چرا تخلف بیمارستان‌ها پس از طرح تحول سلامت زیاد شده است؟

معاون اجرایی دفتر نظارت و اعتبار بخشی امور درمان وزارت بهداشت و درمان معتقد است که اکنون 70 درصد سامانه بیمارستانها الکترونیکی هستند و امکان دیدن آنلاین پرونده ها وجود دارد و تخلفات مالی به خوبی نطارت می شود.

زهرا تالانی: یکی از مهمترین برنامه هایی که وزارت بهداشت در دوره جدید پیگیر آن بود حذف زیرمیزی و برخورد با آن بود و مسئولان وزارتخانه اعلام کردند که اگر وجهی خارج از بیمارستان و خارج از پرونده مالی و صندوق بیمارستان توسط پزشک تحت هر عنوانی دریافت شود خلاف قانون است و با آن برخورد می شود. با اجرای این طرح پس از مدتی اعلام شد که درصد تخلفات در بیمارستانها کم شده است.

ایرج خسرونیا عضو دادگاه انتظامی سازمان نظام‌پزشکی و مسئول دادگاه بدوی هم از کاهش شکایات تعرفه‌ای و زیرمیزی خبر می دهد، با اینحال او اعلام می کند که در حال حاضر تخلفات بیشتر در حوزه خود بیمارستان‌ها صورت می‌گیرد و بیشتر شکایتها مربوط به همین است.

در همین زمینه با نادر عسگری معاون اجرایی دفتر نظارت و اعتبار بخشی امور درمان وزارت بهداشت گفت وگویی انجام داده ایم.

مشروح این گفت وگو را می خوانید:

عضو دادگاه انتظامی سازمان نظام‌پزشکی به تازگی اعلام کرده که در حال حاضر تخلفات بیشتر در حوزه خود بیمارستان‌هاست و تخلفات زیرمیزی کاهش یافته است. این تخلفاتی که در بیمارستانها می شود مربوط به چه بخشی است؟

بعد از اجرای طرح تحول نظام سلامت، دستورالعمل‌های بسیار مفصل با بیان جزییات برای امور مالی و اداری بیمارستانها نوشته و ابلاغ شد و نظارتهایی هم انجام می شود تا نحوه دریافت هزینه ها از بیماران مشخص شود اما به خاطر آشنا نبودن به امور حسابداری و مالی، برخی بیمارستانها در محاسبه مبلغ دریافتی مشکل دارند که این هم چندان زیاد نیست؛ یعنی ممکن است با وجود نظارت در صورتحساب بیماران اشتباهی شود.

محاسبه دریافتی از بیماران چگونه باید در بیمارستانها انجام شود که امکان اشتباه دارد؟

یک سامانه های محاسباتی برای پرونده بیماران و اعمال دستورالعمل های طرح تحول در دانشگاهها و بیمارستانها داریم که در آن رعایت حقوق بیماران و کاهش هزینه از جیب بیماران پیش بینی شده است و زیرساخت آن را در بیمارستانها فراهم کرده ایم. در این سامانه برنامه نویسی برای سهم پرداختی بیمار، بیمه و بیمارستانها مشخص شده است. چون در گذشته سامانه های الکترونیکی در بیمارستانها متنوع بود اما الان این سامانه ها را ارتقا داده ایم تا همه به یک صورت باشند.

چند درصد پرونده ها اکنون الکترونیکی هستند؟

در زمان شروع طرح تحول نظام سلامت، سامانه الکترونیکی در بیمارستانها حدود 10 درصد بود اما الان 70 درصد بیمارستانها این سامانه را دارند و به صورت آنلاین امکان دیدن پرونده بیماران وجود دارد یعنی تقریبا تمام بیمارستانها سیستم جامع الکترونیکی را دارند. آخرین ارزیابی ما در اسفند سال قبل نشان می دهد که در شهرها سهم پرداختی مردم 6 درصد و در روستاها 3 درصد است و این رقم واقعا دریافت می شود.

با وجود اینکه شما اعلام کردید 70 درصد بیمارستانها این سامانه الکترونیکی را دارند اما طبق آماری که ارائه شده 200 پرونده تخلف ثبت شده است که 50 مورد آن در تهران بوده است.

درحال حاضر، 563 بیمارستان مشمول طرح تحول نظام سلامت است که همه بازدید جامع می شوند و صورتحساب آنها چک می شود. محاسبات دریافتی آنها طبق دستورالعمل طرح تنظیم شده اما ممکن است مثلا در یک قلم مثل کیف بهداشتی بیمار اشتباه شده باشد که ما عدم انطباقها را اصلاح کردیم و کارگروههایی این موضوع را پیگیری می کنند.با بررسی این ارقام بازگردانده می شود.

شما اشاره کردید که به خاطر طرح تحول نظام سلامت مشکلات در دریافتی بوده اما بیمارستانهای خصوصی هم تخلفاتی داشتند.

طرح تحول نظام سلامت در بیمارستانهای خصوصی در بخش تعرفه است. ما یک کتابچه تعرفه به این بیمارستانها ابلاغ کردیم و تعرفه ها واقعی شدند تا مطابق با هزینه ها بیمارستانهای خصوصی هم دریافتی داشته باشند. در گذشته ممکن بود خارج از تعرفه ها، دریافتی یا به اصطلاح زیرمیزی بگیرند اما الان نظارت داریم که طبق تعرفه ها هزینه دریافت شود و این نظارت مستمر است بررسی ما هم نشان می دهد که این زیرمیزیها کم شده است .اما به هرحال این یک کارفرهنگی است و مررم ما خودشان نباید به این پرداختها رضایت بدهند.

47232

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 430818

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
6 + 2 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 4
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بی نام A1 ۱۴:۵۶ - ۱۳۹۴/۰۴/۰۷
    2 0
    واقعا جوک می گویید مگر قرار بود برای سلامت مردم تعرفه ها را کاهش دهند برادر جان ابزاری بود برای فریب دولت و مردم که وزیر میلیاردر بهداشت بکار برد و موفق شد والا کدامین کشور دنیا سراغ دارید که در ان متوسط حقوق کار مندانش در ماه یک میلیون تومان و متخصصان حدود چهل میلیون تومان باشد و اخیرا هم سونوگرافی چهارصد در صد افزایش داشته این ها مسلمان هستند یا تاجر سلامت حوزه بهداشت تجارتخانه نشده است در اغلب کشور های پیشرفته بهداشت دولتی است و و این همه مطب و سوپر مارکت بهداشت و غیره دایر نشده مریض عمدتا در بیمارستان دولتی در مان میشود در کشور تایلند که وابسته به غرب هست یک مطب و دکان پزشک پیدا نمی کنید همه دولتی هستند و منطق هم می گوید که بهداشت و اموزش و امنیت باید دولتی شود نه تجارتخانه و فشار
  • پیراپزشک اتاق عمل خصوصی IR ۱۵:۱۴ - ۱۳۹۴/۰۴/۰۷
    20 4
    ختافشون مدل های گوناگون داره .کدهای اضافه برای بیمار میزنندمثلا اگر بیمار فقط سزارین معمولی وبدون مشکل داشته کد چسبندگی را هم میزنند که مبلغ بیشتردریافت کنند.یا درمورد پولیپ دهانه رحم وکورتاز کدهیستروسکوپی هم میزنند. خودم شاهد این بودم که منشی به پزشک گفت چه کدی برای عمل بزنم وجراح جواب داد طوری بزن که بشه 8 ملیون
  • بی نام IR ۰۶:۱۱ - ۱۳۹۴/۰۴/۰۸
    10 1
    نظام تحول یعنی بدبختی مردم و به سود پزشکان؟؟؟؟
  • مهندس پزشکی IR ۱۰:۵۹ - ۱۳۹۴/۰۴/۰۹
    2 0
    وقتی ناظر، مجری، قانون‌گزار، کاسب، مدیر و همه‌چیزشان خودشان باشند، و دکترهای پزشک و داروسازان با هم دورهمی مافیا بسازند، چی از این بهتر میخای؟ باید آموزش پزشکی درست مانند تمام علوم دیگر زیر نظر وزارت علوم و البته با هماهنگی نظام پزشکی باشد... و اینکه کار اصلی وزارت بهداشت چی هست، آیا وقت خروج وزارت بهداشت از امور بازرگانی نرسیده است؟