نسیم آنلاین نوشت:

رییس پژوهشکده پولی و بانکی با بیان این‌که تورم بالای ۵ درصد در حال پاک‌شدن از حافظه مردم جهان است، گفت: در چنین شرایطی تورم ایران قابل قبول نبوده و برای جهان قابل باور نیست.

فرهاد نیلی در بیست‌وپنجمین همایش سالانه سیاست‌های پولی و ارزی با اشاره به نرخ بالای تورم در ایران و غیرقابل مقایسه بودن آن با اقتصاد‌های روز جهان گفت: سال‌ها و از دهه 1990 تاکنون تورم دو رقمی جایی در اقتصاد‌های پیشرفته جهان ندارد، اما تورم در ایران همچنان در سطح بالایی قرار داشته و حتی با وجود کاهش آن در یکی دو سال اخیر قابل تأمل است.

وی با اشاره به برخی از آمارهای تامل برانگیز در رابطه با میزان تورم و کاهش قدرت خرید در کشور ادامه داد: پیش‌تر از بین 144 کشور مورد بررسی در تورم، ایران کشور 142 بوده و در سال 2013 از بین 109 کشور در رده یکی مانده به آخر و قبل از ونزوئلا قرار داشته است.
نیلی عنوان کرد: این در حالی است که روند ما بعد از آن چندان رو به بهبود نبوده و همچنان تورم ایران دو رقمی است.

رییس پژوهشکده پولی و بانکی گفت: در حالی نرخ تورم جهانی تک‌رقمی شده و فراتر از آن نمی‌رود، گفت: این در حالی است که متوسط نرخ جهانی 6.9 است، اما تورم ما در شرایطی که اکنون نسبت به گذشته ایده‌آل شده به بیش از 15 درصد می‌رسد.

وی تاکید کرد: با وجود این‌که در یکی دو سال گذشته مشکل تورم تا حدی برطرف شده و رو به بهبود است، اما دو رقمی بودن آن رشد اقتصادی و بیکاری همچنان از چالش‌های اقتصادی ایران است.

نیلی با تاکید بر ضرورت و کنترل و ترمیم تورم در اقتصاد ایران یادآور شد: تحقق تورم پایدار تک‌رقمی حتما نیازمند شرایط خاص و همکاری تمامی نهادهای اقتصادی و اصلاحات نهادی است.
3939

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 421286

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
4 + 8 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 1
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • امیر اسد A1 ۰۸:۰۷ - ۱۳۹۴/۰۳/۱۰
    20 4
    جناب نیلی یک مثال میزنم تا بفهمید چراقابل درک نیست. شب عید همه حتی بوتیک ها و مکانیکی ها و گل فروشی ها و سوپری ها و ...... پرتقال عرضه میکنند، مغازه ی میوه فروشی تا خرخره پر هستند. از هر کسی هم بپرسی می گوید چون سال پیش میوه هایشان مانده و خراب شده ، امسال کمتر خریدیم، همه می دانند که پرتقال را در باغ مثلا کیلویی 700 تومان می خرند و وقتی به بازار تره بار مرکزی میرسد میشود 2500 تومان ، اما در مغازه می فروشند کیلویی 7000 تومان خوب قانون عرضه و تقاضا می گوید زمانی که عرضه زیاد باشد ،اگر حتی تقاضا ثابت هم بماند قیمت باید پایین بیاید و تورمی نباشد پس چرا هست؟؟ البته من یک چیزهایی فهمیده ام ،که قانون عرضه و تقاضا در جایی صدق می کند که "رقابت" هست نه "رفاقت"