اگر مردم فعال شوند، بسیاری از مرگ‌های زودرس اتفاق نمی افتد

پس از تصویب سند ملی پیشگیری از بیماری های غیرواگیر، برنامه تیتر امشب شبکه خبر، این موضوع را با حضور محمدباقر لاریجانی، معاون آموزشی وزیر بهداشت و رییس مرکز تحقیقات دیابت و علی اکبر سیاری، معاون بهداشت وزیر بهداشت، مورد بررسی و تحلیل قرار داد.

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین؛ سیاری در پاسخ به این پرسش که «مهمترین نکات سند ملی پیشگیری از بیماری های غیرواگیر چیست ، و چه اتفاقی بعد از رونمایی این سند اتفاق خواهد افتاد؟» گفت: در دنیا بسیاری از مردم دچار مرگ زودرس می شوند که عمده دلایل این مرگ و میرها ناشی از بیماریهای غیر واگیر است. در بزرگسالان 4 عامل بیماریهای قلب و عروق ، سرطان ، دیابت و بیماریهای مزمن تنفسی موجب مرگ زودرس می شود که باید با انجام فعالیت های پیشگیرانه از این عوامل جلوگیری کرد .

او گفت: ثابت شده است می توان با همکاری مردم و پیشگیری تا حد زیادی از این دست مرگ و میرها جلوگیری کرد .

سیاری با اشاره به تدوین این سند در سال 2011 در سازمان ملل گفت : قرار است با تدوین این سند در کشورهای مختلف از مرگ ومیرهای ناشی از بیماریهای غیر واگیر جلوگیری شود.

او با اشاره به رونمایی از این سند در وزارت بهداشت گفت: در این سند وظیفه تمام ارگانها به طور مشخص تدوین شده است. در وزارت بهداشت از یکسال گذشته کار بر روی مفاد مختلف این سند آغاز شده است و اکنون به این دستاورد مهم در کشور رسیده ایم.

معاون بهداشت وزیر بهداشت در خصوص مصرف دخانیات در ایران گفت: عواملی مثل افزایش قیمت دخانیات از طریق مالیات ، منع استفاده از آن در اماکن عمومی و آموزش همگانی به مردم و البته دسترسی آسان به مراکز ترک می تواند از مرگ و میرهای ناشی از این مورد در آینده جلوگیری کنیم. در ایران مصرف نمک نسبت به دیگر کشورهای جهان میزان بالاتری دارد که این مسئله درباره مصر روغن نیز صدق می کند که در این سند سازو کارهایی برای جلوگیری از این موارد پیش بینی شده است.

او گفت: توصیه شده است در شبانه روز حداکثر 25 گرم قند مصرف شود. در حالی که هر نوشابه صنعتی 25 گرم قند دارد. بنابراین باید رفتارهای خود را در این زمینه تغییر دهیم. مردم ما باید مصرف روغن نباتی را کاهش دهند. استاندارد و وزارت بهداشت باید حمایت کند که ترانس روغن را کاهش دهد.

مجری در ادامه خطاب به لاریجانی گفت: عملیاتی کردن آنچه که آقای دکتر سیاری گفتند، بسیار سخت است. نظر شما چیست؟

لاریجانی گفت: در حال حاضر در ایران 70 درصد مرگ ومیر ها مربوط به بیماریهای غیر واگیر است و این سند برنامه هایی را مدون کرده است تا 10 سال آینده این رقم کاهش یابد. این سند نشان می دهد که وضعیت ما در این زمینه در جهان در چه جایگاهی قرار دارد و باید چه کارهای اساسی انجام شود. عمده مسائلی که در این سند مورد توجه قرار گرفته بحث تغذیه ناسالم ، مصرف دخانیات، مشروبات الکلی و فعالیت های کم بدنی در میان جامعه ایران است .

او گفت: در کل در این سند 9 هدف تعریف شده است که باید با برنامه ریزیها و بسیج همگانی تا ده سال آینده به اهداف مد نظر برسیم. برای دستیابی به این اهداف باید قوانین خاصی تدوین و اجرایی شود .

معاون آموزشی وزیر بهداشت با اشاره به نقش موثر دانشگاه‌ها در اجرای این سند گفت: مراکز آموزش عالی در کنار رسانه ها و البته رسانه ملی می توانند نقش موثری در فرهنگ سازی و اشاعه اطلاعات کافی به سطح جامعه داشته باشند. کنترل بیماریهای غیر واگیر و واگیر متفاوت است به نحوی که ایران در سالهای گذشته در خصوص بیماریهای واگیر دار موفق عمل کرده است .

 

۴۷۴۷

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 438739

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
3 + 1 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 1
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • کوروش درخشان A1 ۰۷:۲۳ - ۱۳۹۴/۰۵/۰۱
    0 0
    یعنی فعال تر باشیم می تونیم وایتکس ها و روغن پالم های توی شیر و ماست و دوغ و شیرینیجات و روغن های سرخ کردنی و پختن رو بسوزنیم ؟ یعنی اونوقت می تونیم سموم حاصل از کشت سبزیجات و میوه جات تولید شده با فاضلاب و هورمون چینی رشد کاذ و سرطان زا ، رو دفع کنیم ؟ می تونیم دود و آزبست لنت ترمز و بنزن بنزبن وسائط نقلیه موتوری رو دفع کنیم ؟ می تونیم گرد و غبار رو دفع کنیم ؟