ایرانی ها فصل رکود گردشگری ترکیه را پر رونق کردند/ افزایش ۹۰ درصدی سفر به آنتالیا، کوش آداسی و...

داده‌ها نشان می‌دهد در ماه آوریل و سه ماه اول سال 2015 میلادی بیشترین عامل افت در کاهش سفر گردشگران خارجی به ترکیه، کاهش 30 درصدی سفر گردشگران روسیه به ترکیه بوده است.

محمد حسین نجاتی: وزارت فرهنگ و گردشگری ترکیه در آخرین گزارش خود اعلام کرد: «در ماه آوریل سال‌جاری دو میلیون و 437 هزار و 263 گردشگر خارجی وارد ترکیه شدند که در مقایسه با دوره مشابه سال گذشته 10.8 درصد کاهش نشان می‌دهد» آماری که نشان دهنده رکورد گردشگری در این کشور در مقایسه با سال های گذشته دارد.
اما نکته ای که این آمار را برای ما متفاوت تر می کند، سهم ایرانی ها از گردشگری ترکیه است؛ براساس آمار ترک ها، در سه ماه اول سال 2015 میلادی در مجموع 6 میلیون و 967 هزار و 487 گردشگر خارجی به ترکیه سفر کردند که سهم گردشگران ایرانی در این رقم برابر 58.7 درصد شد.

بررسی ها  از آمار وزارت فرهنگ و گردشگری ترکیه که در تارنمای رسمی این وزارتخانه منتشر شد، نشان می‌دهد فقط در ماه آوریل سال‌جاری دو میلیون و 437 هزار و 263 گردشگر خارجی وارد ترکیه شدند که در مقایسه با دوره مشابه سال گذشته 10.8 درصد کاهش نشان می‌دهد.  

داده‌ها نشان می‌دهد در ماه آوریل و سه ماه اول سال 2015 میلادی بیشترین عامل افت در کاهش سفر گردشگران خارجی به ترکیه، کاهش 30 درصدی سفر گردشگران روسیه به ترکیه بوده است.

این در حالی است که سفر گردشگران ایرانی به ترکیه به ترتیب 73.14 و 98.4 درصد رشد کرده است. این اتفاق در شرایطی است که بر اساس اعلام "باسران اویسوی" مدیر اتحادیه آژانس‌های مسافرتی ترکیه [TURSABشهرهای جنوب ترکیه همانند آنتالیا، موگلا ،بودروم ،آیدین و کوش اداسی و همچنین آثار تاریخی و مناظر ترکیه مرکزی واقع در قونیه و آنکارا هم از مقصدهای بسیار محبوب ایرانیان درترکیه هستند. اما استانبول به تنهایی حدود 387000 ایرانی را در سال 2013 به خود جذب کرده است.

در آوریل 2013 میلادی هم 67 هزار و 988 گردشگر ایرانی به ترکیه سفر کرده بودند که این رقم در آوریل گذشته به 80 هزار و 460 نفر و در آوریل سال‌جاری به 92 هزار و 310 نفر رسید. به همین ترتیب در سه ماه اول سال 2013 میلادی 331 هزار و 478 گردشگر ایرانی به ترکیه سفر کرده بودند که این رقم در سه ماهه اول سال گذشته به 502 هزار و 776 نفر و در سه ماه امسال به 527 هزار و 826 نفر رسید. ورود گردشگران ایرانی به ترکیه در حالی به ارقام قابل توجهی رسیده است که هنوز نمی‌توان از افزایشی ملموس در سفر گردشگران ترکیه به ایران خبر داد. در این زمینه تلاش‌ها و گفت‌و‌گوهایی بین دست اندرکاران صنعت گردشگری ایران و ترکیه صورت گرفته و قرار است در قالب همکاری‌های دو کشور ضمن تشویق سفر گردشگران ترکیه‌ای به ایران، با همکاری آژانس‌های سیاسی، بخشی از گردشگران خارجی که به ترکیه سفر می‌کنند، به ایران نیز هدایت شوند.

پرطرفدار ترین مقاصد سفر ایرانیان کجاست؟

جدید ترین آماری که از مقاصد سفرهای ایرانی ها به کشور های دنیا وجود دارد مربوط به سال ۲.۱۳ است.  به طوریکه مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی با استناد به سالنامه آماری سازمان جهانی جهانگردی، وضعیت گردشگری خروجی ایران را در فاصله سال‌های 2009 تا 2013 بررسی و مقاصد پربازدید مسافران ایرانی را مشخص کرد. براساس این گزارش پس از کشور ترکیه که در سال 2013، یک میلیون و 196 هزار و 482 ایرانی به آن سفر کردند، عراق دومین مقصد پربازدید ایرانی‌ها بوده است.

در سال 2013 حدود 787 هزار و 195 ایرانی به عراق سفر کردند که به طور قطع اشتیاق ایرانی‌ها برای سفر به عتبات عالیات عراق در اربعین و عاشورا و تاسوعا در تعیین این جایگاه نقش موثری داشته است. البته روند آماری سفر ایرانی‌ها به عراق در فاصله‌ی سال‌های 2009 تا 2013، منفی و با کاهش همراه بوده و یقینا شرایط امنیتی عراق در شکل‌گیری این روند بی‌تاثیر نبوده است. سال 2012 حدود 989 هزار و 787 نفر به این کشور سفر کردند، درحالیکه یک سال قبل از آن (2011) یک میلیون و 430 هزار و 908 نفر از ایران به عراق رفته بودند.

با آن‌که مرکز پژوهش‌های مجلس در بخش نتیجه‌گیری نمایه آماری گردشگری ایران، کشور عربستان را سومین مقصد برتر گردشگران ایرانی‌ها اعلام کرده است، اما اطلاعات سالنامه آماری سازمان جهانی جهانگردی خلاف این موضوع است. بر اساس این گزارش، سهم بازار عربستان از گردشگران ایرانی در سال 2013 تنها 0.01 درصد تعیین شده است.

گزارش سازمان جهانی جهانگردی نشان می‌دهد ارمنستان و جمهوری آذربایجان پس از ترکیه و عراق، مقاصد پرطرفدار ایرانی‌ها برای سفر بوده‌اند. در سال 2013 حدود 146 هزار و 184 ایرانی به ارمنستان و 143 هزار و 579 ایرانی به جمهوری آذربایجان سفر کردند.

47237

 

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 430643

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
2 + 15 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 13
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • reza RU ۰۶:۱۵ - ۱۳۹۴/۰۴/۰۷
    78 1
    خوب بخونید بعد قضاوت کنید در شمال یک خونه حداقل شبی 150 هزار تومن به بالا بدون صبحانه بدون نظافت با حداقل امکانات .. در آنتالیا یک هتل 5 ستاره با صبحانه نهار شام و انواع دسرها و نوشی دنی ها با استخر آب گرم و پارک ابی شبی 150 هزار تومن تازه اتاق و بهم ریخته کثیف تحویل میدی بعد خوردن صبحانه میای می بینی همه چی مرتب سر جاش چیده شده
    • سیا IR ۰۵:۲۵ - ۱۳۹۴/۰۴/۰۹
      11 0
      این نشان دهنده تفاوت فکری و فرهنگی مردم با مسولین کشور است ، فکر نکنید که آنتالیا یا پاتایا فقط قشر غیر مذهبی یا غیر سنتی میروند ، خیر آنها هم به این مکانها مسافرت میکنند ، تعداشون کم هم نیست. یه دلیلی وجود دارد که هم قشر سنتی و هم قشر مدرن به این مکانهای تفریحی مسافرت میکنند . کلا" 99 مردم طور متفاوتی با 1 حاکم فکر و زندگی میکنند.
  • amir EE ۰۶:۳۲ - ۱۳۹۴/۰۴/۰۷
    79 3
    بنده با همسرم ماه عسل رفتم کیش . اونجا داشتیم پیاده روی میکردیم تو یکی از خیابان ها دیدم برادران محترم نیروی انتظامی پشت سرماه راه میان . به نظر شما این توهین نیست
  • رضا A1 ۰۶:۳۴ - ۱۳۹۴/۰۴/۰۷
    72 4
    تا وقتی بهترین ایرلاین دنیا، بهترین هتل های دنیا و بهترین و با آرامش ترین سواحل دنیا رو دارند چرا که نه نوش جونشون
  • سامان A1 ۰۶:۴۲ - ۱۳۹۴/۰۴/۰۷
    37 14
    همه از ایران صاحب ثروت در بخش گردشگری شدند افسوس و صد افسوس
  • محمود A1 ۰۶:۵۷ - ۱۳۹۴/۰۴/۰۷
    41 1
    حالا منتظر باشید که این رقم دراماتیکی بره بالا.... چرا؟ چون آزمون آیلتس ایران تا سال ۲۰۳۵ بی اعتبار اعلام شده و داوطلبان همه میرن ترکیه یا دوبی برای امتحان. یکیش خود من
  • حميد IR ۰۸:۵۴ - ۱۳۹۴/۰۴/۰۷
    25 1
    قابل توجه مسئولين محترم ميراث فرهنگي .
  • آرش A1 ۰۸:۵۷ - ۱۳۹۴/۰۴/۰۷
    59 1
    حق طبیعی تک تک ایرانیهاست که بهرنقطه ازجهان که دوست دارند سفرکنند با هر انگیزه ای چه زیارتی چه تفریحی و غیره مثل بقیه ملتها. کسانی که بهردلیل مخالف هستند و ازاین حق خودشون دوست ندارند استفاده کنند توهین نکنند به بقیه
    • بی نام A1 ۱۷:۵۵ - ۱۳۹۴/۰۴/۰۷
      13 49
      کسی نگفته حقشون نیست. این پولهایی که ما خرج میکنیم ضد خودمون استفاده میشه در عراق و سوریه و تا زمانی که عده ای مثل شما فکر میکنن، یعنی به حال کردن شخصی به جای منفعت جامعه وضع ما همین خواهد بود. فکر کردید ژاپن چرا بعد از جنگ جهانی پیشرفت کرد؟ به خاطر اینکه رفتن چین و کره و تایلند سفر؟
  • ولی غلامی IR ۰۹:۵۹ - ۱۳۹۴/۰۴/۰۷
    32 0
    پاتایا پس چی؟
  • رضا IR ۰۴:۲۶ - ۱۳۹۴/۰۴/۰۹
    11 1
    در این زمینه تلاش‌ها و گفت‌و‌گوهایی بین دست اندرکاران صنعت گردشگری ایران و ترکیه صورت گرفته و قرار است در قالب همکاری‌های دو کشور ضمن تشویق سفر گردشگران ترکیه‌ای به ایران، با همکاری آژانس‌های سیاسی، بخشی از گردشگران خارجی که به ترکیه سفر می‌کنند، به ایران نیز هدایت شوند.......... خخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخ
  • hamid IR ۰۹:۰۹ - ۱۳۹۴/۰۴/۰۹
    11 1
    چرا وقتی می دونید که مردم به آنتالیا مسافرت می کنن می زارید دلارها وارد جیب ایرلاینهای ترک بشن و به ایرلاین ایرانی اجازه پرواز مستقیم به آنتالیا نمی دید . کل دنیا به این کارهای بی منطق ما می خندن . خوب شما که می دونید مردم می رن چرا مردم را اذیت می کنید .
  • بی نام A1 ۰۸:۳۳ - ۱۳۹۴/۰۴/۱۱
    2 3
    بی مسؤولیتی آژانسهای گردشگری گردشگری در قبال مسافران آژانسهای گردشگری هنگام بستن قرارداد از خدماتی سخن می گویند که در مرحله اجرا هیچ اثری از آن خدمات به چشم نمی خورد. برای مثال محل اقامت در قرارداد هتل ذکر می شود اما در عمل مسافران را به مهمان خانه می برند مهمان خانه ای که نامش در هیچ فهرستی ثبت نشده این در حالی است که در قرارداد نام یک هتل ثبت شده و معتبر را می آورند یا هنگام قرارداد هزینه سه شب و چهار روز از مسافر گرفته می شود اما در عمل مسافر دو شب و دو روز در مهمان خانه حق سکونت دارد و پس از پایان روز دوم صاحب مسافرخانه اتاق را تخلیه می کند و مهمانان بلاتکلیف و سرگردان در کشور غریب می مانند یا مثلا از گشت شهری همراه با یک وعده ناهار هنگام قرارداد سخن می گویند اما در عمل نه گشت شهری