جریمه شکار حیوانات وحشی  چند برابر شد؛ یوزپلنگ 100 میلیون ، خرس قهوه ای 50 میلیون

مهر نوشت:

مدیر کل دفتر شکار و صید سازمان محیط زیست از ابلاغ بهای جانوران وحشی برای مطالبه ضرر و زیان ناشی از شکار و صید ظرف یک هفته آینده خبر داد.

علی تیموری با بیان این مطلب افزود: بند (چ) ماده ۳ قانون شکار و صید که کلیات آن در روزهای پایانی سال ۹۳ در شورای عالی محیط زیست تصویب شد توسط سازمان محیط زیست تایید نهایی و به دبیرخانه شورای عالی محیط زیست ارسال شد.

به گفته وی، بر اساس این بند، بهای جانوران وحشی به لحاظ مطالبه ضرر و زیان ناشی از شکار و صید تعیین شده و افزایش می یابد.

مدیر کل دفتر شکار و صید سازمان محیط زیست تصریح کرد: قرار شد پس از تصویب کلیات این بند، نظر استاندارانی که آمار تخلفات شکار و صید در استانهای متبوعشان بالاست، برای تعیین این بها گرفته شود که این اقدام توسط سازمان محیط زیست در استانهای زنجان، یزد، سمنان، گلستان و لرستان انجام شد.

تیموری اظهار داشت: همچنین نظر متخصصان محیط زیست برای تعیین جرایم متناسب با ارزش جانوران وحشی نیز گرفته شد و با تشکیل صورتجلسه ای، پیشنهادات نهایی سازمان محیط زیست به شورای عالی محیط زیست تقدیم و در حال حاضر پیشنهادات در دبیرخانه بررسی می شود.

وی افزود: به احتمال زیاد بهای نهایی جانوران وحشی ظرف یک هفته آینده توسط شورای عالی محیط زیست ابلاغ می شود.

مدیر کل دفتر شکار و صید سازمان محیط زیست تاکید کرد: در این بند به گونه های در معرض انقراض توجه بیشتری شده و بهای بیشتری برای آنها در نظر گرفته شده، اما جرایم کمتری برای جانوران خانگی مدنظر قرار گرفته و ضرر و زیان ناشی از تخلفات شکار و صید این جانوران متعادل تر شده است.

به گفته وی، بر این اساس بهای شکار و صید یوزپلنگ آسیایی از ۲۰ میلیون تومان به ۱۰۰ میلیون تومان، پلنگ ایرانی از ۵ میلیون تومان به ۸۰ میلیون تومان رسیده است.

تیموری یادآور شد: همچنین بهای شکار و صید گونه هایی مانند خرس قهوه ای ۵۰ میلیون تومان، گوزن زرد ۶۰ میلیون تومان و مرال و شوکا نیز با افزایش چشمگیری به ۳۵ میلیون تومان رسیده است.

4646

 

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 419199

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
3 + 12 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 5
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • مهدی نارمک IR ۰۷:۰۲ - ۱۳۹۴/۰۳/۰۳
    55 1
    فکر کنم شکارچیان در قبال شکار این حیوانات زیبا چندین برابر پول جریمه رو به دست میارن پس باز هم شاهد ادامه شکار خواهیم بود....
  • کوروش IR ۰۷:۰۹ - ۱۳۹۴/۰۳/۰۳
    42 0
    باسلام .باور کنید این جریمه ها بازهم کمه باید برن زندان بدون عفو وبخشودگی یا بیگاری در بدترین نقاط کشور .فردا جریمه همینا رو ستاد دیه کشور یا چند تا انسان خیر میدن میان بیرون دوباره روز از نو
  • بدون نام ۰۷:۱۰ - ۱۳۹۴/۰۳/۰۳
    38 0
    كمه. اگر مشتري خارجي، شكارچيِ بي وجدان را به بيشتر از اين را تطميع كرد اونوقت چه بايد كرد؟ دوستي در فرنگ داريم گفته هاش نشون ميده جريمه سنگين در اونجا نقش تعيين كننده اي در كاهش جرايم داره
  • حسین قراگوزلو A1 ۱۶:۰۰ - ۱۳۹۴/۰۳/۰۴
    5 0
    با سلام ضمن تشکر از زحمات مسولین امر ، سوال اینجاست که چرا برای هر کدام از حیوانات نایاب قیمت گذاری شده؟ اصل موضوع اینست که شکار این حیوانات غیرقانویست و باید مجرم به اشد مجازات برسد تا عبرت دیگران گردد و نسل حیوانات نیز از منقرض نشود تا برای احیای آن متوسل به وارد کردن حیوانات از سایر کشورها شویم. چرا بجای قیمت گذاری برای هر کدام از حیوانات ، یک جریمه سنگینتر واحد بیش از 100 میلیون تومان باضافه حبس و محرومیت از استفاده از بعضی امکانات رفاهی و اجتماعی برای مجرم در نظر گرفته نمی شود؟ بنده پیشنهاد میدهم لیستی از این حیوانات تهیه و تعرض به هر کدام از آنها چنین مجازاتی در بر داشته باشد. با تشکر
  • بی نام IR ۱۷:۳۸ - ۱۳۹۴/۰۳/۰۴
    1 1
    به عوض افزایش قیمت شکار باید قانونی تدوین کنید که اگر یک پلنگ شکار شد و در محدوده هر محیطبان بود را باید محیطبان از حقوقش پرداخت کند. چون کار این قشر در عمل مشخص نیست.