اگرچه مسئولان سایت گوگل دسترسی علاقمندان به کتاب‌های کهن و ارشمند و کتابخوانی و جستجوی ساده تر مطالب دانسته‌اند، یک قاضی فرانسوی اعلام کرده که اسکن و نمایش دیجیتالی کتاب های دو کتابخانه ملی در ایتالیا بر روی اینترنت، قانون کپی رایت یا حقوق نویسنده را زیر پا می گذارد.

به گزارش خبرآن‌لاین به نقل از سی بی اس، شرکت گوگل یا همان موتور جستجوی معروف گوگل در نظر دارد چند مرکز اسکن کتاب‌های قدیمی در شهرهای رم و فلورانس تاسیس کند تا بتواند به طور مستقیم کتابهای نایاب و قدیمی که در این کشور وجود دارد را به معرض نمایش برای همه بگذارد.
در این پروژه گوگل در حال ساخت مراکزی است که در همکاری با دو کتابخانه ملی ایتالیا، کتابهای نایاب و قدیمی ادبیات اروپا و  جهان را با دستگاه‌های مخصوصی اسکن کند و به صورت دیجیتالی در سایت نمایش داده شود.

به گفته مسئولان سایت گوگل هدف از این پروژه دسترسی علاقمندان به کتاب و کتابخوانی و جستجوی ساده تر مطالب این کتاب‌ها خواهد بود. بسیاری از آثار کلاسیک جهان مثل نوشته های دانته، نیکول ماشیولی، گالیله و ژوهانس کپلر قرار است به صورت فایل های دیجیتالی از طریق اینترنت در معرض تمام مردم جهان درآید.

در این پروژه که قراردادی بین شرکت گوگل و وزارت فرهنگ ایتالیا منعقد شده است سایت مذکور با پرداخت هزینه های مربوط به تاسیس این دو مرکز حدود 100 نفر را به طور اختصاصی برای اسکن حدود یک میلیون کتابهای قدیمی استخدام خواهد کرد که گفته می شود قدمت آنها به سال 1868 میلادی هم می رسد.

قرار است گوگل در آینده ای نزدیک کتابخانه ای دیجیتال در کشورهای فرانسه، آلمان، آمریکا و دانشگاه کلمبیا احداث کند تا نسخه اینترنتی و دیجیتالی کتاب‌های ارزشمند و قدیمی این کشورها را نمایش دهد.

یک قاضی فرانسوی در واکنش به این اقدام دولت ایتالیا و گوگل اعلام کرده است این عمل قانون کپی رایت یا حقوق نویسنده کتابها را زیر پا می گذارد.

 

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 50667

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
8 + 0 =