مسعود خوانساری: این اتفاق به نفع کشور بود؛ زیرا ما همچون گذشته می توانیم سهم واردات و صادرات خود را بالا نگه داریم .

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، چند روز پیش مسعود واعظی، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات به دستور رییس جمهور برای پیگیری تفاهم تهران و آنکارا، به ترکیه سفر کرد. سفری که منجر به مبادله تفاهم نامه حمل و نقل با  هدف حمایت از  کامیون داران ایرانی و جلوگیری از ازدحام در مرزهای خروجی ترکیه شد. ولی  منتقدان این تفاهم نامه را باچ ایران به ترکیه خواندند. موضوعی که رییس کمیسیون حمل و نقل اتاق تهران آن را رد مي کند.

 مسعود خوانساری در اين مورد گفت: سفر آقای واعظی به  آنکار بسیار موفقیت آمیزی بود.  سفری که برای دو طرف مذاکره کننده برد - برد بود.

 او  به آخرین وضعیت  ترددی کامیون های ایرانی و ترکیه ای  در مرز  اشاره کرد و گفت:  پیش از این سفر دو طرف  از یکدیگر نزدیک  به 1.6  یورو عوارض می گرفتند.  یعنی  کامیون ها برای هر 100 کیلومتر ، 50 یورو عوارض می پرداختند.

خوانساری افزود:  در واقع کامیون های ما برای عبور و مرور  در خاک  ترکیه و رسیدن به اروپا  باید نزدیک به 8 میلیون تومان عوارض پرداخت می کردند؛ ترکها نیز برای اینکه از قلمرو ایران عبور کنند و به کشورهای ثالث بروند مجبور بودند همین عوارض را پرداخت کنند. طبیعتا این اتفاق تاثیر زیادی روی حجم واردات و صادرات و قیمت تمام شده محصولات داشت که به ضرر صادرات ما و ترکیه تمام می شد.

او حمل و نقل  بيان داشت: به دنبال سفر آقای واعضی  توافقات خوبی صورت گرفت و توافقی  برد - برد را  برای دو طرف  مذاکره  به همراه آورد  زیرا  در وهله اول عوارض 1.6 یوروی، برای ترددهای دوجانبه یعنی ماشین هایی که از ایران به مقصد ترکیه می روند و یا از ترکیه به مقصد ایران سفر خواهند کرد؛ برداشته شد.

او افزود: طبق توافق انجام شده  کامیون​هایی  ترکیه  که وارد کشور می شوند در مرز 30 سنت پرداخت می کنند و در جایگاه هم 15 سنت برای سوختگیری می پردازند، یعنی در مجموع کامیون های ترکیه 45 سنت می پردازند.

خوانساری معتقد است:  ایران در این مذاکرات به ترکیه تخفیف داده است. اما کامیون های ما برای ورود  به ترکیه هیچ عوارضی نمي پردازند. در واقع  به طور کلی دستاورد این سفر خوب بود  و خیلی از مشکلات حل شد.

رییس کمیسیون حمل و نقل اتاق تهران اظهار کرد: در بحث ترانزیت تصمیم گرفته شده که  تا 12 بهمن ، دو طرف  مثل گذشته عوارض عبور 1.6 یورویی را پرداخت کنند.  اما از 12 بهمن  به بعد هم ماشین های ما که می خواهند خاک ترکیه  را به مقصد اروپا طی کنند و بلعکس کامیون های ترک  که به مقصد ثالث، از  کشور ما عبور می کنند ، باکشان پلمپ  می شود و  هیچ گونه عوارضی گرفته نشود.

خوانساری تاکید  کرد: این اتفاق به نفع کشور بود؛ زیرا ما همچون گذشته  می توانیم سهم واردات و صادرات خود را بالا نگه داریم . درحالی که اگر  این توافقات صورت نمی گرفت، تبادلات تجاری ما با اروپا غیراقتصادی می شد . اما از 12 بهمن روند اصلاح می شود. در ضمن در جریان  صادرات و واردات از افزایش قیمت جلوگیری می شود و به نفع هر دو کشور خواهد بود.

3535

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 395799

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
1 + 1 =