وزیر بهداشت گفت: علاوه بر اینکه طب سنتی و طب ملی ما در سطح بین‌المللی به درستی معرفی نشده است در سطح ملی نیز نتوانسته‌ایم توفیقات مناسبی را به دست بیاوریم

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین و به نقل از پایگاه خبری وزارت بهداشت؛ وزير بهداشت با تبريك روز پزشك، روز داروساز و تبریک پیشاپیش ولادت امام رضا (ع) در هفته جاري گفت: اميدوارم همه ما از جمله جامعه پزشكي بتوانيم آن گونه كه شايسته ملت ايران است خدمتگزار آنها باشيم.

حسن هاشمي در آيين رونمايي از مجسمه شيخ‌الرييس ابوعلي سينا در موزه مشاهير برج ميلاد تهران كه صبح امروز با حضور اصحاب رسانه و مسئولان و پيشكسوتان جامعه پزشكي انجام شد گفت: از كساني كه روز تولد ابوعلي سينا را كه بسيار با مسما است به عنوان روز پزشك انتخاب كردند قدرداني مي‌كنم. اگر همه امكانات مهيا شود نمي‌توان كسي مثل ابوعلي سينا را در حال حاضر با اين شرايط تربيت كرد.

وزير بهداشت ادامه داد: اعتقاد داريم نسل جديد جامعه پزشكي نيز كه همواره در طول تاريخ كشور توانمند و اثرگذار بوده گره‌هاي زيادي را از جامعه ايران و همچنين مجامع بين‌المللي باز كرده است.

هاشمي وجود و آثار ماندگار بزرگاني چون جرجاني، رازي و بوعلي سينا را مصداقی براي مقدس خواندن دانش پزشكي عنوان كرد و گفت: اين بزرگان با حكمت نظري و طب آشنا بودند و آن دو را با هم ممزوج كردند و اگر نام حكيم بر آنها گذاشته مي‌شد به همين دليل بود چرا كه در ارتباط پزشك با مردم به عنوان محرم مردم به دليل اعتماد مردم به حكماي قديم است.

وزير بهداشت با بيان اينكه به پيشينه تاريخ و علمي پزشكي ايران افتخار مي‌كنم گفت: اميدوارم بتوانيم در اخلاق‌مداري و حسن رفتار با مردم نيز از اين بزرگان الگوبرداري كنيم. اما با داشتن پيشينه‌اي به اين عظمت با منابع قديمي بيگانه هستيم.

هاشمي اقدامات انجام شده در طب سنتي را مثبت ارزيابي كرد و گفت: با وجود چنين اقداماتي هنوز اندر خم يك كوچه‌ايم و فاصله ما با كشورهايي كه در طب پيشينه‌اي ندارند بسيار زياد شده است.

وزير بهداشت ادامه داد: علاوه بر اينكه طب سنتي و طب ملي ما در سطح بين‌المللي به درستی معرفی نشده است در سطح ملي نيز نتوانسته‌ايم توفيقات مناسبي را به دست بياوريم و اقدامات موثری در گذشته صورت نگرفته چرا كه با ورود طب هند و چين به كشور همواره از طب ملي خود مفعول مانده‌ايم .

وزير بهداشت با اشاره به راه‌اندازي كلينيك‌هاي طب سنتي و داروخانه‌هاي گياهي با سبك و ظاهر ملي قديمي در كشور گفت: تا پايان دولت چندين مورد از اين كيلينك‌ها و داروخانه‌ها راه‌اندازي خواهد شد و ما در وزارت بهداشت علاوه بر اينكه به اين طب در شفاي مردم باور داريم بلكه مي‌دانيم كه آن را بايد در زندگي مردم وارد كرد.

هاشمي با اشاره به دوران كودكي خود و آشنايي با طب سنتي گفت: در دوران كودكي كاركردهاي مثبت طب سنتي را مشاهده كرده‌ام و معتقدم در حق پيشينه تاريخي اين علم كوتاهي زيادي صورت گرفته است. از طرفي نيز مردم تا طعم طب سنتي و طب ملي را نچشند نمي‌توانند سره را از ناسره تشخيص دهند.

هاشمي گفت: اعتقاد دارم مي‌توانيم ظرف دو سه دهه آينده طب ملي را جايگزين عطاري‌ها كرد و حتي به كشورهاي ديگر نيز آن را صادر كرد.

وزير بهداشت به لزوم انجام اقدامات اساسي در مورد طب سنتي تاكيد كرد و گفت: تنها راه‌اندازي دانشگاه و تربيت دانشجويان در اين راه اثر ندارد بلكه بايد اين طب در زندگي مردم حضور داشته باشد و مردم خود را درگير با آن بدانند.

وزير بهداشت با بيان اينكه تا به حال مشوق‌هاي زيادي فراتر از انتظار در وزارت بهداشت براي احياي طب سنتي و طب ملي انجام شده گفت: به نظر مي‌رسد به كار بردن واژه طب سنتي براي اين دانش قديمي ملي مناسب نباشد و ضمن قدرداني از همكاران در معاونت طب سنتي اميدوارم كه حركت به سوي آينده باسرعت بيشتري انجام شود تا بتوانيم فرصت‌هاي از دست رفته گذشته را جبران كنيم.

او گفت: در كنار طب ملي و اسلامي مي‌توانيم زمينه اخلاق‌مداري را بيش از گذشته در حوزه پزشكي و ساير حوزه‌ها در كشور حكمفرما كنيم و بقاي ايران و نظام‌هاي ديني دنيا همواره بر اخلاق و اخلاق‌مداري بوده است.

هاشمي ادامه داد: طبيبان روح و جسم همواره نيازمند رعايت اخلاق هستند.

او با اشاره به لزوم تقويت طب ملي گفت: در اين صورت رضايتمندي مردم از اين طب بالا رفته و باعث اعتبار دولت و نظام و اعتماد مردم به آن مي‌شود.

وزير بهداشت در پايان با اشاره به در پيش بودن روز پزشك افزود: مردم نيز همانند مراجع تقليد قدرشناس زحمات جامعه پزشكي هستند و اين قشر خدوم را واسطه شفاي الهي مي‌دانند زيرا در مواقعي حساس كشور باعث نجات مردم ايران و حتي خارج از كشور بوده‌اند و هر روز شاهد فداكاري پرستاران و پزشكان هستيم.

۴۷۲۳۳

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 449098

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
8 + 5 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 1
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • مهرداد A1 ۱۵:۵۲ - ۱۳۹۴/۰۵/۳۱
    0 3
    طب سنتی، اگر بتونه یک ادعایش رو تو مجامع بین المللی و کتب مرجع ثابت کنه،بعد میتونه اسم طب رو یدک بکشه. در حال حاضر کاربرد طب سنتی مثل اسب سواری در اتوبان خودروهای روز هست