ایسنا نوشت: نماینده مقیم سازمان ملل متحد گفت: سازمان ملل متحد برای اجرای برنامه حفاظت و توسعه پایدار کوهستان زاگرس مرکزی اعلام آمادگی می‌کند.

گری لوئیس در مراسم انعقاد «تفاهم‌نامه مشترک برنامه حفاظت و توسعه پایدار کوهستان زاگرس مرکزی» گفت: از دید سازمان ملل متحد، سابقه همکاری 10 ساله در حوزه زاگرس نشانه موفقیت بالایی است.

وی با بیان اینکه نقش سازمان ملل متحد آن است که برای کشورهای عضو در حل چالش‌های جدی زیست‌ محیطی راهکارهایی یابد، گفت: سازمان ملل متحد، در حالی از این برنامه موفق جدا می‌شود که دولت اجرای آن را بر عهده گرفته است و دیگر نیازی به حضور سازمان ملل نیست.

نماینده مقیم سازمان ملل متحد با بیان اینکه طی سه سال اخیر حضور در ایران متوجه چالش‌های محیط زیستی بسیاری وجود دارد، شده است، گفت: اهمیت دارد که بدانیم از منابع محیط زیستی چطور باید استفاده کنیم.

لوئیس با بیان اینکه مرکز هر چیزی آب است، گفت: با توجه به اهمیت آب و با توجه به اینکه زاگرس 50 درصد آب منطقه را تولید می‌کند و برج آب ایران نامیده می‌شود، اهمیت دادن به این منطقه ضرورت دارد.

وی با اشاره به اینکه تجربه همکاری سازمان ملل متحد با ایران در این منطقه منتهی به پروژه‌های پایلوت منطقه‌ای شده است، اظهار کرد: این پایلوت‌ها می‌توانند راهگشای حل مساله محیط زیستی در منطقه باشند بنابراین بعد از اینکه فرآیند درگیر بودن سازمان با این پروژه به پایان می‌رسد، این پروژه به چهار استاندار اصفهان، فارس، کهکیلویه و بویراحمد و چهارمحال و بختیاری و همچنین به سازمان‌های حفاظت محیط زیست، سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی کشور و وزارت کشور تحویل داده می‌شود و آنها این مسیر را ادامه خواهند داد.

نماینده مقیم سازمان ملل متحد گفت: مشتاق دیدن نتایج نهادینه شده و بومی شدن این فعالیت در استان‌های مذکور هستیم، در فرآیند بومی‌سازی برنامه حفاظت و توسعه پایدار کوهستان زاگرس مرکزی به همکاری سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی کشور، وزارت کشور و سازمان محیط زیست احتیاج است. همچنین سازمان ملل برای همکاری در هر مرحله اعلام آمادگی می‌کند.

لوئیس گفت: تا پایان سال جاری پروژه زاگرس را تحویل دولت خواهیم داد، سازمان ملل همچنان در کنار در سازمان محیط زیست خواهد بود و به دنبال کمک و حمایت این سازمان برای اجرای پروژه است.

زاگرس 50 درصد آب کشور را تأمین می‌کند

معاون محیط زیست طبیعی سازمان حفاظت محیط زیست اظهار کرد: توسعه پایدار کوهستان زاگرس مرکزی، بدون حمایت استانداران، حضور همه دستگاه‌ها و جوامع محلی، محقق نخواهد شد.

فرهاد دبیری در مراسم انعقاد «تفاهم‌نامه مشترک برنامه حفاظت و توسعه پایدار کوهستان زاگرس مرکزی» گفت: زاگرس 50 درصد آب کشور را تامین می‌کند و در منطقه حساسی قرار دارد. در حال حاضر در وضعیتی است که اگر به لحاظ حفاظت نتواند تحت برنامه منسجم قرار گیرد، با مشکلات زیادی روبه‌رو خواهد شد.

وی با بیان اینکه از سال 85 برنامه حفاظت زاگرس مرکزی با حمایت سازمان ملل متحد آغاز شد، اظهار کرد: این برنامه باید به طور ملی ادامه یابد، بنابراین برنامه 30 ساله‌ای تنظیم شده که عملیاتی نخواهد شد مگر با حمایت استانداران، همه دستگاه‌ها و جوامع محلی.

معاون محیط زیست طبیعی سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به اینکه این سازمان به عنوان ناظر در کنار سایر دستگاه‌ها در برنامه حفاظت و توسعه پایدار کوهستان زاگرس مرکزی حضور خواهد داشت، اظهار کرد: سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی کشور نیز از طرح حمایت می‌کنند.

شیرین ابوالقاسمی مدیرطرح ملی حفاظت از زاگرس نیز با اشاره به اینکه این برنامه با حمایت استانداران فارس، اصفهان، کهگیلویه و بویراحمد و چهارمحال و بختیاری صورت می‌گیرد، گفت: باید ارکان اجرایی جایگاه خود را بپذیرند تا این برنامه عملیاتی شود.

وی با بیان اینکه برج آب شیرین کشور زاگرس است، اظهار کرد: 50 درصد آب کشور از کوهستان زاگرس تولید می‌شود و اگر نگاه کنونی در مورد زاگرس تداوم یابد، این منطقه از بین می‌رود. کوچک‌ترین نگاه تنگ‌نظرانه به این منطقه را تحت تاثیر قرار می‌دهد.

مدیرطرح ملی حفاظت از زاگرس با اشاره به اینکه حفظ فرهنگ و قومیت کشور وابسته به آب است، گفت: امیدواریم با حمایت سازمان حفاظت محیط زیست، سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی کشور و استانداران، این طرح عملیاتی شود.

ابوالقاسمی افزود: سازمان حفاظت محیط زیست قرار است هر شش ماه یک بار در اجرای برنامه توسعه پایدار کوهستان مرکزی نظارت داشته و گزارش آن را به وزارت کشور ارائه دهد.

برنامه توسعه پایدار کوهستان زاگرس در بودجه 95 دیده شود

معاون عمرانی وزارت کشور گفت: باید جایگاه برنامه حفاظت و توسعه پایدار کوهستان زاگرس مرکزی در بودجه سال 95 مشخص شود.

هوشنگ خندان‌دل در مراسم انعقاد «تفاهم‌نامه مشترک برنامه حفاظت و توسعه پایدار کوهستان زاگرس مرکزی» گفت: هدف هر برنامه‌ریزی بهبود وضعیت زندگی است. جامعه بشری امروز به این موضوع دست یافته که توجه به محیط زیست و مدنظر قرار دادن در نظام تصمیم‌گیری به منظور بهبود وضعیت زندگی اهمیت دارد.

وی با بیان اینکه در دوره‌های اخیر متوجه تغییرات زیست محیطی و اقلیمی شدید و جدی شدیم، گفت: برخی از بی‌توجهی‌ها باعث تصویب تخریب‌ها شده است. بحث توسعه پایدار زاگرس مرکزی از هر منظر با اهمیت است و عرصه زاگرس عرصه ممتاز و بی‌نظیری در کشور محسوب می‌شود و اگر در تمام نقاط کم توجهی به محیط زیست صورت گیرد، پیامدهایی دربر خواهد داشت.

معاون عمرانی وزارت کشور با اشاره به اینکه بی‌توجهی‌ها باعث تشدید ضایعات زیست‌محیطی خواهد شد، گفت: تفاهم‌نامه برنامه حفاظت و توسعه پایدار کوهستان زاگرس مرکزی به دنبال عملیاتی کردن نظام برنامه منطقه است. سال‌ها از توسعه پایدار صحبت می‌کنیم اما گام‌های عملی زیادی برای آن برداشته نشده و تداوم نیافته است. امیدواریم این تفاهم‌نامه نقطه‌ای برای دستیابی به اهداف توسعه پایدار تلقی شود.

خندان‌دل با اشاره به اینکه همه استانداران از توان خود برای اجرای برنامه حفاظت و توسعه پایدار کوهستان زاگرس مرکزی استفاده خواهند کرد، اظهار کرد: برنامه توسعه پایدار کوهستان زاگرس مرکزی باید در چشم‌اندازها و بودجه لحاظ شود.

۴۷۴۷

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 506221

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
3 + 15 =