ایسنا نوشت:

مدیرعامل آبفا استان اصفهان گفت: آب شرب با شرایط بسیار سختی تصفیه می‌شود. یک لیتر بر ثانیه آب در پروسه انتقال، تصفیه و توزیع، 300 میلیون تومان هزینه در برخواهد داشت.

هاشم امینی امروز (شنبه) در نشست هم اندیشی اجرای سند جامع راهبردی، مدیریت تأمین، توزیع و مصرف آب شرب استان اصفهان، اظهار کرد: شرایط آب اصفهان حساس است. بیش از 500 ساعت کار کارشناسی و چهار جلسه با مدیران حوزه آب و با حضور استاندار انجام شده است.

وی با بیان اینکه شاهد بحران آب در استان و به ویژه کلانشهر اصفهان هستیم، افزود: رودخانه زاینده‌رود که بیش از هزار سال قدمت داشته، امروز به یک رودخانه فصلی تبدیل شده است. تغییر اقلیم و خشکسالی باعث خالی شدن برخی روستاها از سکنه شده است.

مدیرعامل آبفا استان اصفهان با تأکید بر اینکه بحران آب از این پس وجود خواهد داشت، گفت: باید مصرف آب مدیریت شود تا در بخش‌های دیگر دچار مشکل نشویم. از نظر کارشناسان حوزه آب، انتقال بین حوضه‌ای تنها یک مسکن است و باید مدیریت مصرف و تقاضا در بخش‌های کشاورزی، شرب و صنعت انجام شود.

امینی با بیان اینکه میزان بارندگی به طور مستقیم بر میزان آب تجدیدپذیر تأثیرگذار است، اضافه کرد: میانگین و متوسط بارندگی در دنیا 700 تا 750 میلیمتر است که این میزان در قاره آسیا 600 تا 650 میلیمتر و در ایران 200 تا 250 میلیمتر گزارش شده است.

وی با بیان اینکه میزان متوسط بارندگی در کشور به کمتر از 250 میلیمتر هم رسیده است، گفت: متأسفانه در استان اصفهان میزان متوسط بارندگی 120 میلیمتر است که در سنوات اخیر به 110 میلیمتر کاهش یافته است.

مصرف بهینه آب یک دستور اداری شد

مدیرعامل آبفا استان اصفهان ادامه داد: برای رسیدن به یک زندگی مطلوب و همچنین عدم اختلال در بخش‌های کشاورزی، شرب و صنعت، باید از این میزان آب به صورت مناسب بهره‌برداری کنیم.

امینی اظهار کرد: 93 شهر تحت پوشش شرکت آب و فاضلاب استان اصفهان قرار دارند که از این میزان 56 شهر و حدود 300 روستا به صورت مستقیم از رودخانه زاینده رود برداشت می‌کنند.

وی با بیان اینکه سال گذشته را با شرایط بسیار سختی گذراندیم، تصریح کرد: متأسفانه برخی از ارگان‌ها و دستگاه‌هایی که باید در بحران آب همکاری می‌کردند و در ویترین کار فرهنگی و عملیاتی استان قرار داشتند، همکاری نکردند.

مدیرعامل آبفا استان اصفهان به بحث مصرف آب ادارات اشاره کرد و افزود: مردم با سامانه 122 تماس می‌گرفتند و گلایه داشتند از اینکه چرا مدیریت مصرف آب در ادارات دولتی انجام نمی‌شود؟ در این جلسه با دستور استاندار، دیگر مصرف بهینه آب به عنوان یک وظیفه اداری محسوب می‌شود.

امینی اضافه کرد: آب شرب با شرایط بسیار سختی تصفیه می‌شود. یک لیتر بر ثانیه آب در پروسه انتقال، تصفیه و توزیع‌، 300 میلیون تومان هزینه دربرخواهد داشت.

وی ادامه داد: ادارات باید در خط مقدم مدیریت مصرف آب باشند و موضوعات فرهنگی در رابطه با مدیریت مصرف آب صرفاً وظیفه شرکت آب و فاضلاب نیست.

مصرف آب باید 10 متر مکعب در ماه باشد

وی با بیان اینکه سال گذشته ذخیره زیر 100 میلیون مترمکعب را تجربه کردیم، گفت: تنها راهکار مقابله با مشکل خشکسالی و شرایط امروز بحران آب استان، بحث مدیریت مصرف است.

مدیرعامل آبفا استان اصفهان با بیان اینکه مردم در مدیریت مصرف آب نقش بسیار مؤثری دارند و بسیار یاری رسانده‌اند، اظهار کرد: 63 درصد مصرف کنندگان در ماه بین 0 تا 20 مترمکعب آب مصرف می‌کردند و اکنون این میزان به 83 درصد افزایش یافته است. مصرف 20 مترمکعب آب حد مطلوب نیست و باید این میزان آب به 10 مترمکعب در ماه کاهش پیدا کند.

امینی به راهکارهای مدیریت مصرف آب در ادارات و دستگاه‌ها اشاره کرد و افزود: استفاده از شیرآلات کاهنده، استفاده از دستگاه‌های استراتژی مصرف آب، عدم استفاده از آب شرب برای مصرف در آبیاری فضای سبز و ... باید در دستور کار برخی از ادارات و دستگاه‌ها قرار گیرد.

وی با تأکید بر اینکه در موضوع آب باید نگاهمان به آسمان باشد، اضافه کرد: براساس گزارش مدیرکل هواشناسی استان، اصفهان تا پنج شنبه گذشته 75 روز بدون بارندگی را تجربه کرده و نمی‌توان کاهش بارندگی‌ها را نادیده گرفت.

 

23503

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 400406

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
1 + 6 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 1
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • سیا IR ۱۴:۵۰ - ۱۳۹۳/۱۱/۲۶
    12 0
    خب هزینه فروش آب زاینده رود به شکرتهایی همچون ذوب آهن و ... چقدر برایتان نفع دارد؟ چرا از آن نمی گویید؟