کاکایی درباره شهر خودشان می‌گوید: بخشی از آن قلمرو امپراتوری عظیم ماد بوده و بقایای کتیبه‌ها و سنگ‌نوشته‌ها و آثار باستانی در آن به ویژه در شهر قدیمی «ماداکتو» که به سیمره معروف است هنوز وجود دارد.

عبدالجبار کاکایی گفت: تعطیلات عید را به شهرستان نور می‌روم و گاهی آنجا آقای افشین علا را می‌بینیم. هفته اول برای دید و بازدید در تهران می‌مانیم و هفته دوم به شمال می‌رویم و گاهی شب شعری با آقای علا و دید و بازدیدی با شاعران در شهرستان نور خواهیم داشت. در ادامه گزیده ای از گفتگوی کاکایی با ایبنا را می خوانید:


- دوست داشتم سری هم به شهر خودمان ایلام بزنم که بهاری بسیار تماشایی دارد. ایلام طبیعت زیبایی دارد، به ویژه رنگ آن اقلیم در این فصل دیدنی است. از حیث پوشش گیاهی و چین‌خوردگی‌هایش به گمانم در ایران کم‌نظیر یا بی نظیر است. به ویژه در ایام عید این خطه دیدن دارد.

- می‌دانید که بخشی از ایلام قلمرو امپراتوری عظیم ماد بوده و بقایای کتیبه‌ها و سنگ‌نوشته‌ها و آثار باستانی در آن به ویژه در شهر قدیمی «ماداکتو» که به سیمره معروف است هنوز وجود دارد. بازار اصلی این شهر با انبه اطرافش در مقیاس گسترده‌ای از زیر خاک بیرون کشیده شده. این شهر در حدود 100 کیلومتری ایلام است. اخیراً هم سد بزرگ سیمره را در ایلام احداث کرده‌اند که در آستانه افتتاح است و در آغاز سال جاری یکی از بزرگ‌ترین سدهای ایران که همین سد سیمره است افتتاح خواهد شد.

- چشم‌انداز این سد هم بسیار زیباست و غیر از این‌ها ایلام جاذبه منطقه جنگی هم دارد و قلاویزان و شهر مهران، فکه، موسیان، تا منطقه میمک و سومار مناطق جنگی‌ای است که معمولاً مورد توجه کسانی است که می‌خواهند این مناطق را ببینند. گاهی اوقات عیدها به زادگاهم ایلام سفر می‌کنم و این مناطق را می‌بینم و گاهی به شمال می‌روم. امسال همان‌طور که گفتم بنا دارم به شمال بروم. هفته اول در تهران می‌مانم و هفته دوم به شمال سفر می‌کنم.

- حقیقت امر چند کتاب در دستم است که برایم خیلی جذاب است. دیشب هم یکی از دوستانم مرا دید و خندید و گفت این کتاب‌ها را کنار هم گذاشته‌ای و میان ورق‌های هر کدام یک خودکار گذاشته‌ای. گفتم این سه کتاب را آن‌قدر دوست دارم که دلم نمی‌آید یکی‌شان را بخوانم و یکی دیگر را بعداً بخوانم.

- کتاب خوبی به نام «اقتدارگرایی» از دکتر محمود سریع‌القلم خریده‌ام و کتابی هم به نام «اگزیستانسیالیم در شعر معاصر» خریده‌ام که سال 92 چاپ شده. کتاب دیگری نیز به نام «آسمان جان» از نصرالله پورجوادی خریده‌ام. کتاب نصرالله پورجوادی دو تا از قصه‌های مولانا را درباره خلیفه دوم آورده. دکتر پورجوادی شرح و تحلیل بسیار عالمانه‌ای درخصوص قصه‌هایی که شخصیت خلیفه دوم در آن محوری است در دو قصه بررسی کرده که کتاب جالبی در نوع خودش محسوب می‌شود.


- من از خرید هر سه این کتاب‌ها راضی‌ام. کتاب «اقتدارگرایی» بحثی جامعه‌شناسانه درباره موضوع عصبیت قبیله‌ای و سیستم حکومت‌های اقتدارگرا در قریب به هزار سال حکومت عشیره‌ای در ایران دارد. یعنی پس از حمله اعراب تا روی کار آمدن سلسله پهلوی؛ در این مدت حکومت‌هایی که در ایران مستقر بودند اغلب حکومت‌های عشیره‌ای و قبیله‌ای بودند و سیستم اجرایی و حکومتی این حکومت‌ها مبتنی بر یک نفر است و تنها یک نفر تصمیم می‌گرفته و نهادهای اجتماعی وجود نداشتند و به همین دلیل آفات اخلاقی مثل چاپلوسی، ریا، زیرآب زنی و صفاتی که یک جامعه ممکن است به آن مبتلا شود رفته رفته در طول هزار سال حکومت‌های عشیره‌ای تبدیل به ملکات اخلاقی‌ای در وجود ایرانیان شده.

- این بحث هم روانشناسانه و هم جامعه‌شناسانه است که این آفات چه‌طور به مردمی وارد می‌شود و چرا مردمی دردهای هزارساله را با خودشان می‌کشانند و همراه می‌برند. این کتاب به طور مثال بحث جالبی درباره متقاعد نشدن در مثلاً بحث کردن را مطرح می‌کند که طرف را وقتی متقاعد می‌کنی باز هم قانع نمی‌شود و سعی می‌کند به حاشیه برود و صورت مساله را عوض کند و قانع شدن را نمی‌پذیرد.


کتاب «اقتدارگرایی ایرانی در عهد قاجار» نوشته محمود سریع‌القلم سال 93 از سوی انتشارات فرزان روز راهی بازار کتاب شد. کتاب «اگزیستانسیالیسم و ادبیات معاصر» نوشته عیسی امن‌خانی در سال 92 از سوی انتشارات علمی به چاپ رسید. کتاب «آسمان جان» نوشته دکتر نصرالله پورجوادی هم چند ماه پیش از سوی انتشارت فرهنگ معاصر به ویترین کتابفروشی ها راه یافت.

6060

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 406921

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
7 + 1 =