یکی از کاربران از پخش شدن شایعه آبیاری با جوهر برای قرمزتر شدن رنگ هندوانه خبر داد و خواستار پیگیری شد.

به گزارش خبرآنلاین، چند مخاطب سرویس مشکلات مردم خبرگزاری در مورد هندوانه های امسال سوالاتی داشتند. یکی از کاربران از کیفیت بد هندوانه در سال جاری گله می کند و از مسئولین می خواهد دلیل این امر را توضیح دهند.


مسئله دومی که توسط کاربران مطرح شده، ادعای عجیب و غریبی است. یکی از مخاطبان در این باره نوشته: با توجه به فصل تابستان و كشت صيفي جات از قبيل هندوانه شايعه شده بعضي جاليزداران براي قرمز شدن هندوانه خود از جوهر مخصوصي استفاده ميكنند كه با ابياري محصول با اب حاوي اين ماده رنگ محصول قرمز ميگردد، ايا صحت اين اخبار درست است؟


روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی استان تهران کیفیت هندوانه های امسال را بد نمی داند و البته اعلام می کند که کیفیت هندوانه های هر استان باید از مسئولان همان استان سوال شود.


قاسمی، رییس روابط عمومی جهاد کشاورزی استان تهران درباره استفاده از رنگ در آبیاری محصولات می گوید: درست بودن این مورد بعید به نظر می رسد چرا که در سال های اخیر بحث سلامت محصول بسیار مورد توجه قرار گرفته و تمام جنگ و دعواها بر سر این است که کاری کنیم تا امنیت غذای ملی تامین شود.
او ادامه می دهد: در زمینه محصولات کشاورزی، باغی و غیره، کشاورز موظف است استفاده از سموم را کاهش دهد تا محصول سالم تری اراه کند.


قاسمی درباره کیفیت هندوانه های امسال می گوید: هندوانه های تهران معمولا از بندرعباس و فارس می آید و می بایست پیگیری کیفیت را از همان جا انجام داد. عوامل متعددی مانند آبیاری و استفاده از کودهای نامناسب در افت کیفیت هندوانه موثر است که باید دید این هندوانه از کدام اقلیم آمده و کدام عامل سبب بد شدن کیفیت شده است.


رییس روابط عمومی جهاد کشاورزی استان تهران با اشاره به این که خود وانتی ها هندوانه های درباز خود را برای تبلیغ رنگ می کنند گفت: طبق مشورتی که با کارشناسان مربوطه کردم، امکان ضعیفی دارد و اصلا از نظر علمی پایه و اساس درستی ندارد.
اما در همین رابطه، کتر مدرس مسئول بخش تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی استان هرمزگان اینطور اظهار نظر می کند: تا به حال نشنیده ام که بشود از طریق آبیاری با رنگ، رنگ داخل هندوانه را تغییر داد. این بحث از نظر علمی امکان ندارد و درست نیست.
او با بیان این که هندوانه بندرعباس معمولا از مهر آماده عرضه است و هندوانه ها از ابتدای سال تا کنون از این اقلیم بیرون نیامده می گوید: کیفیت بد هندوانه متاثر از عواملی همچون برداشت زود است و اگر رشد فیزیولوژیکی کامل نشده باشد و برداشت صورت گیرد، کیفیت هندوانه افت خواهد کرد.


نجفی، کارشناس کشاورزی و مسئول بخش سبزی و صیفی جهاد کشاورزی استان فارس هم گفت که کیفیت هندوانه های عرضه شده از استان فارس هیچگونه مشکلی ندارد چرا که آبیاری دقیق و برداشت به موقع دارد.
او در پایان در این باره که آیا امکان بهتر شدن رنگ هندوانه به سبب آبیاری با رنگ وجود دارد یا نه گفت: تا به حال موردی در استان مشاهده نکردیم و برخوردی با این مورد نداشتیم که نیاز به بررسی علمی باشد.
17304

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 434137

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
6 + 3 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 32
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بی نام RU ۰۸:۴۷ - ۱۳۹۴/۰۴/۱۷
    13 1
    خبر جدیدی نیست.چند ساله این اتفاق داره میفته
    • بی نام A1 ۱۸:۲۴ - ۱۳۹۴/۰۴/۱۷
      7 0
      متاسفم از بازی با سلامت مردم توسط برخی ول پرستان منفعت طلب مهربان توسی
  • بی نام US ۰۸:۵۲ - ۱۳۹۴/۰۴/۱۷
    16 1
    هندوانه امسال کیفیتش مزخرف شده . راست میگن . هندوانه هست که سرخیش مثل خون شده از بس قرمزه ولی اصلا مزه نمیده . کلا تلخ و بی مزه امسال به خاطر همین اصلا هندوانه نخریدیم ولی در عوضش خربزه ها بسیار شیرین و خوشمزه
  • احمدی IR ۰۹:۱۳ - ۱۳۹۴/۰۴/۱۷
    11 0
    الحمداله خوب چشمتان راروی حقایق می بندید بخدا من وبرادرم شاهد بودیم که وانتی هندوانه ای را بریده ودر پشت وانتش با اسپری رنگ قرمز میزد علتش را جویا شدیم گفت تو نخر حالا ایا از رنگ در ابیاری هم استفاده میکنند الله اعلم
  • احسان A1 ۰۹:۲۲ - ۱۳۹۴/۰۴/۱۷
    7 13
    من فعال. در بخش توزیع نهاده هستم اساسا این مسله را کذب محض میدانم چون هم تز نظر علمی انجام شدنی نیست هم همچین جوهری وجود خارجی ندارد همچنیم ایم مسولی که صحبت کرده سواد نداشته جواب بده برادر من اون رنگی که شما دیدی حاصل حل کردن کود کلات آهن در آب بوده جهت تامین کمبود عنصر آهن رنگش. قرمز در بعضی موارد قهوه کی ما ملت همیشه در صحنه یاد میگیریم اول تحقیق کنیم. بعد نظر بدی
  • بی نام A1 ۰۹:۵۴ - ۱۳۹۴/۰۴/۱۷
    7 0
    آخه ماس مالی تا کی .لطفا مسئولین پاسخ دهند که چگونه هندوانه آرژانتینی زرد یا آبی میشود ؟؟؟ یه سری به جاده خراسان بزنید بعد اظهار نظر کنید
  • بی نام IR ۱۰:۱۰ - ۱۳۹۴/۰۴/۱۷
    9 10
    از شما بعیده یعنی در خبرآنلاین دوتا آدم با سواد نبود که سوال کنی؟ معلومه که امکانپذیر نیست، نمی دونم کدام ابله ای همچین حرفی زده؟ شما تصور کردی رنگ قرمز جذب گیاه میشه؟ و تازه اگر جذب شد فقط وارد قسمت مغز اون میشه؟ یعنی حتی فکر هم نکرده که پوست هندوانه هم باید رنگی را بالا بکشه؟ یا همین قسمت سفید گوشتدار زیر پوست؟ یا برگ و ساقه؟ خدایا این ابله ها را با ما هموطن کردی؟ کار و زندگی که ندارن نشتن پای وب دروغبافی می کنن
    • حسن IR ۰۷:۴۳ - ۱۳۹۴/۰۴/۱۸
      0 0
      به گفته اونایی که دیده اند یه ماده ای در زمان آبیاری به آب اضافه می کنند که بخاطر سرخ شدن هندونه هست ولی اسمشو نمیدونم شما برو روش یکم فکر کن
  • بی نام IR ۱۰:۱۱ - ۱۳۹۴/۰۴/۱۷
    10 0
    اتفاقا امسال واقعا کیفیت هندوانه ها با قیمیت دو برابر سال گذشته افتضاح است.یا چنان رسیده است که به ترشی می زند و یا اگر وضعیت ظاهری مناسبی داشته باشد شیرین نیستند .بندرت هندوانه ای با بافت سلم و شیرین می توان پیدا کرد. هیچ کس هم که جوابگو نیست و همه به یکدیگر پاس می دهند.
  • رضا A1 ۱۰:۲۴ - ۱۳۹۴/۰۴/۱۷
    10 0
    شایعه نیست عین واقعیته اولا از نزدیک دیدیم ثانیا مگه میشه هندوانه رنگ خون باشه ولی مزه خیار بده
  • بی نام DE ۱۰:۳۷ - ۱۳۹۴/۰۴/۱۷
    2 3
    به نظر من اگر با جوهر به هندوانه آب بدهند پوستش هم قرمز می شود حتی خاک هم قرمز می شود چرا فقط باید درون آن رنگ جوهر را به خود بگیرد؟ اگر کسی می تواند امتحان کند و جواب را به ما بدهد.
  • بی نام IR ۱۰:۴۵ - ۱۳۹۴/۰۴/۱۷
    7 1
    من خودم هر سال گوجه میکارم 3 نوع کود شیمیایی که به 2020 معروفه استفاده میکنم یکی گوجه رو درشت میکنه یکی باعث سنگین شدنش میشه آخری هم رنگش قرمز میکنه البته این کودا باعث میشه گوجه بی خاصیت بشه و از ضررش برای بدن چیزی نمیدونم و خودم از اون گوجه ها نمیخورم.
  • بی نام IR ۱۱:۰۷ - ۱۳۹۴/۰۴/۱۷
    34 1
    من از خیلی از کسانی که در کار کاشت هندوانه هستند شنیدم که این کار را می کنند اونم الان نه بلکه چند سال پیش این ماجرا را شنیدم مسوولان تازه از خواب بیدار شدن
  • بی نام IR ۱۱:۳۰ - ۱۳۹۴/۰۴/۱۷
    7 0
    اینجا ایرانه هیچ چیزی غیرممکن نیست..
  • از ایلام A1 ۱۱:۳۵ - ۱۳۹۴/۰۴/۱۷
    6 0
    برای یک کارشناس ننگ است بگوید تا بحال با چنین موردی برخورد نکرده ایم وبعید است. بدانید که صحت دارد . از یک نفر کشاورز بپرسید تا تعلیمتان دهد اساتید فن
  • بی نام A1 ۱۱:۴۰ - ۱۳۹۴/۰۴/۱۷
    3 0
    جالبه مردم دوست دارن هندواته قرمز نان سفید شیر فاسد نشود قند شکسته بسیار سفید باشد ووووووو در حالی که نمب دانند با چه سمهایی که می و خ.ر ند
  • مزمز IR ۱۱:۴۲ - ۱۳۹۴/۰۴/۱۷
    4 2
    ابیاری با جوهر صحت داره منم دیدم
  • بی نام A1 ۱۲:۱۲ - ۱۳۹۴/۰۴/۱۷
    20 1
    چرا مردم را خر و نادان فرض میکنید ، اگه به نزدیکترین فروشگاه کود و سم کشاورزی مراجعه کنید ، انواع این رنگها را که 100 درصد چینی هم هستد خواهید یافت
  • بی نام A1 ۱۲:۵۱ - ۱۳۹۴/۰۴/۱۷
    6 0
    همه خوبن مثل همیشه و همیشه هم ایراد از کسی دیگه هست که معلوم نیست کجاست و مردم هم همیشه اشتباه میکنن, خوب درباره آسمون و ریسمون خبر بذار اینبار که اعصاب ما رو هم خورد نکنی خبرجان
  • بی نام IR ۱۳:۰۱ - ۱۳۹۴/۰۴/۱۷
    2 0
    نمیخواد کسی گردن بگیره اشکال نداره اما این درسته که هندوانه رو با جوهر قرمز ابیاری میکنند نمونشم تو بازار فراون هست مگه اینکه مسولان نخوان ببینن
  • حشمت محمودی IR ۱۳:۴۶ - ۱۳۹۴/۰۴/۱۷
    4 2
    اقای روابط عمومی صیفی جات اسمش روشه مخصوصه تابستا اونوقت چطور هندوانه بندر عباس پاییز عرضه میشه؟؟؟
  • بی نام A1 ۱۴:۰۰ - ۱۳۹۴/۰۴/۱۷
    12 2
    سلام من از یک هندوانه کار استان فارس شنیدم که برای قرمز شدن هندوانه به آب آبیاری آرسنیک اضافه میکنن و برای این میباشد که هندوانه ها سرخ سرخ میباشد
  • حمید IR ۱۴:۴۷ - ۱۳۹۴/۰۴/۱۷
    3 0
    البته آقای روابط عمومی راست میگه برا قرمز شدن هندوانه از رنگ قرمز توی آبیاری استفاده نمیکنن, ولی نگفت از موادی استفاده میکنن که باعث قرمزی رنگ هندوانه میشه,
  • روحانی تنهانیست IR ۱۴:۵۱ - ۱۳۹۴/۰۴/۱۷
    0 0
    خبرجان اینجاایرانه همه چیزگل وبلبل است هیچ محصولی ناسالم نیست.ازاون مسیول جهادایاپرسیدی تاحالا ازپشت میزریاست بلندشدی که اینطورقاطعانه تکذیب میکنی معلومه که تکذیب میکنه شمااگه خواستی واقعیت رابدانی ازتولیدکننده بپرس اگه صحت نداره تاحالا چرامسیولان بهداشتی خیلی ازمزارع هندوانه رابالودرازبین بردندحتماازاون مسیول بپرسی تکذیب میکنه شایدجوهرنباشه نوعی کودشیمیایی باشه حتماهم ساخت چین است
  • بینام A1 ۰۴:۰۷ - ۱۳۹۴/۰۴/۱۸
    0 0
    سلام من هم درخراسان جنوبی شهرستان زیرکوه دیدم موقع اب دادن درداخل ظرفی که تهش سوراخ داره یک مایع قرمز رنگی به اب میدهند
  • م IR ۰۵:۰۹ - ۱۳۹۴/۰۴/۱۸
    1 0
    هندوانه ها خیلی بی کیفیت شده اند دو سه بار خریدیم اما نخوردیم ،همون جوری درسته گذاشتیم تو سطل آشغال. هندوانه ها سرخ سرخ سرخی غیر طبیعی بی مزه و یه کم مزه ترش دارند گوشتش هم یه جوریه مثل اینکه چند روز که تو یخچال مونده باشه.
  • بی نام RO ۰۵:۲۱ - ۱۳۹۴/۰۴/۱۸
    0 0
    سلام من در مورد جوهر چیزی نمیدونم ولی چیزی که به چشم خودم دیدم اینه که کشاورزای منطقه ما شیرخشک تاریخ مصرف گدشته رو میخریدن و موقع ابیاری ازش استفاده میکردن
  • سجاد IR ۰۷:۰۱ - ۱۳۹۴/۰۴/۱۸
    0 0
    واقعاً الان مشکل ما کیفیت هندوانه ست؟؟؟
  • ناشناس IR ۰۷:۳۹ - ۱۳۹۴/۰۴/۱۸
    1 0
    دوست من کار کشاورزی می کنه این که موقع آبیاری مواد قرمز کننده توی آب می ریزند تا هندوانه قرمز تر بشه واقعیت داره بعد خواستم ببینم جهاد کشاورزی با کدام مکانیزم بر استفاده از سموم نظارت دارد همش کشکه این چیزها فقط روی کاغذ است
  • بینا A1 ۰۵:۵۴ - ۱۳۹۴/۰۴/۲۰
    0 0
    اگه یه سال هندونه نخوریم طوری نمیشه اصلا کاشت بی رویه هندونه واسه منابع ابی هم ضرر داره کمتر بخوریم تا محصول کمتر وبا کیفت تر بشه ضمنا اینقدر هم اب پاش تلف نشه یکسال این کارو بکنیم درست میشه
  • علی IR ۰۷:۳۹ - ۱۳۹۴/۰۴/۲۰
    0 0
    اگر هندونه خوب میخواین بخورین باید برید به استان سیستان و بلوچستان. شهرهای زرآباد، زابل، سراوان، خاش. تا هنوز با خردن اولین قاچ هندوانه به روزهای خوش کودکیتون برگردید.
  • بی نام A1 ۱۰:۴۹ - ۱۳۹۴/۰۴/۲۰
    0 0
    چرا توی این وضعیت خشکسالی هندوانه بکاریم؟ نمیشه واردکنیم؟ هندوانه چه جایگاه مهمی توی سبد غذایی مردم داره که نبودنش اشکال ایجادکنه؟