محققان در شماره نشریه نیچر از کشف قدیمی‌ترین ستاره‌های کیهان که تاکنون شناسایی شده‌اند در نزدیکی مرکز کهکشان راه شیری خبر داده‌اند.

به گفته تيمي از اخترشناسان دانشگاه ملي استراليا اين ستاره‌ها 13/6 ميليارد سال قبل يعني فقط چند صد ميليون سال پس از تولد كيهان شكل گرفته‌اند.

لوئیس هاوئز نویسنده اصلی این مطالعه مي‌گويد:‌این ستارگان بکر در میان کهن ترین ستارگان بازمانده در کیهان هستند و به طور حتم قدیمی ترین ستارگانی هستند که ما تاکنون دیده ایم. بر اساس اين مطالعه این ستارگان قدیمی تر از راه شیری هستند و باقی ستارگان کهکشان  راه شيري بعدها دور آنها شکل گرفتند.

به گزارش بي‌بي‌سي،این ستارگان حاوی فلزات خیلی کمی هستند. این فلزات با انفجار ستارگان عظیم( ابرنواختر) در فضا منتشر می شوند. همین مواد منتشر شده بعدها مصالح اولیه نسل بعدی ستارگان را تشکیل می دهند. به این ترتیب هرچه بر عمر کیهان افزوده شده، ستارگان نسل های جدیدتر از فلزات غنی تر شده اند.
وقتی ستارگان عاری از فلزات باشند به این معنی است که در مراحل اولیه کیهان پدید آمده اند، پیش از آنکه بسیاری از ستارگان منفجر شده و عناصر فلزی را در فضا منتشر کرده باشند.

لوئیس هاوئز مي‌گويد: راه شیری فوق العاده عظیم است و ما بخش خیلی کوچکی از آن هستیم. من امیدوارم که در آینده بتوانیم دریابیم راه شیری دقیقا چگونه شکل گرفت، کهکشانی که این ستارگان اولین مصالح ساختمانی آن هستند.

5454

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 480510

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
5 + 5 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 4
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • وحیدرک IR ۱۵:۴۰ - ۱۳۹۴/۰۸/۲۹
    1 17
    ظاهراً منظور شما میلیارد سال نوری است؟ عمر خود کره زمین تقریبا 4.5 میلیارد سال است.
    • بی نام A1 ۰۶:۳۹ - ۱۳۹۴/۰۸/۳۰
      5 0
      عزیز من ... سال نوری رو برای بیان مسافت و فاصله استفاده میکنن یعنی مسافتی که نور در طول یک سال طی میکنه مگر اینگه شما از این واژه یک مفهوم جدیدی رو استخراج کرده باشید.
  • وحیدرک IR ۱۵:۴۳ - ۱۳۹۴/۰۸/۲۹
    19 0
    عذر می خوام بنده اشتباه کردم
  • ناشناس EU ۲۰:۲۳ - ۱۳۹۴/۰۸/۲۹
    11 0
    سال نوری واحد اندازه گیری فاصله می باشد نه واحد اندازه گیری زمان