استاندار البرز از اساتید دانشگاهی خواست به فکر اشتغال فارغ التحصیلان باشند

یکی از مباحث مهم جامعه نیازهای شغلی قشر جوان، بویژه تحصیلکرده های دانشگاهی است، به همین بهانه استاندار نشستی 2 ساعته را با استادان دانشگاهی برگزار کرد که استادان دیدگاه های مختلف خود را بیان کردند. حرف های استاندار در این باره را بخوانید:

به گزارش خبرآنلاین- البرز: استاندار با طرح این سئوال که آیا دانشگاه ها می توانند به فکر اشتغال نیز باشند؟ گفت: با ارزیابی نیازهای شغلی استان و پیش بینی و نیازسنجی آن می توان برنامه ریزی کرد که در سالهای آینده چه نوع مشاغلی در استان نیاز است و بر اساس آن واحدها دانشگاهی ایجاد کرد؛ این سیاست گذاری به نوعی ایجاد فرصت های شغلی از سوی دانشگاه ها خواهد بود.
جمعی از استادان دانشگاه‌های استان البرز در دیداری صمیمانه با "سیدحمیدطهایی استاندار البرز" به هم‌اندیشی و تبادل نظر در زمینه‌های علمی، دانشگاهی، فرهنگی، اجتماعی پرداختند.
در ابتدای این نشست که بیش از ۲ ساعت به طول انجامید، تعدادی از استادان دانشگاه‌ها، دیدگاه‌های مختلف خود را بیان کردند. سپس استاندار البرز نیز با تأکید بر اهمیت «تداوم جدی، پر شتاب و همه جانبه‌ی نهضت علمی» تحقق این هدف مهم را نیازمند مدیریت دانشمندان علمی دانست.
طهایی در بخشی از این دیدار وضعیت فارغ التحصیلان جویای شغل را از مجرای سیاست گذاری های آموزشی تبیین کرد و با ارائه دیدگاه خود در این زمینه بیان کرد: باید برای فارغ التحصیلان دانشگاه ها تدبیری شود تا بعد اتمام تحصیل، این قشر سرگردان در جامعه نباشند. این یک ایده است که آیا دانشگاه ها می توانند به فکر اشتغال نیز باشند؟ بدان معنا که نیازمندی ها و نیازسنجی هایی در جامعه صورت گیرد و پیش بینی شود در روند رشد و توسعه و ادامه برنامه 5 ساله دولت، به مشاغلی در کشور نیاز است.
طهایی در ادامه با انتقاد از اینکه به اقتصاد در آموزش عالی توجهی نشده است؛ افزود: نیاز جامعه ما یک چیز است و خروجی فارغ التحصیلان دانشگاهی به گونه ای دیگر، بنابراین دست اندرکاران حوزه آموزش باید با احصاء نیازهای جامعه نسبت به ایجاد رشته های جدید دانشگاهی متناسب با مطالبات مشاغل اقدام کنند.
استاندار البرز در این رابطه با اشاره به شوک اقتصادی برخی از کشورهای توسعه یافته در سال 1920 و کنار رفتن ماشین آلات و جایگزین ساختن نیروی انسانی با ایجاد اشتغال مصنوعی خاطرنشان کرد: در تاریخ برخی کشورها شاهد آن هستیم که وقتی نیاز مردم در جامعه شغل باشد ماشین هایی که کار نیروی انسانی را انجام می دهند کنار می رود و برای اینکه نیاز افراد جویای شغل برطرف شود، مشاغل مصنوعی ایجاد می شود این امر علاوه بر کاهش هزینه های ارزی برای ورود ماشین آلات، بخشی از نیازهای داخلی مردم یک کشور که همان داشتن شغل پایدار است را نیز تأمین می کند.
وی افزود: دانشگاه ها باید فکر و ایده دهند که چگونه دانشجویان ما می توانند بعد از فارغ التحصیلی سرگردان نباشد و کارآفرین باشند.
طهایی با این دیدگاه از اساتید دانشگاهی خواست تا ایده های خود را برای ایجاد اشتغال پایدار در استان ارائه دهند. طهایی گفت: این آمادگی در استان وجود دارد که از حضور اساتید دانشگاهی و نظرات و دیدگاه های آنها در کنار مدیران دستگاه های اجرایی استفاده شود و استادان نیز با تعریف پروژه های علمی در این زمینه مسئولان را کمک نمایند.
استاندار البرز با تأکید بر اینکه تحقیق نباید فقط برای تحقیق باشد، تصریح کرد: هر ایده و فکری که ارائه می شود باید قابلیت اجرایی نیز داشته باشد نباید تحقیق برای تحقیق و علم برای علم باشد.

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 414956

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
6 + 11 =