۰ نفر
۲۰ اسفند ۱۳۹۳ - ۱۱:۲۶
برای مرد اقتصاد 93

در میان خبرسازهای اقتصاد بر اساس آنچه که کاربران خبرآنلاین انتخاب کردند علی طیب نیا، وزیر اقتصاد دولت یازدهم به دلیل مهار تورم حائز اهمیت «چهره سال » در عرصه اقتصاد است.

محمدهیراد حاتمی

رسم بر این است که رسانه ها در روزهای پایانی سال به دنبال «خبرساز» ها باشند تا در میان آنها «خبرسازترین» شان چهره سال شود. در میان خبرسازهای اقتصاد بر اساس آنچه که کاربران خبرآنلاین انتخاب کردند علی طیب نیا، وزیر اقتصاد دولت یازدهم به دلیل مهار تورم به عنوان «چهره سال » در عرصه اقتصاد شناخته شد. اقتصاد خوانده ای که پیش از حضورش در وزارت اقتصاد اصلی ترین دلیل حضورش را مهار تورم عنوان کرده بود و از همین جهت آن را «طبیب تورم» خواندند.

چهره اقتصاد ایران در سال 93 هنگامیکه به عنوان وزیر پیشنهادی اقتصاد توسط حسن روحانی انتخاب شد خاطراتش را با رییس دولت یازدهم اینگونه زنده کرد: « یادم هست آقای روحانی سال ها قبل یک بار برای سخنرانی به اصفهان آمده بود. به ایشان یادآوری کردم آن جوانی که پیش از منبر شما سخنرانی کرد من بودم. » با این خاطره سابقه آشنایی علی طیب نیا، وزیر اقتصاد دولت یازدهم با حسن روحانی مشخص می شود. طیب نیا در همان دوران  بر اساس مشورتی که با شهید آیت الله دکتر بهشتی داشته رشته اقتصاد را برای ادامه تحصیل انتخاب کرده است. در آزمون ورودی کارشناسی ارشد و دکترا نفر اول شده و برای تحقیقات دوره پایان نامه دکترا به انگلیس رفته و در مدرسه اقتصادی لندن، تحقیقات خود را تحت راهنمایی پروفسور هریس انجام داده است. سال 1372 از پایان نامه دکتری اش دفاع کرد و موفق به اخذ درجه دکتری با رتبه اول شد.

بر این اساس می توان پی برد که طیب نیا استعداد غریبی در مطالعات دانشگاهی داشته است. به طوریکه حتی وقتی از جمشید پژویان، استاد سابقش درباره ویژگی های او پرسیدند، پاسخ داد:« آقای طیب نیا استعداد فوق العاده ای داشت. دقیق و درس خوان بود و کلاس درس برایش جدی بود.» این توضیحات یک استاد از شاگرد سابقش به همینجا ختم پیدا نمی کند به طوریکه وقتی به نظر می رسد پژویان واژه ای دیگر برای ستایش علی طیب نیا به ذهنش نمی رسد، چند ثانیه ای مکث می کند و کلامش را اینگونه تمام می کند: « دکتر طیب نیا فوق العاده است. »

چهره ای که پژویان او را فوق العاده معرفی می کند در سال 1365 در دفتر مشاوره اقتصادی نخست وزیری مشغول به کار شده بود و پس از مدتی به عنوان نماینده نخست وزیر در کمیسیون شورای اقتصاد منسوب شد و حکم مشاورت نخست وزیری را دریافت کرد. سال 1373 دوباره در ریاست جمهوری به عنوان دبیر کمیسیون اقتصادی دولت مشغول به فعالیت شد. او به شوخی می گوید آنقدر سمت دبیری در دولت هفتم و هشتم داشته که وقتی طهماسب مظاهری، وزیر اقتصاد  در حاشیه جلسات هیات دولت با او برخورد می کرد لقب « آقای دبیر کل» را برایش به کار می برده است. در همین مقطع زمانی مدیریت معاونت هماهنگی امور اقتصادی و فنی به او واگذار شد. همین طور به عنوان نماینده رییس جمهوری در شورای پول و اعتبار منصوب شد. در دولت نهم در سازمان مدیریت به عنوان معاون اقتصادی مشغول به کار شد و همزمان عضو شورای پول و اعتبار بود. نیمه دوم سال 1385 با سازمان مدیریت قطع همکاری کرد و به دانشگاه تهران برگشت. در سال 92 از سوی رییس جمهوری به عنوان وزیر پیشنهادی اموراقتصادی و دارایی به مجلس معرفی شد و با بیشترین رای اعتماد از مجلس به عنوان وزیر انتخاب شد. او حالا به انتخاب کاربران خبرآنلاین برترین چهره سال اقتصاد ایران در سال 1393 است.

3939

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 404084

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
5 + 6 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 6
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بی نام IR ۱۱:۵۴ - ۱۳۹۳/۱۲/۲۰
    28 1
    دمش گرم
  • سامان A1 ۱۲:۴۴ - ۱۳۹۳/۱۲/۲۰
    33 0
    و جالب تر آنکه ایشان در رقابت های انتخاباتی سال 1392 به عنوان مشاور و نماینده اقتصادی کاندیدایی دیگر فعالیت می کرد و روحانی با تدبیر فراوان او را وزیر خود کرد...
  • بی نام A1 ۱۴:۱۳ - ۱۳۹۳/۱۲/۲۰
    4 18
    با رکودی که در بازار مسکن صنعت و کشاورزی ایجاد شده تورم پایین آمده ایشان کار خاصی نکرده
  • سعید A1 ۱۴:۴۶ - ۱۳۹۳/۱۲/۲۰
    3 15
    مثلا این اقا چ ه کار برا اقتصاد کردن
  • ناصر A1 ۱۵:۲۳ - ۱۳۹۳/۱۲/۲۰
    20 1
    ایشان علاوه بر شان علمی بالا ، شخصیت موجه و منطقی هستند. انتخاب ایشان ه عنوان چهره اقتصادی سال قابل توجه بعضی دوستان نماینده،
  • بی نام IR ۱۵:۳۳ - ۱۳۹۳/۱۲/۲۰
    3 2
    شرکت های بورسی زین پس سود تقسمی خود را به طور کامل در مجمع سالیانه تقسیم نکنند وسود را در حساب خاص شرکت که تحت نطارت سازمان است قرار داده و آن را در دوازده یعنی در ماههای سال تقسیم کرده و ماهیانه آن را بین سهامدارانی که در روز خاصی از ماه سهامدار شرکت هستند توزیع کنند بدین شکل مشکلات تقسیم سود سالیانه و افت شدید سهم بعد از آن و خارج شدن عده زیادی از سهامداران آن وجود نخاهد داشت و سهم ها همیشه پر منفعت و سهامداری با ارزش تر خواهد بود.بدین شکل که اگر شرکت ایکس 120 تومان سود برای هر سهم به سهامدان سال 95 اختصاص داد به جای عرضه کامل آن پس از مجمع سالیانه ..... آن را ماهیانه در روز خاصی از ماه به طور مثال 30 ام هر ماه 10 تومان از آن را به کد سهامدارانی که در روز یکم یا 15 هر ماه شناسا