کشف آثار گله‌داران 6000 سال پیش در دره رودخانه سیروان

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع‌ دستی و گردشگری کردستان از کشف آثار شش‌ هزار ساله در منطقه اورامان شهرستان سروآباد این استان خبر داد.

سید محسن علوی در گفتگو با خبرآنلاین کردستان گفت: در جریان کاوش‌های باستان‌شناسی در غار سوچر در نزدیکی روستاهای ناو و اسپریز، بقایای سکونت فصلی گله‌داران اولیه مربوط به هزاره پنجم پیش از میلاد کشف ‌شده است.

وی افزود: این یافته‌ها شامل سفال، ابزارهای سنگی و استخوان حیوانات، بویژه بز است.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری کردستان عنوان کرد: طبق نظر کاوشگران در فاصله بین شش تا هفت هزار سال پیش، جوامع عصر مس‌ سنگی به‌طور موقت در این غار مستقر شده و از مراتع اطراف غار برای چرای گله‌های خود که بیشتر شامل بز بوده استفاده می‌کردند.

وی اظهار داشت: بررسی‌های باستان‌شناسی پیشین در استان کردستان نشان می‌دهد که در اواسط دوره روستانشینی در هزاره پنجم پیش از میلاد تعداد سکونتگاه‌ها افزایش‌یافته است که احتمالاً نشانه رشد جمعیت بوده است. در این دوره علاوه بر روستاها، آثار سکونت‌های موقت در غارها نیز یافت شده که نشانه استفاده فصلی از این مکان‌های مرتفع توسط رمه‌دارانی است که در فصول مناسب گله‌های خود را از روستاها برای چرا به مراتع می‌بردند.

علوی افزود: علاوه بر کشفیات جدید در غار سوچر، پیش ‌از این نیز آثار این رمه‌داران اولیه در غارهای کنه شم شم، غار کانی میکاییل، غار قلعه زیویه و چند غار دیگر در استان کردستان کشف‌ شده است.

وی خاطرنشان کرد: کاوش اخیر بخشی از مجموعه کاوش‌های باستان‌شناسی گسترده‌ای است که به هدایت دکتر فریدون بیگلری در منطقه اورامان، خصوصاً در دره رودخانه سیروان در حال انجام است و در طول یک سال گذشته باعث شناسایی و کاوش مکان‌های فراوانی از دوره‌های پارینه‌سنگی، مس‌سنگی، عصر آهن و ادوار اسلامی‌شده که نشان‌دهنده غنای باستان‌شناسی این بخش از استان کردستان است.

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 507279

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
4 + 0 =