شورای امنیت سازمان ملل متحد قطعنامه پیشنهادی شورای همکاری خلیج فارس درباره یمن را با 14 رأی موافق و تنها رأی ممتنع روسیه تصویب کرد.

شورای امنیت سازمان ملل متحد قطعنامه پیشنهادی شورای همکاری خلیج فارس درباره یمن را با 14 رأی موافق و تنها رأی ممتنع روسیه تصویب کرد.

به گزارش خبرآنلاین به نقل از خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، شورای امنیت روز سه‌شنبه پیش‌نویس قطعنامه‌ کشورهای عربی با محوریت اعمال تحریم‌ علیه جنبش انصارالله یمن به رأی گذاشت.

جلسه شورای امنیت برای رأی‌گیری درباره قطعنامه پیشنهادی کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس در مورد یمن برگزار و این قطعنامه با رأی ممتنع روسیه تصویب شد.

پیش‌نویس قطعنامه مذکور از سوی کشورهای عرب حوزه خلیج فارس تهیه شده بود و اردن، به عنوان تنها کشور عرب حاضر در شورای امنیت آن را در این شورا مطرح کرد.

مسکو پیشتر مخالفت خود را با برخی بندهای این پیش‌نویس اعلام کرده بود که باعث شد اعراب تغییراتی در آن به وجود بیاورند.

شورای امنیت در قطعنامه امروز خود ارسال سلاح برای حوثی‌ها و نیروهای علی عبدالله صالح را در یمن ممنوع کرد. قطعنامه شورای امنیت از کشورها می‌خواهد تا کشتی‌هایی را که به طرف یمن حرکت می‌کنند، بازرسی کنند. این قطعنامه همچنین تحریم‌هایی را علیه عبدالملک الحوثی، رهبر انصارالله و نیز فرزند ارشد علی عبدالله صالح، رئیس‌جمهوری پیشین یمن در نظر گرفته است.

ویتالی چورکین، نماینده روسیه در سازمان ملل در سخنرانی خود در جلسه شورای امنیت گفت: روسیه به این علت به قطعنامه پیشنهادی شورای همکاری خلیج فارس درباره یمن رای ممتنع داده که این قطعنامه پیشنهادهای مسکو را در نظر نگرفته است. این قطعنامه آسیب‌هایی را که از عملیات نظامی به ملت یمن می رسد در نظر نگرفته است. نباید از این قطعنامه شورای امنیت برای برهم زدن ثبات یمن استفاده شود.

وی افزود: ما از تلاش‌های سازمان ملل برای از سرگیری گفت‌وگوها در یمن حمایت می‌کنیم.

سامانتا پاور، نماینده آمریکا در سازمان ملل نیز در سخنرانی خود در شورای امنیت حوثی‌ها را به گسترش حملات نظامی در یمن با هماهنگی علی عبدالله صالح متهم کرد و افزود: طرح پیشنهادی شورای همکاری خلیج فارس باید اساس دستیابی به راه حل در یمن باشد.

همچنین، نماینده انگلیس در شورای امنیت تصریح کرد: امنیت و ثبات در یمن به نفع همه اعضای جامعه جهانی خواهد بود. انگلیس همه ابزارهای لازم را برای حل سیاسی بحران یمن به کار خواهد بست.

نماینده چین در سازمان ملل هم گفت: گزینه نظامی راه حل بحران یمن نیست و یمنی‌ها باید اختلافات خود را به صورت مسالمت‌آمیز حل و فصل کنند. باید کمک‌های انسانی برای مردم یمن تامین شود.

به دنبال تصویب پیش‌نویس قطعنامه کشورهای شورای همکاری خلیج فارس درباره یمن در شورای امنیت، این کشورها از این اقدام استقبال کردند. جنبش انصارالله نیز تصویب این قطعنامه در شورای امنیت را به شدت محکوم کرد و آن را اقدامی ظالمانه دانست.

کشورهای شورای همکاری خلیج فارس ضمن استقبال از تصویب قطعنامه 2216 تحت بند هفتم سازمان ملل در شورای امنیت اعلام کردند این اقدام "پیام واضح و آشکاری درخصوص وحدت جامعه جهانی در قبال حمایت از مشروعیت در یمن" است.

عبداللطیف الزیانی، دبیرکل شورای همکاری خلیج فارس اعلام کرد: شورای همکاری خلیج فارس امیدوار است که این قطعنامه گامی در جهت تحقق ثبات و امنیت در یمن و حمایت از مشروعیت در این کشور و ادامه روند سیاسی مسالمت‌آمیز با مشارکت تمامی گروه‌های سیاسی براساس طرح شورای همکاری خلیج فارس و نتایج مذاکرات ملی و قطعنامه‌های شورای امنیت باشد.

در همین حال عبدالله المعلمی، نماینده عربستان در سازمان ملل ضمن استقبال از تصویب قطعنامه اعمال تحریم‌ها علیه انصارالله در شورای امنیت اعلام کرد: این اقدام به منزله تایید آشکار عملیات ائتلاف در یمن است.

وی مدعی شد: عربستانی‌ها بیشتر از دیگر طرف‌ها در مورد اوضاع غیرنظامیان در یمن نگران هستند و ما تمامی کمک‌های لازم را به آنها ارائه کرده و حتی زخمی‌شدگان را به بیمارستان‌های عربستان منتقل کردیم و همچنان به این اقدامات ادامه می‌دهیم.

سفیر عربستان در سازمان ملل تاکید کرد: در صورتی که انصارالله به قطعنامه شورای امنیت عمل نکند اوضاع کنونی یمن به همین صورت باقی خواهد ماند.

وی مدعی شد که تصویب قطعنامه شورای امنیت به این معناست که "فعالیت‌های ایران در یمن از سوی جامعه جهانی غیرقابل قبول است."

شورای امنیت عصر سه‌شنبه با پیش‌نویس قطعنامه‌ای کشورهای شورای همکاری خلیج فارس توافق کرد. در این قطعنامه ارسال سلاح برای حوثی‌ها و نیروهای علی عبدالله صالح، رئیس‌جمهوری مخلوع یمن ممنوع شده است.

از سوی دیگر جنبش انصارالله تصویب قطعنامه کشورهای شورای همکاری خلیج فارس در شورای امنیت را به شدت محکوم کرد و از مردم یمن خواست تا برای محکومیت این قطعنامه روز پنجشنبه به خیابان‌ها آمده و اعتراض خود را نسبت به صدور این قطعنامه اعلام کنند.

محمد البخیتی عضو دفتر سیاسی جنبش انصارالله اعلام کرد: اقدام شورای امنیت در تصویب پیش نویس قطعنامه شورای همکاری خلیج فارس درباره یمن اقدامی ظالمانه است و هیچ گاه مردم یمن را از تکمیل انقلاب خود و از بین بردن القاعده منحرف نخواهد کرد.

وی افزود: کمیته‌های انقلابیون نیازی به سلاح از خارج ندارند و صدور چنین قطعنامه‌ای هیچ تاثیری در این زمینه ندارد. ما به پاسخ به چنین قطعنامه‌ای که هیچ تاثیری بر اوضاع در یمن ندارد نیازی نداریم.

5252

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 409241

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
2 + 11 =