تسنیم نوشت:

 رئیس اداره آب و فاضلاب مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت فیلم‌های تبلیغاتی برخی شرکت‌های تولید کننده دستگاه‌های تصفیه آب، با آلوده جلوه دادن آب آشامیدنی برای فروش بیشتر را فریب اذهان عمومی جامعه دانست.

غلامرضا شقاقی رئیس اداره آب و فاضلاب مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت اظهار داشت: در این فیلم‌های تبلیغاتی آب آشامیدنی شبکه لوله کشی را با الکترودهای تجاری (آهن و آلومینیوم) الکترولیز می‌کنند.

وی افزود: آب دارای املاح با الکترودهای تجاری (آهن و آلومینیوم) باعث تولید رنگ و لجن در اثر آزادسازی یون‌های آلومینیوم و آهن شده و منجر به تولید آبی کدر و سیاه می‌شود که این رنگ‌ها به اشتباه ناخالصی‌های آب معرفی می‌شوند.

شقاقی ادامه داد: در حالیکه رسوبات تشکیل شده ناشی از واکنش یون‌های آزاد شده از الکترودها با  آب مورد آزمایش است و از این الکترولیز استفاده‌های سودجویانه می‌شود.

تمام آب‌ها حاوی یون‌های مفید

رئیس اداره آب و فاضلاب مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت بیان داشت: تمام آب‌ها اعم از آب های سطحی و زیرزمینی حاوی یون‌هایی مانند سدیم، پتاسیم، کلسیم، منیزیم، سولفات، کلرور، فلوراید و برخی یون‌های دیگر هستند که عمدتاً ناشی از انحلال مواد معدنی در آب است و وجود آنها در صورتیکه در محدوده مجاز باشند، برای سلامتی مفید است.

شقاقی اظهار کرد: انتخاب نوع تصفیه آب بر اساس ویژگی‌های آن است و این کار توسط متخصصان انجام می‌شود و برای آب‌هایی که در شبکه عمومی توسط شرکت‌های آب و فاضلاب تامین شده و توسط معاونت‌های بهداشتی توسط دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور نظارت می‌شود، نیازی به تصفیه آب اضافی ندارد و در صورت لزوم این کار توسط تامین کنندگان آب انجام می‌شود.

وی افزود: از طرف دیگر سامانه‌های تصفیه آب در شبکه‌های عمومی به‌طور دائم توسط کارشناسان شرکت‌های آب و فاضلاب و معاونت‌های بهداشتی دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور تحت کنترل و آزمایش قرار گرفته و نگهداری می‌شوند. در صورتیکه در سامانه‌های تصفیه آب خانگی این کنترل‌ها انجام نشده و به هر دلیلی دچار مشکل شوند آب بی‌کیفیت و بعضاً آلوده در اختیار مصرف کننده قرار می‌گیرد.

وی افزود: برخی از دستگاه‌های تصفیه آب املاح آب را که برای سلامتی مفید هستند به شدت کاهش می‌دهند. همچنین، در صورت عدم نگهداری صحیح از این دستگاه‌ها بار میکروبی آن افزایش می‌یابد و به دلیل حذف کلر آب می‌تواند با آلودگی ثانویه مواجه شود.

شقاقی در پایان تأکید کرد: به شهروندان توصیه می‌شود که در مناطقی که آب توسط شرکت‌های آب و فاضلاب تامین شده و مورد تایید مقامات بهداشتی است نیازی به استفاده از دستگاه های تصفیه آب نیست و وزارت بهداشت نیز هیچکدام از این دستگاه‌ها  را مورد تایید قرار نداده و توصیه ای هم برای استفاده از آن ندارد.

۴۷۴۷

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 429005

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
3 + 1 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 3
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • قلي IR ۰۶:۵۵ - ۱۳۹۴/۰۴/۰۲
    5 0
    من از تصفيه آب استفاده ميكنم،آب توليد شده سالمه ولي در شبكه توزيع و با جاري شدن در لوله هاي زنگ زده30،40ساله تا بدست من مصرف كننده برسه آلوده ميشه.
  • بی نام A1 ۰۷:۳۴ - ۱۳۹۴/۰۴/۰۲
    3 0
    جناب وزیر شما بفرمایید با انواع املاح غیرمفید و آلودگی باکتریایی آب چه کنیم؟ بنده خودم یکی از قربانیان این مساله هستم که در اثر مصرف آب شهری مبتلا به میکروب معده شده ام
  • شهروند کردکویی IR ۰۹:۰۹ - ۱۳۹۴/۰۴/۰۲
    1 1
    آقای شقاقی رییس اداره آب وفاظلاب شما از کدام نظارت صحبت می کنید.در شهرکردکوی استان گلستان هیچ نظارت برسلامت آب وجود ندارد عده ای از شهروندان به چاهای زمین کشاورزی وچشمه ها برای تهیه آب شورب می روند وبیشتر مردم هم از وضعیت بد آب خبر ندارند بعلت حفرچاهای زیاد برای شهر همجوار درکرکوی آب شور دریا پیشروی کرده وموجب شوری آب شهرشده بعلت اینکه چاهای شهر در دشت هموار می باشد وچاه شهر همجواررادر نزدیک دامنه حفرکردن آب آنها شور نیست یعنی شهروندان کردکوی باید آب شور بخورند ولی شهرهمجوار از آب سالم شهر ما استفاده کند .این نشان بی تدبیری وعدم توجه مسئولان ذیربط شهر می باشد.اینجاه است که مردم برای رهایی از آب شور پناه به دستگاه تصفیه آب می برند وحق هم دارند.