ایسنا نوشت؛

دبیر انجمن تولیدکنندگان صنایع لوازم خانگی از رشد صادرات لوازم خانگی ایرانی در هفت سال گذشته خبر داد و گفت: عراق، افغانستان و سودان از پر مصرف‌ترین بازارهای صادراتی ایران هستند اما لوازم خانگی ایرانی به کشورهای دیگری همچون ایتالیا و انگلیس هم صادر می‌شود.

انصاری در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا، با بیان این‌که به طور متوسط 75 درصد از نیاز داخل به لوازم خانگی توسط تولیدات داخلی تامین می‌شود، گفت: لوازم خانگی شامل سه بخش لوازم کوچک، بزرگ انرژی‌بر و لوازم خانگی غیر انرژی‌بر شامل انواع ظروف و ... می‌شود.

وی با بیان این‌که در برخی از اقلام، تولیدات داخلی 100 درصد نیاز کشور را تامین می کند، اظهار کرد: کالاهایی مانند بخاری، آبگرمکن، پکیج‌های حرارتی و کولر آبی 100 درصد تولید داخل هستند و در این اقلام اصلا واردات نداریم.

دبیر انجمن تولیدکنندگان صنایع لوازم خانگی افزود: بیشترین واردات مربوط به اجاق گاز، یخچال و فریزر، ماشین لباسشویی اتوماتیک، تلویزیون و اتو است که کمترین درصد تولید داخل مربوط به اتو می‌شود که تنها 10 درصد از نیاز داخلی را تامین می‌کند.

انصاری با اشاره به پیشرفت صنایع لوازم خانگی در سال‌های اخیر گفت: در این زمینه اقداماتی چون توسعه سرمایه‌گذاری، بهبود کیفیت، توجه به نظام طراحی و مهندسی و نگاه به تولیدات خارجی برای رقابت با آن‌ها انجام شده است.

وی ادامه داد: برای مثال تا چند سال پیش تلویزیون‌های ال سی دی و ال ای دی در داخل کشور به ندرت تولید می‌شد در حالی که در هشت ماهه امسال نسبت به سال گذشته رشد 22 درصدی تولید این تلویزیون‌ها را داشته‌ایم.

دبیر انجمن تولیدکنندگان صنایع لوازم خانگی با بیان این‌که تولیدات یخچال و فریزر 30 درصد و ماشین‌ لباسشویی اتوماتیک 38 درصد افزایش یافته است، اظهار کرد:‌ این موضوع بیانگر این است که به همین نسبت سهم واردات و اقلام خارجی در بازار ایران کم شده است.

انصاری با بیان این‌که ما از نظر ساختار تکنولوژیکی و فنی در حال پیشرفت هستیم، گفت: در حال حاضر در تولید اقلام بزرگ وضعیت خوبی داریم تا جایی که در کشور تنها اجاق گاز به میزان یک میلیون و 200 هزار دستگاه تولید داریم.

وی با اشاره به کشورهای عمده تولیدکننده لوازم خانگی اظهار کرد: قوی‌ترین کشورها در این صنعت کشورهای اروپایی، چین، کره جنوبی، مکزیک، برزیل ،ترکیه و آمریکا هستند اما در عین حال صادرات ما در هفت سال گذشته سیر صعودی داشته است.

دبیر انجمن تولیدکنندگان صنایع لوازم خانگی با اشاره به آمار صادرات لوازم خانگی انرژی‌بر در سال‌های اخیر گفت: در سال 1386 میزان صادرات لوازم خانگی انرژی‌بر 82 میلیون دلار بوده که این رقم در سال گذشته به 300 میلیون دلار رسیده است. از سوی دیگر بیش از 20 میلیون دلار نیز لوازم غیر انرژی‌بر از کشور صادر می‌شود.

انصاری عراق، افغانستان و سودان را از پر مصرف‌ترین بازارهای صادراتی کشور ایران عنوان کرد و گفت: در عین حال ایران به کشورهای دیگری چون ایتالیا و انگلیس و برخی کشورهای آسیای میانه و مرکزی نیز صادرات دارد.

وی همچنین درباره واردات مواد اولیه تولید لوازم خانگی اظهار کرد: مواد اولیه‌ای که در این صنعت استفاده می‌شود معمولا از مس،‌ آلومینیوم، مواد پتروشیمی و ... است که عمده مواد اولیه‌مان را از داخل کشور تامین می‌کنیم.

 

45503

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 399982

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
1 + 6 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 9
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • اوجان اوغلی IR ۰۷:۵۳ - ۱۳۹۳/۱۱/۲۴
    2 2
    عراق افغانستان سودان ؟؟ فک کنم به جای سودان باید میگفت سوریه
  • بی نام IR ۰۹:۰۲ - ۱۳۹۳/۱۱/۲۴
    2 0
    ما خودمون از چین وارد میکنیم. اونوقت انگلیس از ما میخره؟؟؟ خیای با مرامند اونا
  • بی نام US ۰۹:۰۳ - ۱۳۹۳/۱۱/۲۴
    6 1
    من یک چیز رو درک نمی کنم چرا بعضی از مردم برای ژشت آمدن حتی اجاق گاز رو هم خارجی می خرند . واقعا چه تفاوتی داره ؟
  • بی نام A1 ۰۹:۴۷ - ۱۳۹۳/۱۱/۲۴
    18 0
    خدایا خداوندا اینجور صنایع رو که دارای ارزش افزوده خیلی زیاد هستند و اشتغال بالایی ایجاد میکنند تو مملکت من پر رونق کن
  • بی نام IR ۱۱:۱۴ - ۱۳۹۳/۱۱/۲۴
    13 3
    ايتاليا و انگليس ، چه توهم زيبايي .
  • بی نام A1 ۱۱:۱۷ - ۱۳۹۳/۱۱/۲۴
    21 2
    تصویر اون فرد انگلیسی که لوازم خانگی ایرانی رو خریده بذارید رو سایت
    • ایرانی A1 ۱۳:۰۰ - ۱۳۹۳/۱۲/۰۶
      3 0
      احتمالاً پسر صاحب کارخانه که در انگلیس تشریف دارند نبوده‌اند؟ اگر ایشان بودند لطفاً به ایشان بگویید اگر درآمدی دارند خواهشاً به جای خرید ملک در انگلیس و کانادا آن پول‌ها را به ایران بیاورند و محصولات‌شان را با کیفیت کنند تا شاید روزی بتوانند واقعاً در فضایی آزاد و برابر با کالاهای خارجی رقابت کنند... اگر قرار باشد همیشه از صنایع تا ابد به زور حمایت بشه و درآمدهای آنها خدایی ناکرده در کشورهای دیگر خرج بشه به جای ارتقاء کیفیت‌شان و رقابتی شدن‌شان این‌طور که فایده نداره... یاد صادرات قدیم‌مان بخیر...
  • عباس م 61 A1 ۱۱:۵۵ - ۱۳۹۳/۱۱/۲۴
    16 0
    هر موقع تونستیم به ترکیه صادر کنیم اونوقت میشه گفت ما هم صادرات داریم صادرات به افغانستان و سودان که افتخاری نداره.
  • بی نام A1 ۱۷:۲۳ - ۱۳۹۳/۱۱/۲۴
    3 2
    گارانتی واقغی بدبد ....نه دروغی....مردم جنس ایرونی میخرند