صدای اقتصاد نوشت:

مالیات‌های سنگین و کرایه بالای مغازه‌ها‏، دست‌فروشی را به شغلی پردرآمدتر از مغازه‌داری برای بسیاری تبدیل کرده است‏‎‏، شغلی که افراد مشغول در آن نه دغدغه کسب کرایه مغازه‌هایشان از راه فروش را دارند و نه  مجبور با اداره مالیات برای کم یا زیاد شدن مالیات‌هایشان چک و چانه بزنند.

این موضوع در کنار نرخ بیکاری بالا در کشور و همچنین علاقمندی ایرانیان به مغازه‌داری و داشتن کسب و کار مستقل که می‌توان آن را از وجود واحدهای زیاد و نامتناسب با جمعیت کشور، فهمید، موجب شده است که حالا این دست‌فروشان به رقیبی قدرتمند برای مغازه‌دارها تبدیل شوند به طوری که بسیاری از روسای اتحادیه‌ها در کشور از فعالیت این دست‌فروشان انتقاد می‌کنند و امیدوارند که مسئولان با برخوردی قاطعانه‌تر‏‌، شر این تهدید را از سر آنها کم کنند.

اصناف کشور که هنوز از اصلاح قانون نظام صنفی در سال 1392 و حدود صنفی از قانون گلایه‌مندند‏‌، حالا رقبایی سرسخت‌تر از مغازه‌داران همسایه، در کنار خود می‌بینند؛ رقبایی که می‌توانند اجناس را با قیمتی پایین‌تر به دست مشتری برسانند و بسیار آرام آنها را از گردونه رقابت خارج کنند.

در کشور ما برای هر 25 نفر یک واحد صنفی وجود دارد که با نرم جهانی فاصله معنی‌دار و قابل توجهی دارد در کشورهای پیشرفته اقتصادی برای 1500 الی 2 هزار نفر یک واحد صنفی فعالیت می‌کند.

علی کریمی زیارانی نماینده اتاق اصناف ایران در استان قزوین شهرستان آبیک در این خصوص می گوید: یکی از بزرگترین مشکلات اصناف، وجود انبوه دست فروشان و وانت بارها و بازارهای کذایی است که بازار را با رکود مواجه کرده است.

وی: در شهرستان‌های کوچک انبوهی از دست‌فروشان، وانت‌بارها و بازارچه‌های کذایی وجود دارد که هر روز اقدام به فروش کالا می‌کنند. این در حالی است که در بازارچه‌های استان‌ها فروشندگان تنها اجازه دارند که محصولات تولیدی خود را در یک روز به فروش برسانند.

وی تصریح کرد: این وضعیت در همه استان های کشور وجود دارد که در استان‌های گیلان ، مازندران و گلستان و قزوین به تهدیدی جدی برای بازار و کسبه تبدیل شده است.

کریمی زیارانی ادامه داد: اصناف در حالی که به صورت قانونی عمل کرده و مالیات خود را پرداخت می‌کنند بر فروش دستفروشان که سهم قابل توجهی در بازار دارد، نظارتی وجود ندارد و مالیات دریافت نمی‌شود.

وی افزود: ما نمی گوییم کسی که کار و اشتغال ندارد، دست فروشی هم نکند بلکه از دستگاههای مدیریتی و اجرایی می خواهیم که به دنبال ساماندهی دستفروشان و وانت بارها باشد تا بتوانیم نظارتی درست و دقیق بر روند کارشان داشته باشیم و بدانیم چه کالاهایی را عرضه می‌کنند .

کریمی زیارانی اظهار کرد: از دستگاه‌های دولتی می‌خواهیم تا برنامه‌هایی که در کارگروه‌ها که به صورت کارشناسی شده تدوین می کنند به صورت شیوه نامه نیز به شهرستان ها ابلاغ کنند و همچنین در تبصرها وضعیت شهرستان‌ها و روستاها نیز نیز در نظر گرفته شود.

وی تاکید کرد: در شهرستان آبیک قزوین ۳ هزار و ۵۰۰ واحدصنفی داریم که به ازای هر ۷ خانوار یک واحد صنفی وجود دارد حال در کنار این حضور وانت بارها و دستفروشان و بازارهای روزها و بازارهای اینترنتی را نیز داریم که با احتساب به ازای هر ۳ خانوار شاید یک واحدصنفی فعالیت می‌کند که این مساله باعث رکود شدید در بازار شده است.

3939

 

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 445500

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
8 + 6 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 15
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • درسته A1 ۱۰:۰۱ - ۱۳۹۴/۰۵/۲۰
    61 23
    وقتی یکی از دوستان برادرم کالایی را که شرکت ما وارد می‌کند را خیلی ارزان‌تر از قیمتی که من بهش فروخته بودم از دستفروش خریده بود و پیش من آمد کلی خجالت کشیدم بهش چی میگفتم؟ میگفتم ما تعرفه می دهیم ، ما از وقتی پول می دهیم تا هنگامی که کالامون به فروش میره ۶ ماه خواب پول داریم... چه میگفتم؟ وقتی جنس به فراوانی و به قاچاق در دستفروشی‌ها و مغازه‌ها هست... ای کاش ما هم بلد بودیم ... دستفروشی... بدون دغدغه... کلا قاچاق و دستفروشی تمام بازارهای قانونی را دارد آزار می‌دهد، چه‌میشود.
  • رضا A1 ۱۰:۲۹ - ۱۳۹۴/۰۵/۲۰
    54 11
    ایجادنمایشگاه های مختلف فروش مثل بهاره وپاییزه و غیره ازطرف همین اقایانی که دغدغه از دست فروشان دارند که ابه صورت چراغ خاموش کارشون را زیرابی میکنن ومنافع زیادی رو از این کار به جیب میزند هماند این دست فروشان به اصناف بی زبان ضربه وارد میکنن بیاید
  • محمد A1 ۱۰:۵۴ - ۱۳۹۴/۰۵/۲۰
    14 7
    بزارین دست فروش ها هم نون بخورن والا من هر وقت چیز ازشون خریدم راضی بودم حداقلش اینکه بهت میگه اصل نیست جنسش اما مغازه دارا جنس تقلبی میدن به اسم اصل کاریشم نمیشه کرد.
  • بی نام IR ۱۱:۳۷ - ۱۳۹۴/۰۵/۲۰
    20 1
    دیگه نمیتونم ماهی 12 کرایه بدم تصمیم دارم دس فروشی کنم
  • پیمان IR ۱۱:۵۷ - ۱۳۹۴/۰۵/۲۰
    13 1
    نمایشگاه ماشین تو عباس اباد برای سال 92 85م تومان مالیات دادیم در صورتی که طرف یه دفتر زده و پارکینگ از شهرداری اجاره کرده چندین برابر ما فروش داره و دم از پرداخت مالیات و دارایی و...
  • بی نام IR ۱۲:۰۴ - ۱۳۹۴/۰۵/۲۰
    2 23
    بازاریابی شبکه ای شغلی نوین و خیلی پردرامد تر از خیلی شغلا
  • بی نام IR ۱۲:۳۲ - ۱۳۹۴/۰۵/۲۰
    22 2
    دستفروشی کیلویی چنده .... بذارید بیچاره ها یک لقمه نون دریارند ..... به جاش به قکر مغازه دار بدبخت بکنید مالیات کمرشون رو شکونه .... مالک های خدا نشناس هر روز کرایه ها رو بالاتر میبرند
  • علی A1 ۱۳:۰۷ - ۱۳۹۴/۰۵/۲۰
    11 5
    حالا گیر بدین به دستفروش بدبخت
  • بی نام A1 ۱۴:۱۶ - ۱۳۹۴/۰۵/۲۰
    10 10
    چیه دلال سفتان ناراحتین جنس به قیمت واقعی میرسه دست مردم؟ مگه جور خواب پول شما و اجاره های میلیونی رو ما باید بکشیم؟؟؟؟؟
  • میثم A1 ۱۵:۳۵ - ۱۳۹۴/۰۵/۲۰
    11 2
    با این مالیات و عوارش هایی ک برای مغازه دارا میبرن کسی نمیتونه سود کنه مگه تقلب و قاچاق و ... بکنه
  • مرتضی IR ۰۰:۳۰ - ۱۳۹۴/۰۵/۲۱
    8 2
    آقا این بازار روزا پدر مارو درآورده نه مالیات نه عوارض نه اجاره مغازه نه حق عضویت اصناف آب. برق. گاز. بایدم ارزونتربفروشن مشتری وقتی میاد مغازه میگه آقا بازارو ز ارزونتره ما چی بگیم مگه میشه باهاشون رقابت کنیم شهر ما کوچیکه صد بار شهرداری رفتیم اصناف رفتیم توشهرهای کوچیک بیشتر خودشو نشون میده کی که بداد برسه
  • معین A1 ۰۴:۴۰ - ۱۳۹۴/۰۵/۲۱
    9 11
    حالا مگه این اقایان مغازه دار چقدر مالیات می دهند که همیشه انرا به عنوان دلیل گرانفروشی عرضه می کنند. مالیان اکثر انها از کارگر و کارمند هم کمتر است
    • ناشناس A1 ۱۷:۵۸ - ۱۳۹۶/۰۵/۱۳
      1 0
      مغازه داری که دارو ندارشو همه زندگیشو با هزار جور وام و قرض و... گذاشته این وسط به امید یه لقمه نون با این اجاره های فضایی و مالیات و خیلی چیزای دیگه وضعیتش خیلی بهتر از اون دست فروشیه که بدون بدهکار کردن خودش داره نون درمیاره... دست فروشا هیچی که عایدشون نشه حداقلش اینه که ورشکست نمیشن با یه خربار بدهکاری رو سرشون نه دست فروش مقصره نه مغازه دار اگه اونایی که همه کارن مالک نبودن واسه مالکا هم یه نظارتی قانونی چیزی میذاشتن. وقتی جای کسی نیستین حکم صادر نکنین
  • بی نام IR ۰۹:۱۷ - ۱۳۹۴/۰۵/۲۱
    14 5
    برخورد چاره ساز نيست اين افراد باشرافت دارند كار ميكنند اگر جلو آنها گرفته بشود شايد براي گذاران زندگي بدنيال كار خلاف كشيده بشوند بايد ساماندهي شوند و مغازه دار ها هم كمي انصاف به خرج بدهند و گزاف نفروشند .
  • بی نام A1 ۰۹:۴۳ - ۱۳۹۵/۱۲/۱۸
    1 0
    از طرفی نمیشه به دست فروش های بی بضاعت خرده گرفت و باید کارکنند تا روزشون شب بشه ولی از طرفی شخصی به هر ترتیب وبا هر بدبختی اومده مغازه خریده هم مالیات میده و هم هزینه های دیگه ای روی شونه هاش سنگینی میکنه کارای با مغازه های خیلی خیلی پول دار نداریم ولی خیلی از مغازه دار ها همین الان دارن برشکسته میشن این جوری که نمیشه شاید همین مغازه دار امروز دستفروش دیروز بوده حالا بعد عمری بدبختب دوباره باید بیچاره و بی پول بشه؟ مغازدارها هیولا نیستن خیلی ها زندگیشون وتنها امیدشون به روزی این مغازس با این که قبول دارم تخلاف زیاده ولی این رسمش نیست