وعده هایی که محقق شد/کلید روحانی در دست بخش خصوصی

شعار من «نجات اقتصاد ایران» است؛این یکی از وعده های حسن روحانی رییس جمهوری است که امروز بعد از گذشت 2 سال و 7 ماه از انتخاب او به عنوان رییس جمهور می توان گفت این وعده محقق شده است.

نگار احمدی-

اقتصاد ایران از گردنه های پرپیچ و خمی گذشته است تا امروز که حسن روحانی در قامت یک رییس جمهور مقتدر پای میزمذاکره قدرتهای اروپایی می نشیند و کلید اقتصاد را با افتخار به بخش خصوصی می سپارد.

به گزارش خبرآنلاین؛ حسن روحانی از همان روزهای آغاز رقابت های انتخاباتی گفته بود که:« اگر موانع و مشکلاتی در زمینه جذب سرمایه خارجی داشتیم حتماً لوایح مورد نظر را به مجلس می‌دهیم که سرمایه را جذب کنیم.» حالا عقد قراردادبا توتال فرانسه،انی ایتالیا،خرید 118 فروند ایرباس و صدها قرارداد کوچک و بزرگی که در جریان پنج روز سفر به ایتالیا و فرانسه بین هیات ایرانی و یکصد تاجر ایرانی و دولت های ایتالیا و فرانسه و بخش خصوصی آنها روی داد،نشان می دهد که این وعده رییس جمهور هم محقق شده است.

روحانی گفته بود:«اقتصاد اسلام، اقتصادی آزاد و عادلانه است. ما چیزی به عنوان اقتصاد دولتی در کشورها نمی‌بینیم مگر در مواردی که امور حاکمیتی است و یا از عهده بخش خصوصی برنمی‌آید، در نتیجه با آزاد گذاشتن رقابت سالم، قیمت‌ها و کیفیت‌ها درست می‌شود

این دو سال و هفت ماه

رییس جمهور روحانی در دو  سال و هفت ماه از دوران ریاست جمهوری خود حالا 100 بازرگان و تاجرایرانی را همراه خود سفر می برد تا ثابت کند انچه برای دولت اهمیت دارد نقش و جایگاه ویزه بخش خصوصی است.آنقدر که محسن جلال پور رییس اتاق بازرگانی و صنایع و معادن ایران طی یادداشتی با عنوان «چقدر خوبیم ما» در کانال تلگرام خود نوشت: «مجموعه اتفاقاتی که در سفر رئیس جمهور روحانی به رم رخ داده، مو به تن آدم سیخ می کند. مثل آدمی هستم که از بطن یک حادثه دارم برای شما گزارش می نویسم. یک حادثه بزرگ که قطعا نفع آن برای کشور خواهد بود.خبر دیدارها را دارید و من هم تکرار نمی کنم اما آن چه برای من اهمیت دارد، اعتباری است که رئیس جمهور روحانی به بخش خصوصی ایران می‌دهد.آنها که در دیدارها حضور دارند به خوبی متوجه می‌شوند که دکتر روحانی چقدر برای بخش خصوصی اعتبار ایجاد می‌کند.این اعتبار غیرقابل وصف است. »
بخش خصوصی حالا انچنان هیجان زده شده که شاید هرگز باور نمی کرد با دولتی کار کند که اینچنین به حضورش در اقتصاد بها می دهد.اگرچه نمونه این اهمیت به بخش خصوصی به 16 سال گذشته بازمی گردد اما انقدر زمان گذشته که کسی باور نمی کرد رییس جمهور ایران تاجران بخش خصوصی را در یک سفر دیپلماتیک همراه خود ببرد.

کلید اقتصاد در دستان بخش خصوصی

روحانی هم در سفر ایتالیا و هم فرانسه گفته بود که : « بخش خصوصی دو کشور را کلید گشایش فصل نوین همکاریهای اقتصادی تهران با کشورهای دنیاست. » او قبلا هم در جریان رقابت های انتخاباتی گفته بود : « بخش خصوصی محاسبات خود را دارد و با شعر و شعار درست نمی‌شود و باید موانع را برداریم. » حالا نوبت اصلاحات داخلی در حوزه قوانین و مقررات است

خواسته ای که بخش خصوصی از دولت در فضای رقابت های داخل کشور می خواهد.اگرچه این اصلاحات اغاز شده اما باید با شدت گرفتن رفت و امدهای خارجی این کار هم تسریع یابد تا اقتصاد ایران تبدیل به واردکننده صرف نشود. خطری که خیلی از کارشناسان حالا ان را به دولت یاداوری می کنند که مراقب ورود و خروج کالاها باشد که نکند ورود بیشتر از صدور شود و اقتصاد ایران وابسته گردد.

3535

 

 

 

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 504627

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
1 + 5 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 12
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بی نام IR ۰۵:۰۷ - ۱۳۹۴/۱۱/۱۰
    یه مثل ترکی میگه : چایی آتل سورا بارک الله ده . ترجمه : اول رودخانه را رد شو بعد به خودت بارک الله بگو.
    • بی نام A1 ۰۶:۱۶ - ۱۳۹۴/۱۱/۱۰
      80 4
      ایشون رودخونه رو بعد از عقد 60 میلیارد دلار قرارداد رد شده اند و خداییش باریکلا هم دارند
    • شهاب IR ۰۶:۳۲ - ۱۳۹۴/۱۱/۱۰
      61 4
      با منفی هایی که گرفتی مشخصه که تایید شدی
  • بی نام A1 ۰۵:۲۱ - ۱۳۹۴/۱۱/۱۰
    66 1
    انشاا... به شرط صبر و برنامه
  • بی نام A1 ۰۶:۲۴ - ۱۳۹۴/۱۱/۱۰
    67 3
    درود بر دکتر روحانی. مردی که در میان افراطی ها تنها مونده. ولی تمام مردم پشتش هستند و حمایتش می کنند.
  • ستایش A1 ۰۶:۳۱ - ۱۳۹۴/۱۱/۱۰
    13 57
    ماکه هنوز چیزی ندیدم .شرایط روز به روز داره سخت میشه.بیکاری بیشتر شده .تورم نداریم اما رکود مطلق حاکمه.با این شرایط ...
    • بی نام A1 ۰۷:۵۷ - ۱۳۹۴/۱۱/۱۰
      18 2
      وقتی تورن دو رقمی میشه موقعی که تورم کم بکنی رکود میاد... هیچ راه دیگه ای هم نداره مبانی اقتصاد مسعود نیلی رو بخونید....
  • بی نام IR ۰۸:۱۸ - ۱۳۹۴/۱۱/۱۰
    27 4
    چطور میشه سیستم کشوری را که از نظر مدیریتی و سازمانی سر تا به نوک انگشت پا فاسد شده را به این راحتی آباد کرد و ساخت. والا بخدا نیاز به صدها امیرکبیر و قائم مقام داریم البته به نظر من آقای ظریف یکی از آنهاست.
  • بی نام A1 ۰۹:۵۴ - ۱۳۹۴/۱۱/۱۰
    22 1
    دیروز کاشتند امروز درو میکنیم امروز میکارند فردا درو خواهیم کرد.
  • سیامک A1 ۱۰:۵۶ - ۱۳۹۴/۱۱/۱۰
    9 0
    آخه کنترل تورم به چه قیمتی؟به قیمت خوابیدن کل اقتصاد مملکت؟ آقا بهترین راه حل اینه که دولت بیاد نرخ بهره بانکی رو به حداقل ممکن برسونه.ببینین چه جوری پول های خوابیده تو بانک میریزن تو اقتصاد و بازار.ساخت و ساز رونق میگیره.بازار رونق میگیره.آقا 90 درصد اقتصاد ما وابسته به ساخت و سازه. وقتی ساخت و ساز و فروش ملک و املاک خوابیده یعنی اقتصامون خوابیده. این یه چیزه ساده مثل دو دو تا چهارتاس. ولی مسئولین و دولتمردا چرا در این مورد سهل انکاری میکنن برام جای سواله
    • بی نام DE ۲۲:۵۸ - ۱۳۹۴/۱۱/۱۰
      2 1
      در اقتصاد دلالی ، پائین آوردن بهره بانکی سبب گرانی ملک و اجار ه و ارز و ماشین و غیره میشود یعنی فقرا فقیرتر و پولدارها پولدارتر می شوند... این چرخه معیوب با یادگیری تکنولوژی غرب از سوی جوانها و راه افتادن چرخ تولید داخلی ، محدود کردن واردات بنجل خارجی و توانمندی دانش فنی ما به سلامت میرسد .. انگار جنابعالی در کار ساخت و سازید ...نه ؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
    • بی نام A1 ۰۶:۲۱ - ۱۳۹۴/۱۱/۱۱
      1 0
      کاملا با سیامک موافقم، جناب آقای بی نام، شما می فرمایید یکی از پارامترهای به سلامت رسیدن این چرخه معیوب راه افتادن چرخه تولید داخلی هست، کاملا درست می گی، ولی باید تولید برای تولید کننده داخلی توجیه اقتصادی باشه تا تولید کنه یا نه؟ وقتی تولید کننده ببینه پولش تو بانک باشه و تو خونه بخواب سودش بیشتره مگه مرض داره بیاد تولید کنه؟؟ حالا می خواد تولید کننده هر جنسی باشه، از پوشاک بگیر تا لوازم خانگی و دارو و مسکن. دولت خوب میدونه سود بانکی زیاد آفت تولید داخلی هست، ولی چون به بانکها مقروضه نمیتونه بهره بانکی رو پایین بیاره. ولی به زودی که اوضاع بهتر بشه حتما بهره ها به شدت پایین خواهد امد.