت و توسعه جنگنده‌های جی-11 را مورد ارزیابی قرار دهد. به این صورت که چینی‌ها بتوانند از رویکرد روس‌ها در حل مشکلات موجود بر سر کاربرد فناروی رادارگریز بهره برده و بتوانند قابلیت‌های صنعت هوایی چین را ارتقا دهند.

همچنین احتمال دارد که همراه با ارائه 24 فروند سوخو-35، قراردادهای بیشتری برای خرید برخی بخش‌های مورد نیاز جنگنده‌های نوین چینی، و همچنین انتقال فناوری بین دو طرف امضا شود.

اما فروش این هواپیماها برای روس‌ها می‌تواند موقعیتشان را در بازارهای خارجی بهبود بخشد. انتظار می‌رود که پس از چین، اندونزی خریدار بعدی جنگنده‌های سوخو-35 باشد.

49261

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 507933

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
7 + 4 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 7
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بی نام IR ۰۸:۳۰ - ۱۳۹۴/۱۱/۱۹
    22 0
    خو میخان کپی کنن خخخخخخخخخخخ
  • بدون نام ۰۸:۳۲ - ۱۳۹۴/۱۱/۱۹
    28 0
    ما هم بهتره بجنبيم، يه وقت واقعا لازم ميشه كه از نيروي هوايي استفاده كنيم، قاهرم كه تا برسه طول مي كشه. الان عربستانو ببينيد چطور با اف16 هاش هركاري كه دلش مي خواد با يمن مي كنه، يا تركيه با كردها، حتي امارات و ديگران، تا كي بايد دست رو دست گذاشت.
    • max IR ۰۹:۰۵ - ۱۳۹۴/۱۱/۱۹
      4 0
      ما فعلا نمیتونیم خرید تسلیحاتی بجز خرید های موردی داشته باشیم.بهتره فعلا روی بنیه دفاعی و موشکی کار کنیم.
    • بی نام A1 ۰۹:۰۶ - ۱۳۹۴/۱۱/۱۹
      8 1
      قاهر کجا بوده دلت خوشه یه ماکت نشون دادن ملت و گذاشتن سرکار، ماکتی که با اون اندازه و دماغه کوچیک و ورودی هوای کوچیک اصلا ساختش عملی نیست
  • احمد A1 ۰۸:۴۲ - ۱۳۹۴/۱۱/۱۹
    6 2
    برای بار چندم با صدای بلند داد میزنم روسیه الان هم تحریم هم درآمد نفتی اش به شدت پایین اومده پس چاره این نداره که ایران رو برای ظاهر هم که شده متحد نگه داره همچنین روسیه الان به درآمد قراردادهای فروش تجهیزات نظامیش بیشتر نیازمنده پ.ن‌: مسولین سیاسی نظامی کشور، خواهش می کنیم قرارداد خرید تانک و هلیکوپتر رو نبدید تا زمانی که روس ها راضی به فروش سوخو35 و میگ 35 به ایران شوند حداقل درآمد روسیه از این قرارداد ایران که طی چند سال پرداخت میشه 1020 میلیارد دلار استروسیه بیشتر از ایران نیازمند این درآمد است پس محکم بایستید و بدانید جنگنده های ما همه نسل دو هستند سوخو و میگ35 نسل پنجم و رادار گریزهستندبا خریدشان با روش مهندسی معکوس می توان توان ساخت جنگنده های نسل پنج رو بدست بیاریم
  • ناشناس A1 ۱۰:۰۵ - ۱۳۹۴/۱۱/۱۹
    5 1
    دخالت روسیه درجنگ داخلی سوریه این امکان را به مسکو داد تا قابلیتهای جنگنده های سوخو 34 و سوخو 35 و سامانه های اس 400 خود را در حوزه تجهیرات هوایی و تانک تی 90 را در بعد تجهیرات زمینی تست کرده و خریداران مشتاق را در اثنا همین جنگ پیدا کند
  • بی نام IR ۱۰:۲۶ - ۱۳۹۴/۱۱/۱۹
    4 0
    برای کپی کردن و ساخت ورژن چینی و فروشش به ایران...