معاون سازمان میراث فرهنگی کشور، بر اجرای سیاست اقتصاد مقاومتی در دوران پساتحریم تاکید کرد و عدم اجرای آن را وابستگی کشور به بیگانگان دانست که اولین ضربه را به فرهنگ کشور می زند.

به گزارش خبرنگار مهر، بهمن نامور مطلق در مراسم تجلیل از تشکل های صنایع دستی در استان کرمانشاه که در محل برپایی هشتمین نمایشگاه صنایع دستی واقع در محل نمایشگاه های بین المللی کرمانشاه(پارک شاهد) برگزار شد به شرایط فعلی کشور اشاره ای کرد و گفت: هم اکنون با توجه به اینکه برنامه ششم توسعه، اجرای سیاست های اقتصاد مقاومتی و دوران پسا تحریم را در پیش داریم در یکی از مقاطع تاریخی و سرنوشت ساز کشور به سر می بریم.

وی اجرای برنامه های مذکور را نیازمند تدوین برنامه بزرگ دیگری تحت عنوان «آمایش اقلیمی» دانست و موفقیت کشور را در گرو حرکت هم جهت و همگام چهار برنامه ذکر شده دانست.

معاون صنایع دستی، سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور، تصریح کرد: اجرای همزمان برنامه های ذکر شده کشور را به موفقیت می رساند و در نقطه مقابل، چنانچه برنامه های مذکور با یکدیگر هم پوشانی نداشته باشند، شرایط نامناسبی برای کشور پیش بینی می شود.

وی با اشاره به مذاکرات هسته ای انجام شده و قرار لغو تحریم های هسته ای گفت: همانگونه که ذکر شد، دوران پسا تحریم را پیش رو داریم که اگر در این دوران سیاست اقتصاد مقاومتی را اجرا نکرده و با آن پیش نرویم عاقبت کشور وابستگی خواهد بود.

نامور مطلق بر توجه به امر واردات و صادرات در دوران پسا تحریم تاکید کرد و افزود: واردات بی رویه اولین ضربه را در کشور به صنایع فرهنگی و دستی خواهد زد.

نگران وابستگی فرهنگی در دوران پسا تحریم هستیم

وی تصریح کرد: هم اکنون تعامل با دنیا را پذیرفته ایم اما نباید در این تعامل وابستگی ایجاد شود و امروز نگرانیم که در دوران پسا تحریم باردیگر شاهد واردات بی رویه غرب و در نتیجه آن تسلط فرهنگ غربی به کشور باشیم.

معاون صنایع دستی، سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور، تعامل با دنیا و گسترش ارتباطات بین المللی را از نیازهای کنونی کشور دانست و گفت: تعامل با دنیا نباید منجر به از دست دادن هویت فرهنگی ما شود.

وی تاکید کرد: اگر هم اکنون به صنایع فرهنگی و دستی مان و هم چنین هویت تاریخیمان بی توجه باشیم، کشور مجددا به بیگانگان وابسته می شود و تجربه ثابت کرده است که وابستگی و تسلط ها همواره از فرهنگ آغاز می شود.

حفظ هویت کشور در گرو توجه به هنرمندان

نامور مطلق، هنرمندان را سکانداران هویت و فرهنگ کشور دانست و تاکید کرد: چنانچه دولت سعی در حفظ فرهنگ و هویت اصیل ایرانی دارد باید به هنرمندان رسیدگی و آنان را حفظ کند.

معاون صنایع دستی، سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور، از نیاز صنایع دستی کشور به یک هزار میلیارد تومان اشاره کرد و گفت: ما به این مبلغ نیاز داریم تا موتور صنایع دستی را در کشور به حرکت دراوریم و اعتقاد ما بر این است که حمایت از این حوزه و صنعت باید به روز و متناسب با شرایط جدید باشد.

وی گفت: دولت باید تدابیری بیاندیشد که وام ها و تسهیلات خوب با بهره بانکی بسیار پایین به هنرمندان رشته های مختلف صنایع دستی پرداخت شود تا بتوانیم این صنعت را که به صنعت پاک معروف است زنده نگاه داریم. و آن را مستلزم و مشروط به حمایت ویژه مسئولین دانست.

نامور مطلق یکی از مشکلات حوزه صنایع دستی کشور را عدم وجود، موسسات تجاری خوب در حوزه صنایع دستی دانست و گفت: ضعف در طراحی های هنرمندان صنایع دستی کشور از دیگر مشکلات در این حوزه است و برای رفع آن نیازمند راه اندازی نهضت طراحی صنایع دستی در کشور هستیم.

تولید صنایع دستی متناسب با نیازهای مخاطبان نیست

وی ارزان قیمت بودن و متناسب با نیازهای بازار بودن را از دلایل فروش کالاهای چینی در بازار دانست و گفت: متاسفانه تولیدات صنایع دستی در کشور ما هرگز متناسب با نیازهای مخاطبان نبوده اند.

معاون صنایع دستی، سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور، تاکید کرد: بخش اعظمی از صنایع دستی ما با فشار به دولت و بانکها برای اهدا در مراسمات مختلف فروش می رود اما این راه چاره نیست و باید هنرمندان به سمتی بروند که مردم روی به خخرید این صنایع بیاورند.

وی با بیان اینکه چاقوی کرند چیزی کم از چاقوی سوییس ندارد گفت: متاسفانه طراحی این چاقو آنقدر ضعیف است که من به عنوان مسئول صنایع دستی کشور و شخصی که علاقه ویژه ای به صنایع دستی دارم، هرگز چاقوی کرند را با این نوع طراحی نمی خرم.

نامور مطلق بر نوآوری در صنایع دستی کشور تاکید کرد و گفت: این نوآوری باید در کنار حفظ اصالت آن صورت گیرد.

معاون صنایع دستی، سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور، با انتقاد از سازمان صدا و سیما در عدم توجه کافی و معرفی صنایع دستی کشور گفت: صداوسیما وظیفه دارد برای صنایع دستی تبلیغ کند، اما متاسفانه نمی دانم چرا به وظیفه خود عمل نمی کند!؟

وی یادآور شد: تا زمانی که حمایت همه جانبه ای از صنایع دستی صورت نگیرد نمی توان در انتظار شکوفایی در این عرصه بود.

 

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 450637

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
3 + 6 =